Pse dhe në çfarë situata zhvillimin e veshkave në një hidrokalikoz fëmijëve


Gjendja Hidrokalikoz renale patologjike është kur ka një shtrihen dhe zgjerimin gota dhe lojë me birila veshkat, dhe kjo provokon compression parenchyma. Arsyeja kryesore për të cilën hidrokalikoz zhvillimin veshkën në një fëmijë - ky është kalimi i gabuar i urinës, e cila është formuar në veshkat.
Kur formimin e zgjerimit lojë me birila dhe gota veshkat pavarësisht traktit urinar bllok grup që shkel rrjedhën e urinës. Në rast të shkeljeve të tilla vetëm njëra palë fillon shkatërrimin e njëanshme - domethënë hidrokalikoz majtë veshkave apo veshkave e duhur.Kjo është e rëndësishme! Në qoftë se dëmin e dy veshkat mjet për zhvillimin e formë bilaterale hydrokalykoza - në këtë situatë, të dy veshkat janë dëmtuar dhe përparon ngadalë, por si kusht e motit shumë më keq se sa dëme të njëanshme. Mungesa e trajtimit në kohë shkakton manifestimet dështimi i veshkave në të ardhmen.Arsyet për manifestimit hydrokalykoza


Hidrokalikoz veshkave në një foshnje e porsalindur dhe fëmijët më të moshës madhore është shkaktuar nga proceset e ndryshme të inflamacionit në trup, gurët në veshka patologji, lëndimet mekanike dhe trupit të etiologies ndryshme.

Në fëmijët, sëmundja është shpesh i lindur, atëherë ajo vazhdon pa treguar simptoma dhe është diagnostikuar vetëm gjatë një ekzaminim rutinë.


Simptomet e sëmundjes


Në pamundësi për të zbuluar veshkave hidrokalikoz vet. Para së gjithash, për faktin që shfaqjet e saj janë të ngjashme me simptomat e patologjive të tjera të sistemit urinar.
Kur dhimbja hydrokalykoze përqendruar në rajonin e mesit dhe bëhet edhe më e fortë kur të shtypni dhe të plotësohet ethe. Kjo patologji është e karakterizuar manifestim i dobësisë dhe pacienti ankohet për urinim të shpeshtë. Por urinës excreted më pak në krahasim me norma, ajo është një i fuqishëm përzier me gjak.

Për diagnozën e saktë për të kujtuar se simptomat e listuara mund të ndihet dhe sulmet akute apendiksit dhe patologjitë e tjera të traktit gastrointestinal. Për këtë arsye, një pacient me lezione të dyshuar hydrokalykozom drejtohen në provim X-ray dhe të imazhit.
Nëse është e nevojshme trajtim nuk është kryer në fazën akute e sëmundjes mund të jetë i komplikuar kanalet urinare, të cilat mund të çojë në vdekje.
Kur diagnoza e trajtimit pediatrit dhe zbatimit metodologjinë e diagnostikimit dhe trajtimit të zhvillimit të ngjashme me terapi për të rritur një fëmijë hidrokalikoz.

Më hidrokalikoz në fëmijët është sëmundje kongjenitale dhe asimptomatike. Por në praktikë mjekësore ka raste kur calices zgjerimin plotësuar nga ethe, dhimbje të forta dhe shenja të tjera të përmendura tashmë.
Nëse fëmija shumta zhvillon simptoma që sugjerojnë trupin humbjen hydrokalykozom, ju duhet menjëherë të vizitoni specialist - urolog për fëmijë ose pediatrin. Çdo vonesë dhe situata neglizhohet është një kërcënim serioz për jetën.Qëllimi trajtim patologji


Çështja e trajtimit të hydrokalykoza veshkave shpesh reduktohet në një ndërhyrje kirurgjikale, sepse trajtimi i drogës rrallë jep rezultatet e pritura.

Kjo është e rëndësishme! Ndonjëherë plotësuar hidrokalikoz nga zhvillimi i infeksionit urinar. Atëherë bakteret fillojnë të prodhojnë pa ndaluar substanca të veçanta që provokojnë formimin e kristaleve shumë, fosfateve amorf. Situata e përshkruar kërkon kirurgji të menjëhershme, pasi fëmija mund të vdesë.

Operacion bën të mundur që të eliminojnë pengesat ndaj kryerjen e duhur të urinës. Çdo rast konsiderohet individualisht, si një mënyrë për të kirurgjisë gjithmonë zgjedh vetëm kirurg. Aktualisht konsiderohet si operacioni më i popullarizuar endoskopike, e cila në krahasim me zakonisht më pak traumatike dhe pothuajse nuk e dëmtojnë fëmijën.
Në procesin e operacionit delikat në murin e barkut bëhen tre punctures, dhe të gjitha monitoron manipulimet mjeku duke monitoruar vendosur mbi tryezë operativ. Transaksioni mesatare merr më pak se një orë.

Pas zbatimit të kirurgjisë endoskopike rreziku i ndonjë komplikacion është shumë e ulët, kështu që ekspertët e preferojnë këtë metodë e ka hequr të hydrokalykoza.
Trajtimi i sëmundjes në e fëmijës mund të mbajë vetëm specialist shumë të aftë, sepse shpesh ka çështje të diskutueshme që kërkojnë vëmendje urgjente dhe njohuri të përsosur.
Hidrokalikoz veshkave mund të konsiderohet sëmundje thelb mirë, por vetëm uyazyka se diagnoza është bërë në kohë, në kohë dhe trajtimi korrekt u krye, dhe atë plotësisht varet nga profesionalizmi i stafit mjekësor.