Pse të prishin shikimin kur punojnë në kompjuterDuke punuar në një kompjuter, shumë pas një kohë re se sytë e tij ishin duke parë edhe më keq. Në disa raste, nuk janë sytë e kuqe, ata shpejt të lodhur. Pyetja natyrshëm pyetja: "Pse prishin vizionin e një kompjuteri?". Faqja kryesore "Fuqia Shëndeti" ofron një vështrim në këtë fenomen në anën tjetër.

Pre vizion kompjuter?Shumë besojnë se shkaqet e përkeqësimit të lidhura me workstation pahijshme. Përveç kësaj, roli negativ luhet nga faktorë të tjerë që lidhen me keqpërdorimin e pajisjeve moderne të zyrës. Dhe e vërteta është se ajo është kompjuteri ndikon në vizion, nuk ka!

Visual stresi shkakton ndotje monitor - nganjëherë shumë punët dhe vetëm kishte për herë të fshirë leckë ekran. Nga rruga, të bëjë atë në mëngjes është e rekomanduar për të përfshirë një monitor LCD, ndërsa në ekran nuk është ndezur.
Kontributi i tij në përkeqësimin e bërë vendin e papërshtatshëm të monitoruar - bie direkt në ekran me një kuti të lehta e bën imazhin e venitur, duke lënë sytë të ketë tendosje të fortë. Ndonjëherë pozicioni monitoruar për shkak të mungesës së hapësirës para hapjen e dritares. Të bësh këtë nuk është e rekomanduar për shkak kontrast të mprehtë sy fort të lodhur.

Shumë kërkojnë për të përfunduar punën me një datë të caktuar. Dhe për shkak se ata thjesht nuk prishet. Si rezultat i përpunimit kompjuterik vazhdon për orë të tëra në fund.
Sigurisht, këta faktorë kontribuojnë në përkeqësimin e vizionit. Kjo krijon përshtypjen se ajo e dëmtojnë kompjuterin shikimi.
Nga ana tjetër, të bëjë të mjaftueshme për të eliminuar të gjithë këtyre faktorëve, shtesë vendosjen sytë optimale rezolutë dhe frekuenca rrah monitoruar, dhe shumica e përdoruesve të kompjuterit do të shihni më mirë?

Vështirë të besohet.
Mbajtja e shëndetit syri nuk do të ndihmojë edhe vizita të rregullta në një okulist. Në më të mirë, specialist do të jetë në gjendje në kohë të njoftimit devijime të caktuara dhe të përshkruajnë trajtim.

Si për të në fakt ndikojnë në vizionin kompjuter


Shikoni se si shumica e përdoruesve të kompjuterit. Sy vigjilent unblinking në monitor. Nuk është sekret që nuk është përmirësuar si monitorues të cilësisë faqet moderne letër ata janë ende larg. Por një cen e teknologjisë duke pasur parasysh gjendjen e syrit të stresit për të shpjeguar.

Merrni, për shembull, programuesit. Ata kanë qenë prej kohësh në kompjuter "ti" dhe të mos ndjehen eyestrain, madje edhe një kohë të gjatë në kërkim në monitor.
Një tjetër shembull. Më të dinë se cilat umonastroyem keni për të lexuar tekstet mërzitshëm në përgatitje për subjektin e provimit neynteresnomu, e cila thjesht "Dorëzimi". Sytë e lodhur shpejt, duken bëhet vigjilent. Shpesh kanë për të detyruar veten për të lexuar faqen tjetër.
Dhe çfarë kënaqësi për të lexuar një libër interesant! Pa ndonjë paragjykim për syrin është krejt e mundur "gëlltitje" për një natë.

PC fajtor për vizionin e dëmtuar?


Përpunimi kompjuterik i informatave të ndryshme të shërbimit në shumicën e njerëzve shkakton të tilla si stresi psikologjik, duke lexuar një libër të mërzitshëm në neynteresnomu subjektit. Psikikë është tensionuar, ka tensione dhënë sytë dhe ata fillojnë "ia ngul sytë në monitor. Si rezultat, duket se vizion pre kompjuter.
Ndryshe nga përdoruesit, programuesit pothuajse gjithmonë kënaqësi për të shkruar programe. Sepse stresi mendor duke punuar në një kompjuter në to është minimal. Si rezultat i kësaj, sytë lodhem më pak.

Çfarë ndodh nëse vizioni përkeqësohet nga kompjuteri juaj?


Të bëjë gjithçka për lehtësimin e stresit psikologjik! Një mënyrë e mundshme nga situata - për të ndjekur shembullin e software dhe të përpiqemi të shohim në kompjuter ose atë interes. Si shembull Provimit neynteresnomu të subjektit, mungesa e interesit shkakton psikikë tension. Si rezultat i vizionit kompjuterik prishur vërtetë.
Në mënyrë paradoksale, heqja e stresit mendor ndihmon për të përmirësuar aftësitë kompjuterike. Sa më shumë të sigurt që ju të ndjehen të punuar në një program të veçantë, stresi më pak mendor ndjenja. Si rezultat i kësaj, redukton lodhje të syve dhe lodhje sy reduktuar.