Toxoplasmosis atë dhe se si për të trajtuarToxoplasmosis - një nga sëmundjet më të zakonshme në botë. Ajo është shkaktuar nga mikroorganizma protozoare. Në infektuar me toxoplasmosis rreth një e treta e popullsisë, numri i transportuesve në Afrikë arrin 90%.

Shpesh shkon sëmundjen toxoplasmozë pa u vërejtur, toksplazmozës person i infektuar zakonisht nuk është edhe i vetëdijshëm për transportuesit e tyre. Megjithatë, sëmundja mund të prishin seriozisht zhvillimin e sistemit nervor të fëmijës, nëse nëna e tij i infektuar gjatë shtatzënisë. Rusia ka kryer ekzaminimin e grave shtatzëna për toxoplasmosis.


Infeksioni toxoplasmosis ndodh kryesisht përmes kontaktit me kafshët, duke përfshirë edhe nga kafshët shtëpiake. Frekuenca e dytë më të lartë të rasteve të infeksionit me toxoplasmosis janë përdorimi i produkteve me origjinë shtazore, jo subjekt për trajtim të gjatë ngrohjes. Ka raste të infeksionit përmes dëmtimit mukozale dhe pickimin e insekteve.
Toxoplasmosis më i rrezikshëm lindura në tremujorin e parë të shtatzënisë. Fruta infektuar me toxoplasmosis në utero, vdes për shkak të një shkelje të sistemit nervor qendror. Nëse ai arrin të mbijetojë, ai është i lindur me simptoma të rënda: ethe, dehje të verdhë të lëkurës.

Simptomat toxoplasmosisToxoplasmosis fshehur është forma më e zakonshme. Kjo zgarë infeksion nuk ndjen ndonjë shqetësim, dhe shpesh as në dijeni të sëmundjes.
Toxoplasmosis akute shpesh është e ngjashme me simptomat e disa tensionet e gripit, ethe dhe encefalit. Simptoma të theksuara: temperaturë të lartë, të vjella, dhimbje koke, konfiskimet e mundshme. Toxoplasmosis akute zgjat rreth një javë dhe mund të shoqërohet me komplikacione si pneumonia dhe paralizë.
Toxoplasmosis kronike është e karakterizuar nga të gjata "pavlerë" (rreth 37 gradë Celsius) ethe, dhimbje të muskujve, dhimbje koke e shurdhër, nyjet limfatike zgjeruar. Në çdo dobësimin e trupit formën kronike e toxoplasmosis mund të shkojnë në akute.

Toxoplasmosis TrajtimiMundësinë e trajtimit sëmundjen toxoplasmozë përcaktuar nga mjeku. Trajtimi i formave të fshehur do të bëjë më shumë dëm sesa dobi, sepse lufta kundër toxoplasmosis kërkon një kombinim të disa antibiotikëve të fortë.
Në toxoplasmosis kronike përveç antibiotikëve të përshkruara adjuvants.
Infeksioni primar toxoplasmosis në shtatzëninë e hershme është një tregues për abort, si lindja yyazytsirnist e një fëmije të shëndetshëm ishte.