Pse një fëmijë nuk është duke fjetur natën
Fëmija im fle shumë keq gjatë natës. Ai është 1 vit. Gjatë ditë çdo gjë është në rregull, fëmija luan, jo keq, por sa më shpejt që bie nata, ai nuk mund të flejë gjatë, kur për të fjetur, pastaj fle shumë i shqetësuar. Cila është arsyeja?
Çrregullime të gjumit mund të ndodhë për disa arsye dhe për të marrë gjatë fazave të ndryshme të gjumit:
- Shkeljet gjatë backfilling (fëmijë shumë të ndezur, është e vështirë të konkludohet se ai refuzon të jetë i vetëm, të frikësuar e errët).
- Restless, gjumë të ndjeshme, fëmija shpesh zgjohet duke qarë për një kohë të gjatë nuk mund të qetësuar.


- Gjumë shumë të thellë, një fazë e theksuar e gjumit paradoksal shoqërohet me ndërprerjen e përkohshme të frymëmarrjes.
- Rritja e sleepiness.
- Çrregullime të gjumit, si konfiskimet gjatë së cilës fëmija mund të ulen në shtrat për të ecin nëpër apartament, duke folur, dhe sytë shpesh janë të mbyllura. Ky fenomen mund të shoqërohet urinim myyazytsilnym (kjo vlen edhe për fëmijët e moshës mbi katër vjet), konfiskimet e mundshme. Kryesisht shkelje të tilla ndodhin gjatë gjumit të ndryshueshme.
Nëse ju ubayukyvaete përputhje fëmijë me të gjitha rregullat, dhe prish gjumin vazhdon, kontakto pediatrin tuaj ose neurolog, si të nevojshme për të përcaktuar shkakun e çrregullimit dhe trajtim.

Përshëndetje, Doktor! Vajza ime është 7 muaj. Në natën, ajo zgjohet çdo orë dhe shkon për të fjetur deri sa unë të marrë atë në krahë. Si mund të jetë?
Fëmija ishte duke fjetur ëmbël, ai ka nevojë për të shkuar dhe të zgjoheni të njëjtën kohë, për të mbushur në një atmosferë të relaksuar. Grazhd duhet të jetë të rehatshme (dyshek vështirë, jastëk banesë, batanije të lehta). Temperatura në dhomë nuk duhet të kalojë 18 gradë. Në moshën katër vjeçare, fëmija mund të fle në një dhomë të veçantë.
Nëse ju dëshironi që fëmija juaj të fle në mënyrë paqësore, të krijojë një lloj përgatitje ritual për gjumë. Shumë fëmijë qetësuar pas një dush të ngrohtë, disa nuk bien në gjumë pa tregime gjumit, i cili nuk mund të fle pa lodra të preferuar.

Tona vajza 4 javë. Gjatë ditës ajo është duke fjetur mirë, nuk mund të zgjohem për tre orë, por gjithmonë zgjohet natën, krekche, nganjëherë e mbushur me lot. Ndoshta ajo messed up ditë e natë? Çfarë dhe pse një fëmijë nuk është duke fjetur gjatë natës?
Në këtë moshë një fëmijë mund të të ngatërrojë ditë e natë. Vetëm një natë ajo ndihet pak siklet, ndoshta të nxehtë apo të ftohtë, ndoshta fëmija i shqetësuar diçka tjetër.
Mirëdita! Djali im është muaj gjashtë e gjysmë. Nga tre muaj ai flinte mirë gjatë natës, zgjohen disa herë mund të vetëm për të ngrënë. Por tre muajt e fundit fëmija zgjohet pothuajse çdo orë, pastaj për një kohë të gjatë nuk mund të fle. Gjatë ditës ai fle dyzet minuta, pastaj zgjohet dhe shkon për të fjetur sërish. Kam provuar që të mos japë atij për të fjetur gjatë ditës, kam menduar se mungesa e një sy gjumë, ai do të kompensojë për një natë, por të gjithë më kot. Ju lutem më tregoni se çfarë të bëni? Ndoshta tregojnë një fëmijë mjekët? Thanks in advance.

Nuk ka nevojë për fëmijën nuk ka shfaqje. Unë nuk shoh asnjë arsye për shqetësim serioz, shkak i mundshëm i pakënaqësisë suaj që ka për të marrë deri në natën dhe vë në gjumë fëmijën. Pyesni prindërit e tyre, ata ju çuan për mjekët për shkak të sjelljes së keqe?