Çfarë mund të rritet qelizat e kuqe të gjakut në gjakun e fëmijëve dhe të rriturveQelizat e kuqe të gjakut apo qelizat e kuqe të gjakut është quajtur qelizat bazë të gjakut të njeriut. Ata kanë shumë karakteristika, por më të rëndësishmet nga këto janë konsideruar të mbeturinave në trupin e dioksidit të karbonit dhe transferimin e oksigjenit në inde dhe të gjitha organet e brendshme.
Është e rëndësishme të theksohet se ka sëmundje në të cilën u rrit qelizat e kuqe të gjakut në gjak. Për fat të mirë, këto sëmundje nuk janë të shumta, por në të njëjtën kohë, ato janë të gjitha mjaft serioze. Për të gjetur jashtë, ju kanë reduktuar ose nivelet e qelizave të kuqe të gjakut ngritur, thjesht kalojnë në gjak klinikës nga një gisht.
Ngritur qelizat e kuqe të gjakut në gjak: Shkaqet


Mjekët kanë përmbajtje të lartë të qelizave të kuqe të gjakut të quajtura эrytrotsytozom. Por kjo duhet të kuptohet se jo vetëm që sëmundja mund të rrisë numrin e qelizave të kuqe të gjakut. Nëse analiza tregon se ju keni ngritur qelizat e kuqe të gjakut në shkaqet e gjakut mund të përfshijnë:Ujë të varfër.Ky është shkaku më i zakonshëm. Bad konsideruar të pista, too chlorinated rëndë sode. Për këtë arsye, banorët e fshatrave dhe të qyteteve të mëdha, ku furnizimi me ujë të varfër, shpesh ngritura qelizat e kuqe të gjakut në gjak.
Mungesa e enzimeve.Ata janë përgjegjës për produktet në kohë Fission në trup. Kur enzima nuk mund të përballen me detyrën, gjaku fillon të rrjedhë kolapsin oksiduar e që, në fakt, të çon në faktin se testi i gjakut tregon - rritjen e qelizave të kuqe të gjakut.Motit të nxehtë dhe ushtrim të tepruar.Mungesa e lëngut në trup kontribon në të njëjtin numër e qelizave të kuqe të gjakut për shkak të dehidratim.Mungesa e vitaminave.Funksion të pasakta ose të pamjaftueshme mëlçisë mund të shkaktojë një mungesë e vitaminave.
Sëmundje të mushkërive dhe sëmundjet e zemrës.
Rrezatim.
ErythremiaKy është një çrregullim mjaft serioze gjakut karakterizohet nga rritja e prodhimit të qelizave të gjakut në palcën e eshtrave. Është e mundur që në lidhje me këtë sëmundje do të jetë një artikull i veçantë në blogun tim.
Sigurisht, në qoftë se analiza tregoi se qelizat e kuqe të gjakut në gjak rritet, nuk duhet menjëherë të panik. Është e mundur që kjo ishte arsyeja, puna në kompjuter ose jashtë të nxehtë motit.
Për të krahasuar rezultatet?

Për të kuptuar se si u rrit qelizat e kuqe të gjakut në gjak, është e nevojshme të dinë treguesit rregullat (12 x 10 * për litër):gratë - një shifër 38-51;
mashkull - shifër prej 45-57.

Për çfarë arsye mund të rritet qelizat e kuqe të gjakut në gjakun e një fëmije?


Kur ngritur qelizat e kuqe të gjakut në gjakun e një fëmije, mjekët e konsiderojnë këtë fenomen si një patologji. Lidhur me faktorë të ndryshëm të jetës:pirja pasive e duhanit (pirja e duhanit në familje kur prindërit);
përqëndrim i ulët i oksigjenit në gjakun e nënës - shkaku më i zakonshëm, në të cilën qelizat e kuqe të gjakut janë rritur në fëmijë (porsalindur);

që jetojnë në zonat malore;
ushtrimi i rregullt.Përveç kësaj, rritja e qelizave të kuqe të gjakut në gjakun e një fëmije mund të jetë për shkak të sëmundjeve të gjakut, sëmundje të lindura të zemrës, si dhe me dehidratim (p.sh. pas të vjella), dhe në funksionimin e reduktuar të gjëndra veshkave.
Dhe cilat janë shkaqet e zvogëluar numrin e qelizave të kuqe të gjakut?
Zvogëlimi i numrit të qelizave të gjakut të quajtura эrytropenyey. Arsyeja kryesore - zhvillimin e anemisë (anemi). Sëmundja zakonisht zhvillohet për shkak të formimit të pahijshme e qelizave të kuqe të gjakut në palcën e kuqe të kockave, si dhe për shkak të rritjes shkatërrimin e qelizave të kuqe (kjo ndodh shpesh në humbje të tepërt të gjakut dhe anemi hemolitik). Lexoni më shumë për shkaqet e rënies së qelizave të kuqe të gjakut mund të gjenden në këtë artikull (shfaqet gjatë javës).