Arsyeja pse hall dhëmbët e tij në gjumin e tij


Ne e dimë se pothuajse çdo rast 20 creaks dhëmbët rritur në gjumë dhe çdo të riu 3 apo student. Dhe numri i viktimave të kësaj rritje nga dita në ditë. Ky fenomen shkencëtarët kanë dhënë kohë më parë emrin e saj si bruxism. Pothuajse çdo fëmijë vuan nga kjo, por me moshë ajo kryesisht është, por në qoftë se një person zgjohet dhe ankohet për dhimbje koke, dhimbje të muskujve gojës, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një mjek.

Pse kërcëllim dhëmbësh ''?
1. Një reduktim në muskujt masticatory (muskujt). Kjo zakonisht zgjat disa sekonda, nganjëherë minuta, mund të përsëritet përsëri dhe kjo nuk është shumë i përshtatshëm, pasi çon në pakënaqësinë e të dashurit tuaj. Nëse gërhitës ndikim në vëllimin e tij nerva dhe monotonia, në kërcitje e dhëmbëve në një ëndërr - nervozizëm tij dhe armiqësi. Ju shpesh peresmykuvalo kur thua mësuesi aksidentalisht mori në bord? Pra, nga të rëndë mund të jetë pikërisht reagimi.2. Shpjegimi i fundit i sëmundjes - këtij jostabiliteti, tensionit të sistemit nervor të njeriut, ose shkelje juaj e kafshimit.
Në rastin e fundit, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj. Pasojat mund të prishin buzëqeshje tuaj, si fillimisht hiqet kurrë smaltin e dhëmbëve, dentin dhe më vonë - themelet e dhëmbit tuaj dhe pastaj mund të jetë prishjen e dhëmbëve, inflamacion i indeve, të jetë vigjilent. Kjo është zgjidhur nga dentar.

3. Situatave të vështira është gjithashtu një burim i abuzimit kërcasin dhëmbët, kështu që nuk do të jetë nervoz edhe një herë, gjumë të qetë dhe të shëndetshme ende jetës.


Këto arsye janë të paqartë, pasi tashmë shumë opsione arsyet për bluarje dhëmbët. Shumica e njerëzve supozuar më herët se kjo tregon praninë e krimbave në trup, dikush referuar stomak sëmurë, disa menduan se ishte e gjitha rezultat e gjumit të thellë, ndërsa të tjerët shpëtim që transmetohet gjenetikisht, që do të thotë që ju trashëguar atë, por asnjë nga këto versione nuk janë provuar. Tani çdo gjë është ndalur në versionin me stres. Gjatë situata të tilla edhe ju ngacmuar dhe natën tendosje juaj duket kështu. Megjithatë, kjo pikëpamje osporyma, si simptomat e vërejtura në njerëz absolutisht të qetë.


Ju duhet të kontrolloni gjendjen e saj çdo ditë dhe të mbajnë gjurmët e mënyrës së tyre të jetës, në të cilin rast nuk tepër dembel për të gjetur më shumë rreth simptomë e tyre ose kërkojnë kujdes mjekësor. Kjo sëmundje është e lehtë si kërcëllim dhëmbësh në gjumin e tij - mund të çojë në probleme më serioze për shëndetin tuaj.