Faktorët që kontribuojnë në paraqitjen e sulmeve të astmës


Astma - një inflamacion kronik alergjik i bronke si rezultat i rritjes së ndjeshmërisë ndaj patogjenëve të jashtme. Ka faktorë të ndryshëm që janë të kontribuojnë në sulmet e astmës dhe në mënyra të ndryshme të rrisë rrezikun e kësaj sëmundjeje. Zbulimi me kohë nga shkaqet kryesore të sëmundjes ndihmon më tej për të kontrolluar dhe për të parandaluar zhvillimin e. Është e njohur se trashëgim nuk mund të ndryshohet, por nuk mund të lë, ose të shkojë në një vend me një mikroklimë të shëndetshme.
Faktorët e rrezikut për sëmundje
Kati


Në femijeve me azme, shpesh të shqetësuar për djemtë, sepse rrugët e frymëmarrjes e tyre janë lumen të vogla, duke çuar në wheezing gjatë SARS. Në mënyrë tipike, një ndryshim i tillë me moshën dhe rrafshoi gradualisht për 40 vjet sëmundja shpesh shfaqin dhe grave.

Trashëgim
Është e njohur se një person ka një predispozitë gjenetike për paraqitjen e astmës, si në 60% të rasteve të vëzhguara tek fëmijët prindërit e të cilëve vuajnë nga kjo sëmundje. Nëse të dy prindërit kanë astmë, të yyazytsirnist fëmijë rritet sëmurë shumë herë.


Hypersensitivity ajrore
Hypersensitivity është një nga faktorët kryesorë që kontribuojnë në sulmet e astmës. Në patologji të tillë përflakur ajrore në gjendje edhe me një kontakt të lehtë me substanca alergjike.

Atopy
Atopy - alergjik ndjeshmëri në rritje që mund të ndikojnë në pjesë të ndryshme të trupit që nuk drejtpërsëdrejti kanë kontakt me irritues. Patologji shpesh manifestohet dermatit atopic, rinitit, konjuktivit apo astmë. Gjysma e fëmijëve vuajnë nga ekzema ose dermatit atopic, zhvillimin e mëtejshëm të astmës.

Alergji
Alergji dhe astma janë të lidhura ngushtë, ajo është shpesh një alergji tregon se njerëzit kanë tendencë për të astmatycheskomu sëmundje.

Faktorët e jashtëm
Tymi i cigareve, lagështia dhe avujt helmues që prodhojnë bojë dhe pastrimin e produkteve që mund të shkaktojnë reaksione të rënda alergjike dhe astmë. Këta faktorë janë nxitësit e sulmeve astmatike, kështu që në periudhat e ndotjes së lartë të mjedisit ka një rritje të konsiderueshme në spital. Prania e ozonit në smog mund të shkaktojë gulçim, kollë, dhimbje gjoksi, dhe për të rritur ndjeshmërinë ndaj infeksioneve të ndryshme të rrugëve të frymëmarrjes. Dioksidi i squfurit, e cila është një tjetër komponent i smogut, është konsideruar gjithashtu një njeri i bezdisur dhe shpesh çon në bronhospazmov që provokojnë sulmet e astmës.

Burimi kryesor i brendshëm i oksidit nitrik është një tenxhere me gaz, të cilat kontribuojnë në rrezikun e wheezing, gulçim, sulmeve të astmës dhe madje edhe ethe hay.
Duhet të theksohet se uyazyka moti gjithashtu luajnë një rol të rëndësishëm në shkaktimin e sëmundjes. Ajrit të ftohtë mund të shkaktojë pengim të frymëmarrjes dhe aftësinë për të reduktuar në mënyrë të konsiderueshme ajrore pastrimin dhe lagështia shpesh provokon dyspnea.

Adiposity
Studime të shumta kanë treguar se 35% e njerëzve me astmë gjetur mbipeshë, si obeziteti në mënyrë të konsiderueshme rrit rrezikun e formës nealerhichnoyu e sëmundjes.


Barrë
Pirja e duhanit nënë shtatzënë mund të çojë në përkeqësimin e fëmijëve të mushkërive dhe të shkaktojë lindje të parakohshme, e cila është një tjetër shkak kryesor i astmës në fëmijëri.

Sëmundjet të përkeqësimit të simptomave të astmës
Gastro-ezofagial refluksit
Kjo sëmundje karakterizohet nga përhapura dhe kundërt lëngjet e tanishme stomakut në ezofag. Ky acid mund të merrni në mushkëri, duke çuar në urth, e cila është më e zakonshme në pozicion horizontal pothuajse menjëherë pas një vakt. Megjithatë, disa njerëz kanë zbaticë nuk shkakton urth, si manifestohet me kollë, wheezing, ngjirurit e zërit dhe dhimbje të fytit.

Kontaktoni me lëngjet e stomakut në mushkëri shpesh provokon bronchospasm, e cila praktikisht nuk përgjigjet për mjekim. Kjo zakonisht ndodh gjatë natës dhe shpesh ndikon asthmatics.

Metodat e trajtimin e refluksit gastroezofageal:
- ngritjen e ballë krevati;
- normalizimin e peshës trupore;
- Refuzimi i kafeinë, cigareve, alkoolit dhe ushqimet pikante;
- mjekësor ngadalësuar prodhimin e leng gastrik;
- Kirurgji në raste të rënda.

Rinitit alergjik
Faktorë të tillë si rinitit alergjik, gjithashtu duke kontribuar në të sulmeve të astmës. Në shumë pacientë të zhvillimit të njëkohshëm e simptomave të rinitit alergjik dhe astma, dhe disa janë rezultat i rinitit astmë. Këta pacientë janë zakonisht më të vështirë për të kryer astmë, pasi ata shumë e vështirë për të arritur kontrollin e sëmundjes.


Arsyet lidhje astmës dhe rinitit alergjike:
- si strukturë bronkiale dhe membranat e hundës;
- Lidhja e nervave dhe zgavrën e hundës bronke;
- Përplasja me ajër alergjike, e cila çon në një vrull të bronke;
- nuk ka filtrim në frymëmarrje gojë;
rrjedhin mukusit të hundës në bronke.

Sinusit
Ekspertët vërejnë me marrëdhënie të ngushta e sinusit me astmës, si 15% e njerëzve që vuajnë nga sinusit, simptomat e astmës, dhe 70% e asthmatics vuri në dukje praninë e sinusit. Kur rikthim sinusit në shumicën e rasteve, ekziston një përkeqësimi i rëndësishëm i simptomat astmatike. Faktorët Marrëdhënia e këtyre dy sëmundjeve përfshijnë:

rrjedhin mukusit infektuar hundës nga sinuseve në tubave bronkial;
- rritet në ndjeshmërisë respirator te sistemit nervor.
Masat parandaluese planifikuar dhe ekzekutuar siç duhet do të ndihmojë në trajtimin e shpejtë të sëmundjes astmatik dhe reduktojnë ndjeshëm nevojën e trupit për drogë anti-astmës.