Arsyet pse flokët bieNë këtë artikull ne do të përshkruaj vetëm një pjesë e opsioneve shkaqet e humbjes së flokëve të grave dhe burrave. Një total prej një artikull nuk vmestysh, por ne përpiqemi të përshkruani pse kjo po ndodh. Para së gjithash, në qoftë se ju nuk e dini në lidhje me të, atëherë personi në ditë mund të bien deri në 100 qime. Kjo është normale. Sigurisht, askush nuk ka rëndësi se sa e flokëve ra, por në qoftë se numri i tejkalon normën - ju së shpejti do të vini re atë. Shuma e flokëve reduktuar vizualisht, dhe pastaj të fillojnë të shfaqen shkëputje të re.

Me çfarë mund të jetë për shkak të rritjes së humbjes së flokëve dhe të ngadalësojë rritjen e re?


Me ndikimin e mjedisit në trup, ose arsyet qëndrojnë në trup. Shpesh ata janë parë dhe të dytë. Besohet se flokët - një tregues i një trup të shëndetshëm. Kjo është - të shëndetshme-looking flokët, trupi punon më mirë. Kjo nuk është gjithmonë rasti. Përveç faktorëve të jashtëm, si një valë radio e komunikimit celular, ndotja e mjedisit, stresi, etj, janë edhe gjenetika. Se humbja e flokëve mund të jetë një trashëgimi. Por, të jetë se si ajo mund të, nëse problemi është mërzit ju - ju nuk duhet të drejtuar atë. Mekanizmi i rritjes së flokëve si ajo përbëhet nga tre faza:

1. Rritja e vazhdueshme e flokëve.
2. Degradimi (ndalesa e rritjes)
3. I ashtuquajturi teohen ose faza në të cilën flokët e vjetër bie jashtë dhe është e gatshme për të rritur lukavytsya ri. Nëse flokët tuaj shpesh, faza e parë është shumë e shpejtë dhe e flokëve në fillim degradon, bëhet e thatë dhe bie. Pra, le të përqëndrohet më shumë në faktorët e jashtëm dhe të brendshëm që çojnë në humbjen e flokëve. Duke ditur këto faktorë, ju mund të mbroheni nga efektet e dëmshme.

Faktorët e jashtëm
+ Faktorët grupit Stresi. Këto përfshijnë: lodhje, overvoltage, trembje të rënda, eksitim, përvojë. Ka shumë teknika dhe trajnimi për të kapërcyer stresin. Megjithatë, mjeti më efektiv - një gëzim. Do të urdhëroj përpjekjet e vetë të lumtur. Kujtoj të gjithë të mirë (sidomos gratë). Pas të gjitha, aq më mirë. Dhe keqe - vetëm përkohësisht.


+ Faktorët teknologjike grupit. Këto përfshijnë: përdorimin e shpeshtë e rezidencës së lëvizshme telefonit prane TV - Radio - kulla, kulla të lëvizshme, rrezatimit ngritur sfond, shpesh pranë autostradave e telave elektrike, puna elektrizuar në një dhomë me ventilim të dobët, etj Ju mund të ndihmoni veten duke forcuar kompleksin imunitar sistemin e përgjithshëm të vitaminave dhe duke marrë vitaminat «B» dhe carotene përfshira në karrota, hikërror qull dhe produkteve të tjera. Është gjithashtu e rekomanduar për të pirë një ditë çerek-gjysmë gotë verë vetëm e natyrshme e kuqe e dëshirueshme të thatë. Që këtij produkti tregon trupin e radionuclides.


+ Grupi traumatike. Përfshin një shumëllojshmëri të djeg kimike të kokës, valë djegiet e ujit, lëndimet fizike, pësoi kur lëkura e kokës.

+ Grupi mjedisor: Emisionet mjedisore gazuar nga fabrikat lokale, not në ujërat e kontaminuara, etj Parandaluar humbjen e flokëve për shkak të ekologjisë keq mund të jetë, në qoftë se çdo ditë për të forcuar trupin tuaj me ushqimin e duhur, vitamina, edukimit fizik. Gjithashtu - shikojnë ku ju notoni, e cila uji lani flokët tuaj, etj Pastaj ju mund të parandaluar probleme.


Faktorët e brendshëm janë të lidhura gjithmonë me problemet e trupit. Prandaj, paralelisht me trajtimet mjekësore për restaurimin e flokëve, mendoj se mund të shkaktojë humbjen e flokëve. Qarkullimi Ndoshta keq i gjakut në kokë dhe qafë. Ndoshta probleme me traktin gastrointestinal. Gjithashtu, flokët mund të bien jashtë, kur trupi është viruset dobësuar. Ose, anasjelltas, në periudhën e rimëkëmbjes pas duke marrë antibiotikë. Këto ishin faktorë të përbashkët.Shkaqet e humbjes së flokëve të femrave


Lidhur me karakteristikat seksuale të grave dhe vajzave shkakton humbje mund të jetë:

1. barna kontraceptive.
2. Shtatzënia. Në këtë periudhë ka një ndryshim në nivelet hormonale dhe mungesa e vitaminave.
3. Injorimi kapele dhe kapele të tjera gjatë sezonit të ftohtë.
4. Të njëjtat kapele mosrespektimi, vetëm të nxehtë kur dielli është aktiv, fjalë për fjalë djeg flokët.
5. Përdorni një tharëse flokësh me një mënyrë të ajrit të nxehtë për flokët shpejtë tharje.
6. Flokët ngjyra ngjyrosur klasit të ulët, për t'u ngjyrosur shpeshta, perming, etj
7. tensioni fortë përmes përdorimit të bandave të ngushtë të gomës për flokët.


Për meshkujt, arsyet mund të jetë pika 345 dhe 7 të listës së femrave (në këtë rast e flokëve është e gjatë). Gjithashtu, shumë njerëz ballafaqohen me problemet e flokëve në nivel gjenetik, që është trashëgim. Dhe hormonal, në moshat e ndryshme. Mjete Shënim popullore janë efektive në çdo moshë.