Lista e sëmundjeve që nuk janë në ushtri


Dikush dëshiron të paguajë për detyrë të Mëmëdheut, por nuk shkojnë për arsye shëndetësore. Dhe dikush objektiv "Shpatet" për shkak se ai është duke u përpjekur për të gjetur një sëmundje në mesin e shumë, një që merr listën e sëmundjeve që nuk janë në ushtri. Kjo listë është mjaft i madh, kështu që ne paraqesim pa koment apo shpjegim.

Kategoritë përshtatshmërinë për shërbimin

Kategoritë e mëposhtme të jetës, përcaktohen komision ushtarak mjekësor, gjatë ekzaminimit mjekësor të rekrutëve.
Një - i aftë për shërbimin ushtarak.


B - i aftë, por me disa kufizime. Nuk është një problem shëndetësor, por jo serioze.
B - i kufizuar i aftë për shërbimin ushtarak. Probleme të rënda shëndetësore që janë të përjashtuar nga rekrutimit. I riu është kredituar me rezervë.
P - përkohësisht paaftë për shërbimin ushtarak. Shtyjë për shërim të plotë (p.sh. fraktura).
D - papërshtatshëm për shërbimin ushtarak. Asnjë periodik ri-ekzaminim është e nevojshme.

Lista e sëmundjeve që nuk janë në ushtri


Sepse të gjithë listën e sëmundjeve që nuk janë në ushtri merr mbi 200 faqet e tekstit të shtypur, më poshtë është një listë e sëmundjeve në identifikimin e cila rekrutuar B klasifikuar ose D.
1. infeksionet e zorrëve; sëmundjet bakteriale dhe virale; zoonozы bakteriale; Sëmundjet virale të bartura nga insekteve; Sëmundjet e shkaktuara nga klamidia. Hepatiti A, ethe tifoide, dizenteri kronike, paratifoide, echinococcosis, toxoplasmosis, salmonellosis, tryhotsefaloz, ethe hemorragjike, të cilat nuk mund të jetë ose të vështirë për të trajtuar.

2. Tuberkulozi i frymëmarrjes fishkur nga faza në aktive, duke nënvizuar mikrobakteriy apo kolapsi (mushkëri, bronke, pleurë, nyjet limfatike në dhjetor).
3. tuberkulozit nyjet limfatike periferike dhe mezenteriale, zorrë, cipë e zemrës, eshtra dhe nyje, peritoneum, sytë dhe organet urogjenitale lëkurës (në të gjitha format).
4. parë dhe të mesëm sifilizi.
5. Mbajtësit e infektimit me HIV dhe AIDS.
6. Aktinomikoz, Histoplazmoza, kandidoza organet e brendshme, koktsydyoydoz, Sporotrihoza.

7. tumoreve beninje të mosfunksionim.
8. tumor malinje.
9. Format trashëguar thrombocytopathy, hemofili.
10. trashje (me përjashtim të fazës 1), përdhes, diabeti, sëmundje tiroide.
11. Simple goiter nontoxic me gunga, duke shkaktuar funksionet çrregullim.
12. Çrregullimet mendore të rezultojë: tumoret e trurit, meningjit, encefalit, sifilizi e lëndimit të trurit. Psikozë senile dhe presenylnыy, dëmtimi degjenerative të trurit (nga shprehjet e butë dhe të shkurtra për përkeqësimin).

13. depresioni reaktive.
14. Skizofrenia dhe psikoza janë aktive.
15. Paranoyyalnoe çrregullim personaliteti.
16. Epilepsi dhe vonuar mendor.
17. meningjit, poliomelitit, encefaliti, skleroza e shumëfishtë, me dëmtim të vogla dhe më keq.
18. Përdorimi i drogës dhe alkoolizmi kronik.
19. intracranial hemorragji, çrregullime të kujtesës, të menduarit, ishemi cerebrale rastit, fenomene Parkinson.
20. Lëndimet në shtyllës kurrizore dhe trurit çrregullime me disa karakteristika dhe më keq.
21. Lëndimet në nervat periferik, e theksuar atrofi të muskujve me çrregullime të vogla funksionale dhe më lart.

22. verbëri apo vizion reduktuar me mprehtësi vizuale në një sy dhe më poshtë 009 ose verbëri mprehtësi vizuale në syrin tjetër 04 dhe më lart.
23. shprehura defektet anatomike ose të ndryshojë pozicionin e syve dhe qepallat.
24. shurdhër dhe shurdhim në perceptimin Gjuha pëshpëritje në një distancë prej 2 m në një vesh.
25. sindroma vertigo dhe sëmundje të tjera të sistemit vestibular paqëndrueshme, shpesh relapsing çrregullim keq.
26. hipertensionit.
27. Sëmundje koronare.
28. Kombinimi dhe lidhur zemra fituar jo për të trajtuar arrhythmias kardiake.

29. Neurocirculatory distonia në të qëndrueshëm të shprehur çrregullime vegjetative-vaskulare dhe aritmi kardiake.
30. Hemorroide pasojat 2-3 nyjet fazë dhe më keq.
Polypnыe 31. ekzemë dhe sinusit me acarimin shpeshta dhe erë të rëndë urryer.
32. astma.
33. Dëmtimi dhe sëmundjet e laring, trake e qafës së mitrës në shkelje të zërit dhe të funksionit të frymëmarrjes.
34. periodontitis dhe sëmundje të rënda periodontale.
35. Mungesa e 10 apo më shumë dhëmbë në një nofull apo zëvendësimin e dhëmbëve, nuk ka dhëmbë 8 Kutna një nofulla 4 dhëmbë KUTNO në nofulla e sipërme me njërën anë dhe 4 molars në nofullën e poshtme - tjetrin.

36. cerozë.
37. peptike ose Ulçera duodenale.
38. hernie me mosfunksionim të moderuar dhe më keq.
39. pakalim i ileumit, një vrull i ezofagut, polip, ndarje dhe gyp anusin, rënie rektumit me çrregullime të butë funksionale dhe më keq.
40. Vitiligo, forma të zakonshme të plishyvosti alopecia.
41. ekzema, dermatitis atopik, psoriasis.
42. sëmundja e Reiterit, spondiliti, granulomatoza e Wegener-së.
43. periodik Angioedema, urtikaria kronike.
44. Sëmundjet e shpinë me një mosfunksionim të lehtë dhe më keq.

45. Flat me mosfunksionim e këmbë dhe paaftësia e ushtrisë për të veshin këpucë mostër.
46. ​​Sëmundje kronike të veshkave.
47. defekte, gjë e shëmtuar ose mungesa e gjymtyrëve.
48. hyperplasia hidropizi testis, organet gjenitale mashkullore sëmundjet me çrregullime të vogla funksionale dhe më keq. Mungesa e penisit.
49. Lëndimet të organeve të brendshme me çrregullime të vogla funksionale dhe më keq.
50. Scars obezobrazhyvayuschye personi.
51. Thyerje e shtyllës kurrizore, prania e një trupi të huaj në zgavrën kraniale.

52. bedwetting.
53. Shkalla e lartë e stuttering.
54. Lartësia poshtë 155 cm.
55. Pesha Trupi më pak se 45 kg
Lista e sëmundjeve që nuk janë në ushtri mund të ndryshohet, ndryshohen, ndryshuar, por për shkak të më shumë të plotë dhe të saktë përmbajtjen e saj mund të gjenden në ushtri.