Gishtat Pse mpirë këshilla


Shumë njerëz janë të ballafaquar me mpirje të gishtave. Arsyet pse majat e gishtave të duarve mpirë janë shumë të ndryshme. Në shumicën e rasteve mpirje për shkak të faktit se personi në duart e ngritura në mënyrë të konsiderueshme e qarkullimit normal të gjakut, sidomos me gishtat ftohet. Për këtë dukuri të pakëndshme pushuar të shqetësojë, ju duhet së pari të gjetur se çfarë mund të çojë në mpirje.
Në disa raste, arsyeja pse gishtat mpirë mund të jetë e thjeshtë - të zgjoheni në mëngjes, një person ndjen ndjesi shpimi gjilpërash dhe mpirje thjesht sepse duke fjetur në një pozitë të palakmueshme. Çfarë duhet të bëhet në këtë rast, është pak të ngrohtë-up, atëherë problemi do të zhduket vetvetiu.


Megjithatë, në qoftë se mpirje e gishtërinjve janë ngjarje mjaft të rregullt, dhe përveç kësaj, frekuencën e sulmeve rritet, personi duhet sa më shpejt të jetë e mundur që të konsultoheni me një neurolog.

Arsyeja kryesore pse duart e mpirë gjymtyrë
"Sindromi i dashuruar."
Këshilla të forta mpirje të gishtave është gjetur shpesh në rastet kur një grua fle në dorë në njeri. Si rezultat, për një periudhë të gjatë kohe, dora e tij është jo vetëm e fiksuar, por edhe në depresion. Si rezultat i tillë një ngjeshje të gjatë dhe të fortë të enëve të gjakut, nuk është një ndjenjë e fortë e mpirje që mund të vazhdojnë për një kohë të gjatë. Mbylle Sigurisht Përqafuar e këndshme, por është më mirë për të mbajtur kokën që nuk ishte në dorë, por mbi një jastëk.


Osteokondroza.
Osteokondroza e shpinë qafës së mitrës është një shkak shumë i zakonshëm i mpirje në këshilla e gishtat. Për më tepër, duhet theksuar se në këtë rast nuk ka mpirje të gishtave ose dorën e majtë apo të djathtë. Por mpirje të gishtave në të njëjtën kohë të dy gjymtyrët osteokondroza pothuajse nuk ndodh. Në mënyrë që të krijojë një diagnozë të saktë, personi i sëmurë duhet gjithmonë të konsultoheni me mjekun.

Polyneuropathy.
Në këtë rast, plagë organike e pleksus nervore e gishtat, dhe shumica e brushat. Për më tepër, pasojë e kësaj humbjeje është ndryshimi i vazhdueshëm i ndjesi shpimi gjilpërash dhe mpirje. Shkalla e dëmit nervore varet nga frekuenca e këtyre ndjenjave. Ata mund të vërehet një herë në javë, dhe mund të çdo orë. Kjo humbje mund të jetë rezultat i sëmundjeve të ndryshme infektive, dhe disa funksionale (pancreatitis, diabetit, etj.) Në disa raste, dëmtim i tillë mund të shkaktojë mungesën e zakonshme e cila vitaminë ose prania e mangësi hekuri anemi.


Kanali i kyçit të dorës sindromi.
Ky term ka marrë organin shtetëror, në të cilin një person është i hequr në fytyrë nervore mesatare që shkon përgjatë kanalit zapyastnomu. Vini re se në këtë rast, përveç ndjesi shpimi gjilpërash dhe mpirje, një person ende ndjen dhimbje. Dhimbje në gishta mund të jetë mjaft e fortë, duke eliminuar personi qetë sëmurë. Kjo dukuri është vënë re shpesh kur specifikat e njeriut për shkak të faktit se dora e duarve të tij janë në tension të vazhdueshëm, dhe për më tepër, në të njëjtën pozitë, për shembull, punojnë në kompjuter. Për të shmangur stanjacion e gjakut, duke çuar në mbyten nervore gjatë operacionit, çdo gjysmë ore për të bërë një pushim (pesë minuta) dhe një stërvitje të vogël për duart.


Trombozë e gjymtyrë e sipërme.
Nëse ka një bllokim i një trombo arterie gjendet në gjymtyrët e sipërme, njeriu fillon të ndjehen të mpirë. Në fillim ajo ndjehet vetëm në gishtat e gjymtyrë të prekur, por në fund rritet mpirje dhe ngrihet lartë dhe jo si zakonisht. Kjo nuancë është e nevojshme për të paguar vëmendje të veçantë - brenda orëve nëse mpirje në gishta, dhe sidomos në dorë shumë, nuk e kalojnë, personi i sëmurë duhet të kërkojnë kujdes të menjëhershëm mjekësor. Përndryshe ekziston rreziku i madh i procesit të nekrozë indeve që mund të çojë edhe në humbjen e dorës, nëse nuk janë siguruar ndihmë në kohë.


Sëmundje Raynaud-së.
Kjo sëmundje është e lidhur me qarkullimin e gjakut në enët e vogla të gjakut të gishtave dhe vetë duart. Çrregullime të qarkullimit të gjakut është për shkak të dëmtimit të capillaries të vogla dhe të arterieve. Njerëzit me këtë sëmundje në gishtat ndjehet mpirë dhe dhimbje, dhe duke qenë në të ftohtë, ata bëhen të bardhë. Për të diagnostikuar sëmundjen vetëm mund të specializuara. Për të shmangur ndodhjen e saj, me vëmendje për shkak të trajtojnë duart e tyre - nuk e mbani ato gjatë në ujë të ftohtë, të tilla si lavazh ose larë enët, dhe injorojnë doreza në mot të ftohtë nuk duhet të jetë.


Bllokim të enëve të gjakut të trurit.
Kërcënimi i pash, kanosës mbi njeriun, karakterizohet edhe nga mpirje e duarve. Në raste të tilla, zakonisht ndihen mpirje në njërën anë. Së bashku me këtë, personi i sëmurë vërejtur dhimbje koke të rënda dhe një rritje të konsiderueshme në presionin e gjakut. Kjo situatë në asnjë rast nuk mund të lihet pambikëqyrur. Personi i sëmurë duhet të konsultoheni me një mjek në simptomat më të vogël ankthit.

Arsye të tjera pse gishtave duart e mpirë.

Përveç arsyeve që janë transferuar, gishtat mund onemet dhe si pasojë çrregullime të tjera sistematike, të tilla si sëmundjet endokrine, lëndimet, artrit, reumatizmi. Çfarë saktësisht ka qenë shkaku i një ndjenjë e mpirje, të identifikuar veten e pamundur.