Në cilat raste nevojë për ndihmë psikologjike


Psikologji - shkenca që studion karakteristikat e formimit, shfaqjen dhe zhvillimin e proceseve mendore, shtetet mendore dhe karakteristikat mendore të njeriut. Analizuar dhe studiuar, kujtesës, perceptimit, të menduarit, ndjenja, imagjinatë, ndjenjat, emocionet, motivimi, aftësia, temperamentin, karakterin. Psikologe - një specialist i cili siguron ndihmë psikologjike për njerëzit në nevojë. Në disa raste, kanë nevojë për ndihmë psikolog dhe zgjidhjen e problemeve në kuadër të veprimtarisë së tij profesionale?
Psikologët besojnë se dikush fshehur burimet që janë të nevojshme për zgjidhjen e problemeve të caktuara. Por, për disa arsye, në disa situata të veçanta personi nuk është në gjendje për të përballuar me vështirësitë psikologjikisht, dhe ndoshta ai mendon se ai nuk mund të përballen. Ai nuk është në gjendje për të bërë vendime të drejta, të kuptojnë veten ose një të dashur (si fëmijë), humbet udhëzime jetës, qëllimi nuk mund të gjejnë një mënyrë për të dalë nga problemet familjare.


Në rastet kur jeta e humb kuptimin, të gjitha të paraqitura në një dritë të errët, të zymtë dhe të zymtë, ju keni nevojë për ndihmë profesionale të një psikologu. Situatat janë të ndryshme, dhe shpesh e mjaftueshme "jelek" dhe miqtë rozyazyka mbi një gotë çaj, por, në praktikë, këto biseda intime janë lehtësim i përkohshëm, por nuk ka zgjidhje për problemin dhe të shtyhet pafundësisht.

Për arsye të ndryshme, por në vendin tonë nuk janë bërë për të kontaktuar një psikolog. Ajo luan një rol që specialist i mirë nuk është i lirë, në vizita e tij kërkon kohë dhe ndonjëherë të vogla, dhe ndoshta faktori më i rëndësishëm është se të gjithë e perceptojnë vizitë në një psikolog si diçka e turpshme (tipi I metë). Duke u kujdesur për trupin fizik shpesh tejkalon mentalitetit të mirëqenies, e cila më vonë u kthye në problemet e të njëjtit trup.

Psikologët thonë se paga e tyre është e krahasueshme dhe në qoftë se ju dëshironi, ju gjithmonë mund të merrni përkrahje psikologjike të nevojshme nga shumë. Një lloj tjetër i Sëmundjet trupore janë drejtpërdrejt të varur mbi gjendjen mendore të personit. A nuk është më e lehtë vidyazykatysya disa mrekullon kuzhinës, por të gjejnë paqen e mendjes dhe gëzimin e jetës.

Psikologu nuk është një magjistar, dhe për këtë arsye jep receta për lumturi, dhe ofroi atyre këshilla varet nga niveli i profesionalizmit të tij. Detyra e tij - është që të ofrojë alternativa më e mirë e shumë të jetë e mundur dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës.

Në mënyrë tipike, një psikolog duke punuar me njerëz të shëndetshëm mendërisht. Thjesht çdo person në periudha të ndryshme të jetës ndodh përkeqësim të vështirësive emocionale dhe psikologjike. Ajo është ngatërruar shpesh me një psikiatër, ndihma e të cilit është drejtuar në trajtimin e njerëzve me çrregullime mendore. Detyrat e një psikolog nuk është që të përshkruajnë medikamente dhe të shkruajnë receta. Sipas statistikave, rreth 10% e rusëve të vuajnë nga depresioni, dhe çdo e treta kishte ndjerë atë ndjenjë. Është e rëndësishme për të kuptuar se asistenca psikologjike është i bazuar në dëshirën vullnetare e njeriut për të marrë atë.


Këshilla dhe truket zgjedhura psikolog do të varet nga çfarë qëllimi konsumatori dëshiron të arrijë, kështu që ata duhet të jenë realiste dhe të mirë-konsideruar. Ju keni qenë derën e gabuar në qoftë se ju besoni se psikolog do të ndihmojë që ju të merrni trashëgimi të pasur të afërm apo të kontribuojnë për të martohet me një milioner.
Ndihmë psikologjike - është, në fakt, do të trajtojë shpirtin, dhe këtu, si në mjekësi, sëmundja është më e lehtë për të parandaluar se sa për të trajtuar. Mundohuni të mos vonojë një vizitë në një specialist në qoftë se ju mendoni se barra e stresit psikologjik nuk është vыnosymыm ju ndjeni siklet psikologjike, dhe situata del jashtë kontrollit. Për t'u kthyer gëzimin e jetës dhe të merrni këshilla të ekspertëve, ndonjëherë është e nevojshme ndihma palë e tretë. Sa më shpejt që ju të merrni atë, më efektive trajtimi do të jetë.


Në cilat raste nevojë për ndihmë psikologjike
Soberly vlerësuar situatën dhe në qoftë se ju e kuptoni që nuk të trajtojë, kjo ka kuptim për të vizituar një psikolog. Ai do të përpiqet të ju ndihmojë nëse ju:
1. Ndjenja e zbrazëti, shpresës, pakuptimshmërisë dhe humbjen e të thotë në jetë.
2. rritur ndjenjën e fajit, turpit, vetmia.
3. Problemet intrafamily në marrëdhëniet me fëmijët.
4. Ndjenja e frikës, ankthit, neuroza, depresion, mendimet ngulët.
5. sulme paniku sulm.
6. Rritja e agresioni apo mendimet e vetëvrasjes janë të pranishëm.

7. Një trauma psikologjike, humbja e një të dashur, mjerim, kriza.
8. Ka probleme në komunikim, duke krijuar kontakte të reja; modesti të tepruar dhe drojë.
9. Ka probleme në sferën seksuale.
10. Ju jeni në prag të divorcit, nuk është një situatë e konfliktit.
11. Llojet e ndryshme të varësisë.
12. Ka pasur probleme në familje dhe marrëdhëniet ndërpersonale.
13. Vështirësi në objektivat prioritare dhe pasigurisë në vendimmarrje.
14. disorientation Personaliteti ose ju nuk mund të kuptoni personi tjetër.

15. Ka pasur vështirësi në krijimin e marrëdhënieve të ngushta.
16. Problemet me peshë (trashje ose dobësia), çrregullime të gjumit, çrregullime psikosomatike.
17. Ju duhet proforyentyrovanyy.
18. A keni nevojë për një diagnozë psikologjike.
19. Ju doni për të ndryshuar, por nuk e di se si.

Për një psikolog profesionist ekzistojnë probleme që nuk janë gjetur zgjidhjet. Frekuenca e vizitave të një specialisti nuk ka kornizë të mirë-përcaktuar. Kjo varet nga individi, karakterin e tij, kompleksiteti i situatës që ka lindur, kohëzgjatja e paraqitjes së saj dhe faktorë të tjerë. Ndonjëherë kjo është e mjaftueshme dhe një vizitë të vetme për një psikolog, por në qoftë se ka një neurozë e zgjatur të rënda apo depresioni, atëherë ai nuk mund të bëjë një seancë, e cila do të jetë një e mirë profesional, ju nuk keni marrë.

I rëndësishëm është faktori se si ju vetë dëshironi për të ndihmuar veten, dëshirat tuaja duhet të drejtohen në zgjidhjen e problemeve dhe vendosjen e plotë të jetës dhe gëzimin e jetës.
Ju keni një problem? Më lejoni të ju ndihmojë.