Manipulim Dentare si një burim i hepatitit B, C dhe D


Çdo lloj i hepatitit B, C, D është kërcënim mjaft serioz për trupin e njeriut. Hepatiti - sëmundje të mëlçisë. Hepatiti B, C, D janë yyazytsirnist madh se sëmundja do të ndodhë shumë e vështirë dhe shkon në formën kronike. Format kronike është kur virusi vazhdon të shumëfishohen për shumë vite. Simptomat akute hepatitit B dhe C mund të jetë delikate. Hepatitit akut shpesh ndodh pa verdhëz. Si mundet një person të infektohen me hepatit B? Sot ne shikojmë në një nga situatat e mundshme që mund të çojë në infeksion. Pak mendohet se manipulimi dentare si një burim i hepatitit B, C dhe D.


Çfarë është hepatit "B"? Feature hepatit "B" është ajo formë akute është e vështirë, me një verdhëz të veçantë. Por zakonisht, personi po shërohet. Megjithatë, forma të lehta janë pa verdhëz, e vështirë për të njohin ato dhe përfundimisht të bëhet fazë kronike të sëmundjes. Forma më e zakonshme kronike ndodh në fëmijët kur infektuar gjatë lindjes. Në hepatitit kronik B ka inflamacion i mëlçisë, një proces që të çon në cirroza e mëlçisë, ndonjëherë edhe kancerin e mëlçisë. Hepatiti "B" më këmbëngulës se hepatitit "C" dhe HIV. Kjo nuk është shkatërruar nga valë, në përputhje me rrethanat, ajo është shumë më e lehtë që të infektohen.

Burimi kryesor i hepatitit "B" dhe transmetimin e saj janë: gjaku, manipulimet dentare, kirurgji, akupunkturë, injeksione intravenoz, përdorimi i gjilpërave unsterile, tatuazhet, Martesore, përdorimin e përbashkët të higjienës.

Në hepatiti "C" burimi kryesor i infeksionit - gjak! Procedurat dentare rrezikut të mëdha janë, si ata janë të lidhur me lëndim mukozale dhe kontakt të përhershëm me gjak. Hepatiti "C", mund të transmetohet seksualisht. Për parandalimin e infeksionit është e nevojshme për zbatimin e masave parandaluese. Ju mund të infektohen me hepatit nga transfuzioni i gjakut të donatorëve.

Në vetvete, një virus i hepatitit "C" vdes në mjedis, ajo mund të jetë vrarë nga valë. Për parandalimin e infeksionit dhe për të mbrojtur veten sa më shumë që të jetë e mundur, ju duhet të përdorni masa të përdorë për dezinfektim. Kërkon kontroll të kujdesshëm të përpunimit shkëputje mjekësore, sidomos ato që lidhen me stomatologji. Me të përpunimit të kualitetit të lartë të manipulimeve dentare do të jenë më të sigurt. Në fakt, hepatiti "C" është më pak se hepatitit ngjitëse "B" dhe HIV.

Ne duhet të kuptojmë qartë se procedurat dentare mund të jetë një burim i hepatitit B, C, D. Marrëdhënia e tyre të drejtpërdrejtë me gjak janë infeksioni shkaku rrënjë.

Vetëm prania e virusit të hepatitit B "B" mund të jenë të hepatitit D. pacientët të cilët tashmë kanë hepatitit kronik "B", veçanërisht të prekshme dhe më të ndjeshëm ndaj infeksionit me hepatit «D». Ky infeksion është një jetë-kërcënuese formë e rëndë, e hepatitit akut.
Jo më pak mizor - hepatitit akut "C", kjo është vetëm 20% të rasteve mund të përfundojë në shërim. Normat e konvertimit të hepatitit "C" kronike është 85-90%. Për shkak të kësaj forme të hepatitit është më e rrezikshme. Hepatiti "C" vaksina papërshtatshme. Kronike hepatiti "C" është mjaft e zakonshme dhe të çon në cerozë dhe kancer të mëlçisë. Sëmundje ndodh në një formë latente, pa simptomave të veçanta, dhe zbulimin e sëmundjes vetëm në fazën e fundit. Dhe në fazat e mëvonshme të sëmundjes manifestuar cerozë, e cila është më e vështirë për të trajtuar. Prognozë të pafavorshme. Një simptomë e shpeshtë e hepatitit "C" janë të dobëta, dhe verdhëz është vërejtur. Nxjerrë në pah edhe në këto simptoma - dhimbje në nyje, ethe, skuqje të lëkurës. Ndryshimet e pranishme në gjak dhe urinë, dhe për shkak të kësaj mund të caktohet diagnoza të rreme.


Duke vizituar një dentisti, një person është në rrezik, ajo nuk mund edhe të dyshojnë atë. Për fat të keq, të gjitha barnat që tradicionalisht trajtojnë hepatiti B, C dhe D. Mos ta shkatërrojnë virusin krejtësisht dhe njerëzit mund të vuajnë pothuajse një jetës. Kjo ndodh sepse zashlakovanist në qelizat e mëlçisë lejon virusi për të fshehur nga efektet e barnave antivirale. Vetëm viruset fshehur nga inclusions yndyrë dhe drogave të forta të tyre "mbuluar". Ilaçet nuk mund të arrijë përqendrime uniforme terapeutike. Rrethanat e tilla të parandaluar bllokuar me qelizat e yndyrës mëlçisë. Ju duhet të qartë qelizat e toksinave, yndyrë, toksinave, dhe vetëm pastaj të vrasin virusin. Kuptoni se toksina mund të hyjë në veprim kimike e barnave antivirale, e cila është arsyeja pse inerte veprimtarinë e agjentëve antivirale. Të gjitha përgatitjet duhet të përshkruhen në mënyrë strikte nga një mjek. Nuk ka nevojë të mbështetet në vetë-trajtim, ajo mund të çojë në pasoja serioze.


Procedurat Dentare është një burim i rrezikut të infeksionit jo vetëm për pacientët por edhe për personelin. Ajo mjete yyazytsirno infeksion dhe duart e mjekut, kjo është për shkak të lëndimeve dhe gjakderdhje. Mjekët shpesh vuajnë nga kërcënimet e të ngjashme. Procedurat dentare, disa nga më të rrezikuar. Para se të zgjidhni një zyrë të dhëmbëve, sigurohuni që trajnimi i stafit ekzistues. Shikoni në standardet shëndetësore që janë miratuar në këtë studim. Shënim pajisjet, shiringa, doreza dhe pajisje të tjera, të cilat operon dentisti.

Dëgjoni njerëzit që ndjekin një institucion të veçantë. Për pastërti dhe higjienë - peng shëndetësore. Hepatiti B është një nga infeksionet më të rënda të virusit dhe, më besoni, ajo mund të japë një shumë probleme secili.