Në disa cilësitë e kripës


Tabela kripë - shtoi në sasi të vogla në ushqime të njohura pothuajse të gjitha, ajo është një komponent e nevojshme e zakonshme tryezë ruse njeri. E famshme fraza "bukë dhe kripë" ka qenë prej kohësh një simbol i mikpritjes dhe mirëqenien.
Salt jo vetëm shton një shije të veçantë të ushqimit, por gjithashtu ka një numër të pronave dhe cilësitë që mund të bëjnë këtë gjellë të dobishme ose, në të kundërtën, të dëmshme për shëndetin, kurë ose organi helmuese njeriut.

Tabela kripë është e nevojshme për trupin e njeriut. Ajo është pjesë e limfatike, gjak, hapësira ndërqelizor dhe të gjitha qelizat. Por disa cilësitë e njerëzve të kripës duhet të dini për ushqimin, e cila merr në jetë është mjaft e rëndësishme, nuk të bëhet një instrument i vetëvrasjes të ngadaltë.Tabela kripë
Salt - ushqim që është kristalizuar kompleks inorganike, i cili përfshin kimikate natrium dhe klor.
Tifozët e ushqimeve të kripura rëndë nuk duhet të harrojmë se kripë, në fakt, nuk është ushqimi, dhe një nga kimikatet. Sepse Konsideroni nëse do të përdorin atë në sasi të tepërt?

Shkencëtarët gjetën se trupi i njeriut nuk mund të tretet ose, më pak asimiluar kripë. Kjo është për shkak se ajo nuk përmban vitamina apo çfarëdo substanca organike tjetër. Abuzimi tepruar kripë shkakton shumë sëmundje të organeve të brendshme (të zemrës, veshkave, fshikëzës), sëmundje të venave, arteriet dhe enët e gjakut. Përdorin atë në sasi të mëdha mund të provokojë edemë që kripa ka aftësinë për të mbajtur ujë në indet.


Salt promovon sekretim të kalciumit, duke rezultuar në kockat e dobëta dhe të enëve të gjakut, sëmundjet e dhëmbëve, thonjtë i brishtë dhe flokët.
Ajo mund të shkaktojë lezione mukozale brenda traktin gastrointestinal. Përveç kësaj, ajo ndikon negativisht në sistemin nervor qendror, duke rënduar ndjeshmërinë e saj të dhimbshme.

Edhe pse kripë është e produkteve mjaft e dëmshme të cilësive të cilat aq shumë tani thonë se ajo ende gëzon shumë të përhapur. Njerëzit absolutisht nuk përdorin kripë në ushqim, ato të llogaritura.


Cila është arsyeja për popullaritetin e kripës?
Para së gjithash, ajo është fuqia e traditës së lashtë, si rezultat i shprehive të njëmijtë.
Sipas disa versione, përdorni zakon kripë lidhur me shkeljen e bilancit të kaliumit dhe natriumit, e cila ka ndodhur në një nga fazat e evolucionit. Si rezultat i kësaj tokës shkelje dhe vegjetacionit filloi të marrë kalcium të tepërta në sasi të pamjaftueshme - sodium. Sipas shkencëtarëve në këtë kohë, njerëzit dhe kafshët filluan të hanë kripë, duke u përpjekur për të rivendosur ekuilibrin e humbur.

Kripë nuk ka efekt pozitiv në sistemin e tretjes e një personi që sjell një ndjenjë të fortë të etje që ndodh pas marrjes ushqime të kripura. Stomaku merr të gjitha masat e mundshme për të përshpejtuar largimin e substancave inorganike përmes veshkat. Megjithatë, ky i fundit mund të sjellë vetëm një sasi të kufizuar të kripës. Si rezultat i kësaj shtohet panatyrshme trupit, për shkak të një reaksion mbrojtës, i cili ka tendencë për të holluar këtë substancë toksike, duke plotësuar leckë me ujë.

Kripa është e dëmshme jo vetëm për veshkat, por edhe për zemrën. Kjo është për shkak të faktit se veprimtaria normale e muskulit të zemrës është e mundur vetëm kur nivelet e gjakut të kalciumit dhe natriumi kripërave organike të balancuar në mënyrë rigoroze. Rritja përqendrimet e sodiumit përshpejton shkalla e zemrës dhe rrit presionin e gjakut.


Ushqime të përfunduara në mënyrë tipike kanë një përmbajtje të lartë natriumi, kështu që njihen nga afër me etiketa. Kur gatim ju nuk duhet të harrojmë për disa nga cilësitë e dëmshme të kripës dhe që ju të merrni atë, jo vetëm me edited directory kripë në tryezë, dhe se kjo nuk është burimi kryesor i të ardhurave të kripës në trup.