Cili është rreziku ushtrime Bodybuilding Bodybuilding


E pra, që ndër ne nuk ëndërrojnë për një trup të bukur? Vetëm për disa, ajo ende mbetet një ëndërr, ndërsa të tjerët mishërojnë ëndrrën e tij. Pyetja e vetme që është mishëruar në konceptin e trupit të mirë si të gjithë në këtë llogari pikëpamjet e tyre. Po aq e rëndësishme është çështja e cila rrugë është arritur qëllimi.
Bukuri kërkon sakrificë. Dhe se si këto sakrifica janë të justifikuara dhe nëse kjo ka kuptim që ata të shkojnë, nëse rezultati llogaritja do të jetë shëndeti? Pasi një Bodybuilding popullor është ende në kulmin e popullaritetit. Dhe trajnim në palestër të marrë pjesë jo vetëm burrat por edhe gratë. Gara, i cili është i bazuar mbi parametrave të vlerësimit të trupit. Pra, çfarë është ajo - një sport apo art, dhe çfarë Bodybuilding rrezik ushtron Bodybuilding.


Bodybuilding Bodybuilding ose, fjalë për fjalë përkthehet si " ndërtimin e trupit. Është e vërtetë, pasi me anë të ushtrimeve të veçanta fizike me pajisje sportive, të rënda dhe të kapacitetit të lartë-pushtetit muskujt arritur të trupit. Këta njerëz janë shumë të lehtë për vend ndër të tjera për shkak se ata janë të reliefs ndryshme muskujt specifike, por quajtur gjerësisht thjesht - rosë.

Shumë klasa krahason me artin e Bodybuilding, por ende krahasoj më fort atë të sportit. Por kjo është me të vërtetë një pikë e dyshimtë, sepse ka Bodybuilding konkurrues, në të cilin gjyqtarët vlerësojnë pjesëmarrësit vetëm muskujt, simetri dhe estetikë vëllime. E pra, ku është sporti që unë vendos fitues dhe titulli nuk varet nga arritjet sportive dhe aftësive të zhvilluara, si dhe strukturën e trupit? Nga ana tjetër, me brohorit trupit, janë bërë shumë përpjekje fizike.


Rrezik Bodybuilding ushtron bodybuilding
Mendimi i përgjithshëm është se njerëzit sportive kanë shëndet për t'u patur zili. Arsimi dhe profesionale vetëm sport fizik - gjëra shumë të ndryshme. Nëse marrim parasysh Bodybuilding si një sport, por në fakt, ajo është me të vërtetë, ajo nuk sjell vetëm shëndeti, por edhe është e rrezikshme.
Çka është njeriu? Nëse ju e teproni, atëherë me ujë, yndyrë dhe muskujve. Çdo person është raporti i ndryshëm, por në asnjë mënyrë të pranueshme, për sa i përket aparat gjimnastikor. Për një person normal është normë në përmbajtje yndyrë trupi prej rreth 15%. Për shumë bodybuilders është e papranueshme - ato janë shtyrë për 5-6% yndyrë, duke harruar se në ndjekje të formimit të trupit që yndyrë luan një rol të rëndësishëm në trup. Shkelja e këtij bilanci mund të ndikojë negativisht në shëndetin. Në mungesën e dukshme të trupit yndyrë çdo kalori është "në magazinë" dhe në qoftë se ajo nuk djeg, ajo shumë shpejt mund të fitojë peshë shumë më tepër se më parë të trajnimit. Kjo zakonisht ndodh në rast të ndërprerjes së Bodybuilding punësimit.

Para pjesëmarrjes në konkurse shpesh duhet të shpejt të humbur peshë, dhe kjo sigurisht që është një sfidë për trupin - metabolizmit shqetësuar, sistemi endokrin dështon, zemra, këto përfitime nuk sjellin ngarkesat.

Pesha e trupit rënë jo vetëm djegie heqjen yndyrë, por lëngjeve nga trupi që është i përfshirë në të gjitha proceset vitale. Kjo kripë është eliminuar nga dieta, e cila ka pronë për të mbajtur lagështi në trup, kështu që është numër një armiku. Mungesa e ujit rrezikon dehidratim, demineralization, dobësi, dhimbje dhe të fikët. Pranimi, diuretics veçanta farmakologjike, të cilat ndihmojnë eliminimin e lëngjeve, electrolyte prishin dhe kërcënojnë sëmundje të rënda - deri në vdekje.

Dhe kjo nuk është e gjitha. Ndërtimi i një organi të tillë, të cilën ne e përdorur për të shohim në bodybuilders të cilët merren me këtë gjatë dhe të rëndë, nuk është e mundur pa përdorimin e drogave të veçanta - steroid anabolik, proteina, steroid. Plumbi i parë për sëmundje të veshkave, mëlçisë dhe pankreasit, e dyta - në nefrit veshkave, dhe të tjerët shkelin furnizimin me gjak, shkëmbimin e oksigjenit, zemrën dhe organet e tjera, të cilat në fund të fundit çon në vdekje.
Sigurisht, më e lehtë për të përdorur aditivëve kimike që të përshpejtojë zgjatjen e muskujve, kjo është vetëm e vlefshme.


Përveç kësaj, nuk janë "të nënkuptuar" Pasojat e punësimit të bodybuilding, e cila nuk është e thonë shumë, por megjithatë, ka probleme.
Para së gjithash, kjo vlen edhe për probleme të zemrës. Në mënyrë tipike, trajnimin e muskulit të zemrës nuk ndodh, sepse kjo kërkon stërvitje aerobic, dhe kjo çon në një rënie në vëllimin e muskujve.
Trupi është i madh, dhe bllokimet e trafikut nuk është gati - nuk kalë tyre durim. Nuk janë vetëm grupe të caktuara të muskujve, mushkëritë nuk zhvilluara, zemra, too. Pra presin vepra, thonë në atletikë, nuk është e nevojshme.

Dietë paekuilibruar, ngarkesa dietë kripur pa rënda dhe efektet anësore të dopingut, krijojnë probleme ndihmon tretjen e ushqimit dhe të çojë në sëmundje të traktit gastrointestinal.
Trajnimi zgjeruara janë në gjendje të dëmtojë joints - ata thjesht fshirë.

Përmbledh
Përfundimet inkurajues nuk punojnë - Faktet janë gjëra kokëfortë. Rrezik te cilin trupi i është nënshtruar më i lartë se ai duhet objektiv. A nuk e bëjnë bodybuilding fortë, elastik, dhe vetëm të dëmtojë shëndetin. Kur ka dhimbje - mendoj për këtë, por ai mund të jetë tepër vonë.

Nuk ka asnjë mosmarrëveshje në çdo sport janë stresi, trauma dhe "sëmundjet profesionale". Por dallimi është se konkurrenca vjen atlet më të përgatitur në kulmin e aparat gjimnastikor funksionale dhe - me një bandë e muskujve, por dëmtuar shëndetin e tij.
Gjithashtu çështja e debatueshme në lidhje me bukurinë e trupit, sidomos femra.

Pra, nëse një sport i tillë i dyshimtë i përpjekjeve dhe kostos. Çfarë prioritet është e shtrenjtë - sport për shëndetin apo për sport? Ku trajnimi i dobishëm në palestër pa doping gozhdë në peshën e trupit dhe "cubes" natyrore të muskujve.

Ejani në palestër, të shkojnë në mish, por brenda kufijve të arsyeshëm.