Pse është një rritje në legen fetusit dhe veshkat si hequr


Indeksi artikull

Shkaqet e sëmundjesEfektet dhe komplikimet e sëmundjesDiagnostikimin e sëmundjeve

Trajtimi i sëmundjeve

Pyeloэktazyey quajtur extension legen veshkave. Rritja në legen e fetusit veshkave sugjeron formë kongjenitale pyeloэktazyy. Nëse në të njëjtën kohë rritja është një rritje e lojë me birila gota patologji renale quhet pyelokalykoэktazyey ose transformimi hydronefrotycheskoy në veshkat. Në qoftë se me rritjen e legen i veshkave uretër një rritje, një patologji të tillë të quajtur ureteropyeloktazyey.


Në pieloektaziya pesë herë më shumë të zakonshme në përfaqësuesit meshkuj. Përveç kësaj, ju mund të goditur një ose dy veshkat në të njëjtën kohë. Manifestime të butë të sëmundjes mund të kalojë pa ndërhyrjen mjekësore, por manifestime të rënda sugjerojnë organizimin e operacioneve.
Kur legen veshkave zgjeruar në trupin e fëmijës, zakonisht devijimeve të tilla të shkaktuara nga zhvillimi i gabuar të fetusit. Në sëmundjet e fetusit është zbuluar duke kryer ekzaminimin me ultratinguj gjatë shtatzënisë. Zakonisht diagnoza ishte e mundur tashmë gjatë shqyrtimit të gjashtëmbëdhjetë - javën e njëzetë të shtatzënisë.

Kongjenitale shkatërrimi urinar Sistemi është i shkaktuar nga karakteristikat gjenetike, ose për shkak të ndikimit negativ të faktorëve të mjedisit jetësor në trupin e një gruaje gjatë shtatzënisë.


Shkaqet e sëmundjes


Zgjerimi i pelvisit fetusit veshkave mund të ndodhin nën ndikimin e faktorëve të mëposhtëm:Zhvillimi i gabuar i fetusit, e ndjekur nga formimi i një legen-valvul lidhje mochetochnykovom, duke shkaktuar shkarkimin e lartë të urinës.
Dobësimi i përgjithshëm i muskujve që rrjedhin nga fëmija prematuritetit.

Compression e uretër anije të mëdha të gjakut ose të organeve të tjera të anomalive në strukturën e tyre, ose për shkak të rritjes joadekuate.
Overflow shpeshta fshikëz - ndodh kur një fëmijë është i rrallë dhe vëllime të mëdha të urinës të shkojë në tualet. Pra, lloji i manifestuar mosfunksionim neurogjenik fshikëz.

Efektet dhe komplikimet e sëmundjes


Vetvete Pieloektaziya nuk është rreziku, shumë më serioze për të trajtuar shkaqet që provokuar zhvillimin e kësaj patologjie. Vështirësitë lidhur me shkarkimin e urinës nga veshkat, duhet menjëherë të eliminuar. Përndryshe ka compression e indeve të veshkave dhe atrofi e tyre të mëvonshëm. Në këtë drejtim, funksionimi i veshkave gradualisht përkeqësohet, e cila mund të çojë në shkatërrimin e saj të plotë.

Përveç kësaj shkarkimi shkeljes e urinës shpesh mund plotësohet formimin e formës akute ose kronike e inflamacionit bakteriale në veshkë, e cila ndikon dukshëm aktivitetin e saj dhe shkakton sklerozën ind të trupit.
Është e rëndësishme në diagnozën pyeloэktazyy organizojmë një ekzaminim të plotë dhe për të përcaktuar shkaqet e sëmundjes, dhe menjëherë të eliminuar këto shkaqe.


Diagnostikimin e sëmundjeve


Rritja legen fetale të veshkave njihen në gjysmën e dytë të shtatzënisë. Në mënyrë tipike, këto devijime janë gjetur në fetuset meshkuj. Veshkave normal fetal legen në tremujorin dytë të jo më shumë se 5 mm, dhe Tremujorin tretë - jo me shume se 7mm. Rritja e madhësisë prej 10 mm legenit quajtur hydronephrosis dhe është shkaktuar nga grumbullimi i tepërt i lëngjeve në veshka.

Legen veshkave janë zgavër të veçantë në të cilin urina mbledh para se të merrni në uretër, dhe pastaj - në fshikëz. Ndonjëherë Bali akumuluar më shumë urinë, kështu duke rritur presionin mbi muret e saj, dhe ajo fillon të zgjerohet. Ky proces është për shkak të vështirësive që lidhen me shkarkimin e urinës nga veshkat, të tilla si ngushtimi i ureters. Ky proces mund të bëhet unitar dhe me kalimin e kohës është e tyre, por ai gjithashtu mund të lidhen me anomalitë anatomike strukturën e kanaleve urinare.

Disa herë pieloektaziya shpesh prek meshkujt dhe fruta kryesisht është shkaktuar nga dallimet në strukturën e meshkujve dhe mënyra femra mochevыvedenyya. Ajo rezulton se legen avancuara veshkave në fetuset meshkuj shpesh formuar për shkak të karakteristika strukturë fiziologjike. Por në fetus femër mbetet yyazytsirnist ndryshime të tilla më vonë.Forma Pyeloэktazyy bilateral shkaktohet më shpesh nga faktorë fiziologjike, ndryshe nga format e njëanshme. Mjeku duhet të përjashtojë praninë e anomali të tjera të sistemit urinar, sepse ato rrisin rrezikun e anomalive të tjera.

E vetmja zbuluar fetusit enët e veshkave zgjerim edhe në madhësi më të madhe se 10 mm nuk ka rëndësi shumë, si eksperti duhet të hetohen foto të dinamikës së sëmundjes. Nëse pieloektaziya fetusit mbetet deri në lindje, pastaj më vonë duhet të vazhdojnë monitorimin e porsalindur janë në periudhën e pas lindjes.
Shumica e fëmijëve pieloektaziya pothuajse nuk manifestohet mbahet tyre pa ndërhyrje mjekësore për shkak të kanaleve të mochevыvedenyya maturimit.

Izoluar në formë pyeloэktazyy është një tregues i anomalive gjenetike, por shpesh mund të ndodhë në lidhje me çrregullime gjenetike эhohrafycheskymy devijimeve në organe të tjera. Ajo rezulton se nuk diagnostikimin formë e butë pyeloэktazyy izoluar të konsiderohet një shkak për shqetësim, pasi anomali të tilla përfshin kontrollin vetëm në ekzaminimin me ultratinguj.


Trajtimi i sëmundjeve


Kur shqiptohet pyeloэktazyy progresive pas lindjes ai mund të kenë nevojë kirurgji. Pieloektaziya jo një rezultat të hypoxia ose infeksionit të fetusit, sepse trajtim të drogës nuk do të sjellë ndonjë rezultat.