Pse leukociteve në gjakut reduktuar Arsyet rrezatimitNiveli i ulët i qelizave të bardha të gjakut në gjak quhet leukopenia. Që qelizat e bardha të gjakut në trup përgjegjës për funksionet mbrojtëse, niveli i tyre i ulët çon në imunitet të ulët. Reduktim të fortë dhe të qëndrueshme në leukociteve gjakut të rrezikshme, sepse në këtë pikë trupi mund të jetë dëmtuar rëndë thjeshtë infeksionit.
Leukopenia mund të ndahen në dy lloje. E para është pengimi i formimit të qelizave të bardha të gjakut në palcën e eshtrave, ulja e dytë për shkak të shkatërrimit të qelizave të bardha të gjakut janë të pjekur në gjak.Në blog "Hipokrati Own" ka publikuar disa artikuj mbi leukociteve, ju mund të jenë të interesuar për të lexuar ato:
"Qelizat e bardha të gjakut, funksioni dhe norma e tyre"
"Arsyet për rritjen e qelizave të bardha të gjakut"Reduktuar qelizë numërimin e gjakut bardhë: Shkaqet
Të ulët të bardhë qelizë të gjakut numërimin është zakonisht rezultat i një rënie në lloje: neutrofile ose limfocitet (ose të dyja).
Shkaqet më të shpeshta të rrezatimit janë sëmundje të ndryshme:
Ftohjet, grip, hepatiti, HIV - këto sëmundje mund të shoqërohen me leukopenia vogël. Në rrymën e tyre zvogëlon numrin e neutrofile dhe limfociteve rritet. Si rezultat, rënia e përgjithshme nuk është aq e dukshme.

Infeksion serioz bakteriale. Në këtë rast, palca e eshtrave është thjesht nuk ka kohë për të prodhuar numrin e kërkuar të qelizave të bardha të gjakut.
Sëmundjet sistemike lidhës indeve (eritematoza lupus, reumatizmi, polyarthrosis).
Hypoplastic ose sëmundje aplastike. Me ato për numrin e leukociteve në gjak zvogëlohet për shkaqe të panjohura.
Kanceri i palcës kockore dhe metastaza (lëvizjes) e tumoreve të tjerë në palcës kockore.
Disa sindroma kongjenitale sëmundje Kostmana, sindromi Di George.

Anemi e shoqeruar me mungese te vitamines B12.
Sëmundjet e shpretkës ose mëlçisë. Në këtë rast, qelizat e gjakut të ulët të bardha në gjak për shkak të faktit se shpretkë ose mëlçisë ruajnë besimin e tyre.
Sëmundje rrezatimi që ndodh kur të ekspozuar ndaj doza të tepërta të rrezatimit.Në sëmundjet e nivelit të qelizave të bardha të gjakut dhe mund të ndikojë ilaçe:inflamator (Analgin, pirabutol);
antibiotikët (chloramphenicol);
droga që shtypin funksion tiroide (propytsyl);
mjekim imunosupresiv (shtyp aktivitetin e qelizave imune) të përdorur në trajtimin e kancerit.


Çfarë duhet të bëni kur qelizat e bardha të gjakut në gjak ulet?


Leukopenia nuk mund të konsiderohet si një sëmundje e pavarur. Për të zvogëluar nivelin e qelizave të bardha të gjakut e nevojshme për të identifikuar dhe eliminuar shkakun, e cila i dha një rezultat të analizës.
Shpesh mjekët rekomandojnë përdorimin e imunitetit-rritjen e barnave (tretësirë ​​Echinacea, "Immunal", etj) për të hequr qafe e rrezatimit. Por kjo metodë nuk është e përshtatshme për të gjitha rastet.