Pse është legen veshkave zgjerim dhe si për të parandaluar


Indeksi artikull

Si është patologji

Simptomat PatologjiaDiagnoza Patologjia

Trajtimi PatologjiaPieloektaziya - një zgjerim apo legen veshkave zgjerim. Në zhvillimin e kësaj sëmundjeje në fëmijë është i lindur.
Veshkave njeriu përfshin shumë nephrons - struktura veshkave janë njësi të vogla që janë përgjegjës për filtrimin e gjakut dhe urinës formimin.
Urinës formuar në veshka, hyn në tas dhe gota. Bali është një zgavër e presionit negativ, urinë për shkak se ajo është e thithur vazhdimisht në parimin e pompë. Në qoftë se në të njëjtën kohë me zgjerimin e pelvisit renal është zgjeruar gota, e pyelokalykoэktazyy diagnostikuar pacientit. Nëse zgjerimin vërejtur të uretër, të ureteropyeloэktazyy diagnostikuar pacientit.


Në djem pieloektaziya është në 3-5 herë më shpesh se vajzat. Ajo mund të shihet si i njëanshëm dhe lezionet dy-njëanshëm. Sëmundje të lehta nuk mund të kërkojë trajtim të veçantë. Por format e rënda mund të kërkojnë kirurgji.


Si është patologji


Zgjerim i legen drejtë veshkave dhe të majtë veshkave zakonisht ndodh për shkak të anomalive kongjenitale në zhvillimin e sistemit urinar. Shkaku kryesor i patologjisë konsiderohet stenozë - ngushtimi i uretër, ndryshim i tij i pozitës jo të mirë të veshkave.

Në pieloektaziya rritur shpesh pasojë e gurëve në veshka, dhe gurë, ndërsa gjendet në zgavrën e komblikut.


Simptomat Patologjia


Në vetvete, një zgjerim legen apo lënë veshkave veshkave drejtë është zakonisht nuk shoqërohet me manifestime të veçanta. Kjo foto klinike përfaqëson manifestimet kryesore të patologjinë që e ka shkaktuar zhvillimin pyeloэktazyy veshkat.
Është gjithashtu e rëndësishme të vërehet se stagnimi i urinës në legen i veshkave shkakton zhvillimin e infeksionit-inflamacion, të tilla si cystitis ose pyelonephritis.

Në pieloektaziya trupi i fëmijës është diagnostikuar zakonisht në procesin e ultrazërit. Herë pas here simptomat e veshkave legen rritje në zhvillimin e sëmundjes.


Diagnoza Patologjia


Zakonisht sëmundja është diagnostikuar duke përdorur ultratinguj - është mënyra më e pa dhimbje dhe të padëmshme për të identifikuar pyeloэktazyy. Ultratinguj ju lejon të vendosur edhe devijime të vogla në strukturën e autoritetit edhe në rastet kur ankesa nga asnjë pacient.
Pieloektaziya është anomalitë më të zakonshme të strukturës së veshkave, e cila është pikërisht në procesin e veshkave me ultratinguj.Trajtimi Patologjia


Pieloektaziya konsiderohet një shfaqja e anomalive në traktit urinar të trupit të njeriut. Vështirësitë lidhur me shkarkimin e urinës nga veshka mund të rrisë dhe të provokojë compression, atrofi të indeve dhe përkeqësimin e funksionimit të veshkave. Në këtë çrregullim shpesh plotësohet shkarkimin e urines pielonefrit - inflamacion në veshka, e cila dëmton në mënyrë të konsiderueshme punën e saj dhe mund të çojë në trup skleroza.
E gjithë vështirësia e zbulimit të sëmundjes dhe trajtimit të mëtejshëm është se manifestimet specifike pyeloэktazyy dispozicion. Zgjerimin e legen e veshkave është pothuajse e pamundur për të krijuar pa një shqyrtim të veçantë. Në thelb zbuluar anomalitë nga ultrazërit kryer në mënyrë të diagnostikuar një sëmundje.

Manifestimet klinike të patologjisë manifestuar gjatë vetëm kur ka simptoma, provokoi pyeloэktazyy shfaqjen.Trajtimi i thjeshtë i sëmundjes përfshin adresimin e shkaqeve të zhvillimit të saj, e cila shkaktoi shkelja shkarkimin legen e tyre e urines te veshkave. Nëse shkaku është i lindur, zakonisht përfshin heqjen e operacionit të saj. Nëse ngushtimi shënuar të uretër, vendi i kufizimit të saj krijuar një kornizë të veçantë që siguron shkarkimin normale të urinës. Në një tjetër metodë e tillë është quajtur stenting.

Nëse zgjerimi i pelvisit renal u shkaktua nga urolithiasis dhe parandalon rrjedhjen e gurit urinës, ajo duhet të jetë e terapisë adekuate të patologjisë fillore dhe mënyrat më të mira.
Metodë universale për trajtimin e kësaj sëmundje nuk ekziston, sepse trajtimi varet tërësisht nga shkaqet e përcaktuara të zhvillimit të saj. Nëse ju gjeni anomali në strukturën e uretër dhe rritje të mprehtë të fëmijës legen mund të kenë nevojë kirurgji në zhvillimin e patologjisë cila përfshin heqjen formuar që të kryejë pengesat urinës. Në këtë situatë të pritjes, disa prindër preferojnë që mund të shkaktojë humbjen e veshkave, dhe thirrja në kohë te mjeku mund të shpëtojë trupin.

Në një situatë ku përkeqësimit të kushteve shëndetësore dhe shkelje flagrante sipas Ultrasonografia dhe urinës teste nuk janë në dispozicion, ajo mund të zbatohet taktika e terapisë konservatore dhe monitorimin e vazhdueshëm të pacientit nga një specialist. Ky trajtim përfshin fizioterapi, përdorimin e drogës dhe kontrollit me ultratinguj organizatës bimor.
Si një masë paraprake të rritur legen i veshkave të kryera të parandaluar zhvillimin e proceseve inflamatore në sistemin e mochevыvedenyya. Gjithashtu shmangur hipotermi. Një mënyrë e mirë për të parandaluar pritje është droga me bazë bimore, të cilat kontribuojnë në mbrojtjen e trupit të njeriut nga ndikimi në atë të baktereve patogjene që hyjnë në urinë. Në çdo rast, edhe në devijimet vogël në gjendjen shëndetësore duhet sa më shpejt të jetë e mundur për të vizituar mjekun, atëherë sëmundja do të ketë një rezultat të favorshëm.