Këshilla se si të zgjedhin në spital


Lindja e një fëmije, nëse djali apo vajza është ngjarja më e rëndësishme në jetën e çdo gruaje. Për nëntë muaj grua shtatzënë kujdeset për fëmijën e saj dhe e mbron atë. Ankthi me ose pa kauzë të përbashkët për të gjitha gratë shtatzëna, ka arsye për shqetësim, dhe menjëherë para lindjes, kryesore e të cilave - e drejta zgjedhjen spitali nëna shtatzënë. Këtu janë disa këshilla se si të zgjedhin një spital.
Para se të zgjidhni një spital, të vendosin se çfarë është e rëndësishme për ju, i ditur dhe i sjellshëm personeli mjekësor, prania e vazhdueshme e ngushtë, dhoma komode, etj Duke preferuar spital buxhetore, ju jeni gjasa për të gjetur një të tillë që do të plotësojnë të gjitha kërkesat tuaja. Megjithatë, përvoja tregon se paratë nuk mund gjithmonë të marrë "të gjitha në të njëjtën kohë". Ndonjëherë moms shfaqet para zgjedhjen e spitalit gjatë dhe të shtëpive të lënë pas dore, por me staf shumë të kualifikuar mjekësore ose spital me mungesën e informacionit në lidhje me mjekët zyra, por me shtëpi të ngrohtë, komod dhe të pastër.Për informacion në lidhje me maternitete më të mirë për të filluar mbledhjen kushtet origjinale të shtatzënisë me tremujorin e tretë të duhet të vendosë se ku do të lindjes tuaj. Shumë gra shtatzëna janë mjaft paragjykues dhe të përpiqet të mos mendoj paraprakisht e dorëzimit, por është më mirë se disa javë (kur nuk duhet të bëni kështu), në një nxitim për të zgjidhur këtë pyetje, apo, edhe më keq, prisni përleshjeve shtëpi dhe shpresë se "të shpejtë" do të ju merr në të cilën do të jetë vendi. Nëse në shtëpi pleqsh është një vend i hetimit - nuk është opsioni më i mirë. Në mënyrë tipike, në një shtëpi të mirë pleqsh janë të rrallë vende bosh, ata janë rezervuar zakonisht në nënat paraprakisht.


Pra, çfarë informacioni që ju dëshironi për të mbledhur nënën shtatzënë në maternitet?
1. Vleresimi personeli mjekësor dhe dhomat shtetërore në njësinë paralindjes (pastërtia dhe komoditetin e Dhomës, si vende që ju duhet për të blerë ose të sjellë nga shtëpia, informacion në stafin mjekësor, i cili do të monitorojë gjendjen tuaj para lindjes).
2. Statusi dhe pajisje spitalore dhomë, uyazyka procesi i lindjes (lindjes rehati dhomë, disponueshmërinë e pajisjeve të nevojshme, lloje të aplikimit anestezi, ose të vënë fëmijën në gji, pas nënës së lindjes është e lejuar trajtim falas gjatë lindjes, lindjes në prani të burrit të saj, lindjes vertikale, etj).

3. ndarje Foshnja (rasti që prindërit po paguajnë për cilësinë e ofrimit dhe mbajtjen mirë në maternitet, dhe fëmijët shkarkohet nga "Sëmundjet" të ndryshme, kështu që duhet të mësojnë të gjithë në lidhje me departamentin e fëmijëve, duke filluar me stafin, duke përfunduar me ato në të cilat kushte do të përmbajnë fëmijën tuaj).
4. Patologjia (kur shtatzënia nuk ishte shumë e mirë, apo kanë ndonjë sëmundje, të tilla si infeksionet, një kronike, dhëmbëza në mitër, dhe kur pritet cesarean, ju duhet të keni sa më shumë informacion në lidhje me të cilat mjekët kanë përvojë në ofrimin e patologjisë të ngjashme, dhe ka të gjitha ilaçet dhe pajisjet e nevojshme).


Në përgjithësi, informacioni mbi shtëpi pleqsh është e rëndësishme, por jo aq i lartë. Disa nëna nuk bien dakord mbi mbajtjen në kushtet më të mira vetëm në mënyrë që të merrni një mjeku të caktuar. Mos harroni se spitali mbyllur periodikisht për pomyvku rutinë, kështu që ju duhet të dini që më parë, kur dhe për sa kohë do të mbyllet spital tim, dhe në këtë rast të ketë një Fallback. Pra, ne mund të konkludojmë se është më mirë për të zgjedhur jo një, por disa maternitete (e dytë - nëse ofrimit të do të fillojë para kohës së parashikuar dhe të zgjedhur spitalin në këtë kohë do të jenë të mbyllura).


Nëse keni asnjë makinë ose ju jeni do të presë për shpërndarjen në shtëpi, dhe këtë gjë e rëndësishme: sa larg është në spital nga shtëpia juaj. Edhe në qoftë se pritjet e lindjes do të bëhet nën mbikëqyrjen e ekspertëve, mund të ndodhë që ju nevojitet urgjentisht një shtëpi, dhe pas fëmijën në botë, ky problem do të bëhet edhe më urgjente.

Kohët e fundit, shumë preferojnë të hyjnë në kontrata me institucionet shëndetësore, pa përjashtim - dhe amësisë. Para përfundimit të kontratave të tilla janë avantazhe të rëndësishme. Para së gjithash, kjo është një yyazytsirnist madh që respektojnë shtatzënisë dhe lindjes do të marrë një mjekun tuaj. Një fakt i rëndësishëm se cilësia e kujdesit shëndetësor është diskutuar në kushtet e kontratës. Dhe e treta - ju mund të zgjidhni ato uyazyka, të cilat do të vijnë për të lindjes dhe pas. Por duke preferuar objektit komercial mjekësore, mos harroni se jo të gjitha klinikat mund të japë leje të sëmurë për periudhën e pushimit të lehonisë. Ajo duhet të diskutohen paraprakisht se cilat dokumente klinikë mund të ofrojnë.


Unë ende do të jap këshilla të rëndësishme: më pak kryer larg duke dëgjuar histori horror që ndodhën në ndonjë spital. Zgjedhja e një spital me thashethemet dhe bisedat mund të jetë i gabuar, por disa ngjarje të pakëndshme të ndodhë kudo. Nga çfarëdo jo të tillë një ngjarje të rëndësishme, shpesh fryj një tragjedi. Objektiv i rëndësishëm besimi dhe informacion të besueshëm.

Së fundi, natyrisht, ne dëshirojmë shëndet dhe lumturi për nënat dhe foshnjat e tyre. Sigurisht, shumë varet nga zgjedhja e duhur e spitalit apo mjekun, por përgjegjësia kryesore qëndron mbi supet e nënës shtatzënë. Provoni më shumë pushim, hani e drejtë, dëgjoni këshillat e ekspertëve, dhe të gjithë do të jetë mirë. Mbrojtur shëndetin e fëmijës dhe rrjedhën e tij. Zgjedhja e saktë e spitalit - një pikë shumë e rëndësishme!