Në çfarë moshe një fëmijë fillon të flas


Për zhvillimin e duhur personal të fëmijëve është thelbësor për zotërimin e plotë dhe në kohë të gjuhës së tij amtare, dhe formimi i tij zhvillohet në disa faza. Çdo fazë përfshin moshën e fëmijës, konsiderohet periudhat më produktive të 6 muaj deri në një vit në dhe nga 3 deri 4 vjet. Ajo ishte në këtë periudhë të vogël të kohës fëmija kupton modelet themelore të gjuhës dhe rreth 4 vjet, në fjalorin e tij është tashmë rreth një mijë. Fjalët. Me këtë fëmijë të moshës është në gjendje për të ndërtuar fjali gramatikisht mësojnë barazim e tyre, duke ndjekur standardet e nevojshme. Një fëmijë i 4 viteve është në gjendje të retell një histori të thjeshtë, të japë një analizë të thjeshtë të situatave të zakonshme shtëpiake të shpjeguar veprimet e tyre të caktuara.


Ekspertët studiuar çështjen e karakteristika të gjuhës Fëmija në mënyrë të detajuar, hap pas hapi përshkruar këto periudha, por shumë prindërit shpesh përjetojnë mbi faktin se foshnja e tyre si ata nuk duket për të thënë aq i mirë sa duhet të ketë. Fakti që mosha në të cilën një fëmijë fillon të flasë saktë si ajo zhvillon gjuhën, ekspert i kualifikuar mund të shpjegojë për të siguruar prindërit. Ne, nga ana tjetër, të japë moshën e përafërt kur gjuha e fëmijës nuk janë fenomene të caktuara dhe të treguar rend përafërt. Obyazykamosya menjëherë se kushtet e dhëna më poshtë nuk janë të detyrueshme dhe të ngurtë. Format mund të zhvillojnë fjalim dhënë seksin e fëmijës së fëmijës, karakteristikat e tij individuale. Duke studiuar çështjen e në çfarë moshe një fëmijë fillon të flasë, mos harroni se prolixity edhe mjaft e mundshme të termave në një periudhë të caktuar forma të specifikuara të të folurit janë manifestuar, dhe nëse jo, kjo ka kuptim për të njoftuar prindërit.


1. Në moshën 1-2 muaj bërtet nga fëmija duket intonacion, prindërit janë në gjendje të bëjnë dallimin kur fëmija shpreh një britmë e kënaqësi, dhe kur në të kundërtën, disi të pakënaqur.
2. Në periudhës prej 15 deri në 3 muaj. Fëmija hukaet, hulyt mund të përsërisë për prindërit e tingujve të veçanta, rrokjeve.
3. 4-5 muaj. nuk është të flasim baby, baby mund të përsërisë tingëllon disi e ngjashme me disa fjalë e kompozimeve identike.
4. Në moshën 8 muaj, 1 vit e 2 muaj. Fjalimi i fëmijës duket fjalët e para lepetnыe, të cilat përfshijnë kryesisht hapur-përfundoi - "Babysitter", "Babi", "Lala", etj

5. 15.2 vjet fëmijës për të komunikuar me prindërit mund të lidhë dy fjalë.
6. Në 2-25 vjet fëmija është aktive në rritje fjalorin, ai mund të kërkojë emrat e objekteve dhe fenomeneve.
7. Në 25-35 vjet, fëmija është në gjendje të ndryshojë fjalët tashmë në raste, numrat familjet. Në të njëjtën moshë ai filloi të shkruaj fjalët e tij, megjithatë, i formuar sipas ligjeve të gjuhës së tij.
8. Në 25-35 vitet e fëmijës mund të në lojë, ose klasa të tjera prohovoryuvaty veprimet e tyre.

Të gjithë prindërit të interesuar në atë moshë fëmija fillon ose më shumë të flasim më pak normale, mos harroni se zhvillimi gjuhësor në vajzat dhe djemtë kanë dallimet e tyre. Vajzat zakonisht fillojnë të flasin para djem, fjalori i tyre përditësuar shpejt me fjalë të reja denoting objekte. Shumë vonë në vajzat fillojnë të ndërtojnë frazat, por të rriturit imituar, kanë tendencë për të folur të saktë. Djemtë fillojnë të flasin më vonë, ata shpejt të mësojnë fjalët e denoting veprim, gramatika ata formuan mjaft herët, por më shpesh thëniet e tyre është e mbushur me "fjalët e veta". Vajzat dhe djemtë shpesh kanë ndryshme orechevlyayut të njëjtën situatë.


Kështu, mosha në të cilën një fëmijë fillon të flasë normalisht dhe shenjat e zhvillimit normal proyazyka atë?
A) Fëmija është zhvilluar fizikisht normalisht për moshën e tij, ai nuk ka Sëmundjet neurologjike.
B) Me njohurit, prindërit, fëmija komunikon shumë aktive, por mund të jetë i trembur për të biseduar me një njeri të çuditshme.
B) Fëmija, pyesni nëse ai e përsërit për të gjithë të rriturit që ata thonë.
D) Me fëmijën e tij gjuha është në gjendje për të zgjidhur shumicën e problemeve të tyre.
E) Kid kërkon për të korrigjuar vetë gjuhën e tyre gabime, ai dëgjon gjuhën e tij.


Kur prindërit fillojnë të bëjnë kuptim të shqetësuar për zhvillimin e gjuhës në një fëmijë të trazuar?
A) Fëmija ka sëmundje të rënda, duke përfshirë edhe neurologjike, zhvillimi i tij është vonuar.
B) Propozimet dhe fjalët e një fëmijë nuk dëshiron ta përsëris për të rriturit, ose e bën atë shumë ngurrim.
B) Me kërkesë të fëmijës përsërisin fjalën apo shkon heshtur, sikur të mos dëgjojnë.
D) me problemet fëmija nuk vlen për të rriturit duke u përpjekur për të zgjidhur ato vetë.
D) Ai flet gjuhën e tyre, të kuptueshme vetëm atij, dhe kujdesin e fëmijëve që nuk kuptojnë.

E) Gjuha shokët e fëmijës është zhvilluar shumë më mirë.

Kur fëmija është i lindur, ai nuk e di ligjet e gjuhës, por në një periudhë të caktuar ai mund të mësojë këto rregulla dhe rregullore, sepse kjo gjuha e folur e njerëzve përreth. Fëmija Slыshymaya ne simuluar ata, ku aftësia e gjuhës është realizuar. Megjithatë, gjuha e fëmijës - jo vetëm përsërisin imazhe, dhe kryesisht punojnë me të cilën ajo bëhet një mjet i komunikimit, njohje, etj Kur, për çfarëdo arsye, aktivitetet simulimi një fëmijë nuk është formuar në kohë, zhvillimin e gjuhës mbase joadekuat, ashpërsia e të cilave ndryshon.


Terapistët fjalës identifikuar faktorët kryesorë që shkaktojnë vonesa në normën e formimit të fjalës në fëmijën, i kombinuar ato në dy grupe.
1. Imperfect uyazyka mangësi sociale dhe arsimore. Me memorie pamjaftueshme, vëmendja e tepruar të fëmijës në kujdesin e fëmijëve ose edukimi i familjes mund të jetë i pasaktë.
2. Bazat e pamjaftueshme ose ndėrpre ose neurologjike sensorimotor Gjuha e foshnjës, i cili siguron ndihmë specialist (këshillim, klasat e rregullta).