Simptomat AIDS në meshkuj si të njohin shenjat paralajmëruese


Çdo ditë numri i njerëzve të diagnostikuar me "AIDS", po rritet me një shpejtësi të madhe. Çfarë kjo do të thotë dhe se si për të zbuluar praninë e saj në meshkuj?
Fituar virusi i mungesës së imunitetit sindromi tashmë është faza e fundit e infeksionit HIV. Duket pas virusit quajtur HIV në trup. Retrovirus rrezikshme sepse infektuar nuk mund të shërohet (siç mutates dhe variacione të reja) - vetëm zgjasin jetën e tyre nga droga të veçanta dhe terapi.

Pse burrat janë të infektuar më shpesh femrat?
Meshkujt janë më të prirur për infeksion sesa gratë. Kjo është për shkak të tendencës së tyre për imoralitet, partnerët periodike ndryshueshme seksit, të papërgjegjshme ndaj seksit të sigurt.
Rrezik dhe ata që kanë një predispozicion për kancerin, kryptokokkozu - humbjen e maja, apo sëmundje Darling (tsytomykozu).Shenjat e AIDS në meshkuj.


Tip! Virusi mund të transmetohet edhe seksualisht dhe me anë të gjakut dhe nuk ka simptome. Megjithatë, prania e AIDS-it në meshkujt mund të specifikoni shumë atribute.

Për shembull, ethe, duke kaluar 14 ditë (ndonjëherë më parë), apo ftohjet e shpeshta. Në rastin e infeksionit pas një jave apo muaj) duket pllaka nxituar (njolla të pangjyrë në lëkurë). Mungesa e oreksit, lodhje e tepruar, hutim, funksionet dëmtuar kujtesës - e gjithë kjo nuk është një simptomat fundit AIDS në meshkuj.

Këto sinjale rreziku mund të jenë dhimbje koke. Shpesh ata nuk i kushtojnë vëmendje faktit se dhimbja akute nuk është. Ata janë të ngjashme me ato që ndodhin gjatë gripit sëmundje, SARS. Ato mund të shihen si pasojë e tendosje të trurit.

Kujdes duhet të paguhet në nyjet limfatike të vendosura në qafë, ijë dhe sqetull. Kur ata rriten infeksionit me HIV (i fryrë) janë të ngurta. Dhimbje ose siklet që shoqëron këtë simptomë nuk është. Ai vetë mund të jetë shkaku i një sëmundje të tjera.
Pacientët me AIDS mund të ketë gulçim. Swallow ajo gjithashtu mund të jetë e vështirë për shkak të dhimbjes. Ajo mund të jetë dhimbje të shpeshta të stomakut, dhe si rezultat - nauze dhe vjellje, diarre shpesh.
Më shumë simptoma SIDA në meshkuj janë të shprehur në një gjendje kome, lezione të frymëmarrjes, në shfaqjen e infeksioneve të ndryshme fungale.

Saktësi të përcaktuar diagnoza mund të bazohet vetëm në rezultatet e analizave për të cilat është antitrupa të dukshme të HIV apo jo.


Elena Malysheva AIDS.