Si të dobishme yoga për patologjitë veshkave dhe në të cilat ajo mund të angazhohen


Indeksi artikull

Postures themelore yoga

Kënd pozita të lidhuraPozicioni shkopinjPozicioni përmbysur fshisave
Yoga për sëmundje të veshkave, kur ato sjellin rezultate të dukshme. Shpesh yoga mundëson parandalimin dhe normalizuar situatën në lëshim të veshkave. Njerëzit e prekur nga sëmundje të veshkave, të vetëdijshëm se mjekësia ndonjëherë klasike mbetet e pafuqishme para këtij patologjive të pakëndshme.
Lodhur e ofrimit të vazhdueshëm ilaçe dhe analiza, pacientët të fillojnë të shikoni për metoda të ndryshme alternative të sëmundjes luftimin, një prej të cilave është yoga.


Para se të hyn në yoga duhet të i kushtoj vëmendje për të pastruar trupin dhe pastruar veshkat në mënyrë të veçantë. Vetëm pas kësaj ju mund të filloni trajtimin e saktë të sëmundjes, duke bërë stërvitje të rregullt.
Shtator është konsideruar si muaji më i përshtatshëm për pastrimin e pa shëndetin dëmtim të veshkave. Ndihmë e madhe për këtë qëllim pastrimin shalqi - mënyra më efektive për të hequr gurët dhe rërën nga veshkat. Më pas, organizata rekomandohet një kurs të plotë të filtrimit të veshkave duke përdorur supë bearberry ose mjete të tjera popullore që ndihmojnë në parandalimin e formimit të gurit.

Me përfshirje në organizimin e trajtimit të veçantë ushtrimeve komplekse yoga për forcimin dhe normalizimin e veshkave, rimëkëmbja do të vijë shumë më të shpejtë, të parandaluar komplikimet do të jetë më efektive.
Sëmundje të veshkave Yoga ndjek parimin kryesor - kjo mund të angazhohen askënd, pavarësisht nga grupmosha dhe shëndetin. Njeriu me dëmtim të veshkave është e rekomanduar për të kryer të gjitha ushtrimet me të njëjtin humor të brendshëm që personi të përkryer të shëndetshme.
Parimi i përgjithshëm i yoga është realizimi i detyrës dhe konkave sjellje lakuar trupit. Me sjellje të lakuar fillon gjak vыzhyvatsya nga indet, ndërsa pozita konkave - çati, në të kundërtën, është zhytur në pëlhurë, duke krijuar efektin e një sfungjer.


Kjo është e rëndësishme!
Para fillimit ushtrimet shpatet dhe troughs duhet të kryejë tërheqje lateral. Kjo veshkave instaluar në pozicion neutral, dhe kështu që ata mund të jenë të gjakut të freskët të kënaqur dhe të shëndetshme.

Është e rëndësishme të mbani mend se ushtrimi duhet të kryhet vetëm pas procesit të heqjes së inflamacionit. Me zhvillimin e rëndimit të rekomanduara për të shtrihen në shpinë, duke e vendosur në zonën e mesit të rul veçantë.


Postures themelore yoga


Para se të filloni për të ushtruar, ju duhet të relaksoheni plotësisht duke përdorur rul.

Postures kryesore në yoga janë zbatuar në lëshim të veshkave dhe dëmtime të tjera janë:


Kënd pozita të lidhura


Për të kryer këtë ushtrim ju duhet të përdorni bolstera. Pacienti ulet në një rrogoz në mënyrë që të forcojnë çlodhur në mollaqe. Pastaj ju bëj gjunjët dhe të bashkohen me ta së bashku ku një i vetëm. Këmbët duhet në mënyrë më të pelvisit të jetë e mundur. Tjetra ju duhet të shkoni për të forcuar në mënyrë që rajoni legenit mbeti në mat.


Pozicioni shkopinj

Pacienti ulet në mat dhe tërheq këmbën përpara, këmbët janë ulur me njëri-tjetrin. Atëherë ju duhet të marrë frymë thellë dhe të ligët përpara. Është e rëndësishme të mbani mend. Kjo shpat duhet të jetë në zonën e legenit, dhe jo nga bel. Gjatë anim trupi strehimit është shtrirë, dhe tendenca për të bërë si një e thellë të jetë e mundur.Pozicioni përmbysur fshisave


Ne kemi nevojë për të shkuar mbrapa dhe vuri duart mbi nivelet veshët. Gjatë frymë thellë duhet të shtyjë krahët dhe këmbët dhe të heqë bust up. Makivka në këtë pozicion duhet të prekin në dysheme. Në një minutë nëse është e mundur duhet të mbetet në atë pozitë. Pastaj fryma mund të kthehet në pozicionin e fillimit dhe relaksohuni.
Yoga, e cila ishte zhvilluar posaçërisht për njerëzit me sëmundjet e veshkave, përfshin pozitën, e cila është e ngjashme me atë të mëparshme, por nga një pozicion të prirur duhet të krijojë pozicionin urë. Për këtë qëllim, në mbytje me këmbët e përkulura duhet të heq mollaqe tuaj off dysheme dhe duart drejt këmbë më të ulët. E pra, në qoftë se pacienti do të jetë në gjendje të qëndrojnë në këtë pozicion për rreth një minutë. Kur ju dilni paraqesin ulët mbrapa në dysheme duhet, aq ngadalë sa të jetë e mundur.


Kjo është e rëndësishme!
Natyrisht, kjo nuk është e gjitha ushtrimet që janë projektuar për të kryer në dëmtime në veshka. Një njeri që seriozisht ka ndërmend të përdorni atë për të trajtuar normalizimin e funksionit të veshkave duhet të dini se klasa sjelljes mund vetëm uyazyka inflamacion përfundimit kur mjeku do të fillojë klasa.