Sa e rrezikshme rërë në veshka dhe si ta trajtojmë atë


Sa e rrezikshme rërë në veshka? Shfaqja e rërës veshkave është dukuri shumë e rrezikshme. Në rastet kur sëmundja vrapojnë pa u trajtuar, ajo ka filluar të kthehet në gur, ajo çon në bllokimin e traktit urinar dhe lëndimit.
Rërë në veshkat, shell uretër dhe fshikëz të çon në infeksion sepse grimcat e vogla travmyruyu muret e saj. Kjo është arsyeja pse menjëherë pas zbulimit në urinë sedimenteve të vogla (rërë) duhet të konsultoheni urgjentisht një specialist i kualifikuar dhe i nënshtrohen një inspektim të plotë.
Si ka rërë në urinë?


Mjekësore termi "rërë urinar" thotë ndodhja e përqendrimet urinar të kripërave të kimikateve të caktuara (kripëra, urinës, oksalik, acid acetik). Sëmundjet tentojnë jo vetëm të rriturit, por edhe fëmijët.
Kristal kripë (rërë) është një arsimi gjobë, të cilat grumbullohen në veshka në një sfond të aciditetit të mprehtë e urinës dhe shkelje metabolizmin.
Arsyet për shfaqjen e një sërë të rëndësishme të kristaleve dhe efektet e rërës në veshka nuk është aq e ndryshme:Gurë të arsimit;
Inflamacion i veshkave dhe traktit urinar.
Tabloja klinike të sëmundjes janë formuar në varësi nga shkalla e sëmundjes, mosha e pacientit, dhe strukturën kimike të kripës nga e cila për të kandiduar gurë.
Paraqitja e kristaleve të kripës ndodh kur trupi është ndryshuar urine status acid-baza është një çrregullim metabolike dhe patologji të sistemit urinar.

Kjo është e rëndësishme! Sipas statistikave, më shpesh rërë flet urolithiasis. Në prani të kësaj patologjie vëzhguar formimin e gurë në traktit urinar, që të japë një shumë simptomave të papëlqyeshme.


Shpesh vile komponimeve të kristaltë është në kundërshtim me karakteristika të veshkave funksionale.
Në formimin e rërës ndikojnë faktorë të shumta dhe secili mund të jetë vendimtar për zhvillimin e hershëm të gurëve në veshka.


Rërë në veshka - simptomat dhe diagnoza


Poshtë klinike:Dukuri e dhimbje akute në shpinë dhe më të ulët mbrapa, dhimbje mund të rrezatojë në kofshë ose ijë.
Risi gjatë urinimit;
Ndryshim në ngjyrën e urinës (errët)

Prania e gjakut në urinë sedimenteve.
Kjo është e rëndësishme! Në mungesë të trajtimit adekuat të rërës në veshka, ata formuan rock, ata nuk mund të japin ndonjë shenjë, por në fund, ajo do të kthehet shumë negativ (shfaqjen e komplikacioneve të shumta).

Në këtë aspekt, rreziku i rërës - është rreziku i formimit të gurit, dhe për shkak të bllokimit të qumështit, bashkuar infeksionit.


Trajtimi i sëmundjes


Para se të filloni trajtimin duhet të sigurojë që ekziston me të vërtetë të veshkave janë concretions dhe rërë.

Diagnoza e kësaj sëmundjeje:Rezultatet e testeve (e gjakut, urinës);
Historia Mbledhja e të dhënave dhe manifestimet klinike të IBC.


Punëtorëve të kualifikuar analizuar historinë e të dhënave, duke gjetur pikërisht ajo që çdo pacient individ ankohet shënoi lehtësisht diagnozë të saktë.
ICB është e nevojshme konfirmimin e diagnostifikimit ultratinguj, kjo ju lejon të shikoni qartë brenda veshkave.

Kjo është e rëndësishme! Nëse konfirmohet nga rërë me ultratinguj në veshkat, shumica e ekspertëve janë duke u përpjekur të përdorë metodat e terapisë konservatore. Tani ka shumë ilaçe moderne që mund të çojë me sukses të shpërndajë gurë dhe rërë.


Kirurgjia Kirurgjia për të zgjidhur këtë problem përdoret shumë rrallë, nëse trajtimi konservativ nuk është efektive apo akumulimin e rëndësishme e gur dhe mund të hiqet vetëm nga operacioni.
Trajtimi më shpejt është filluar, aq më mirë rezultati!