Arsyet pse i trullosur


Gjatë një sulmi të personit Vertigo humb orientimin në hapësirë, ndërkohë që mund të ketë një ndjenjë se trupi dhe objektet përreth janë duke lëvizur, rradhës. Në shkallë të ndryshme, u përball me një ndjenjë të tillë që shumica e njerëzve si marramendje aftë të ndodhë për arsye të ndryshme, të cilat janë mjaft të shumta dhe të ndryshme. Kjo ka kuptim për të gjetur se shkaqet pse merren mendtë nga kjo gjendje dhe për të kuptuar se çfarë të bëjë në këtë situatë. Shpesh mund të dëgjojmë nga njerëzit të cilët janë përballur shpesh me një problem të ngjashëm, nëse koka apo gjërat "shkojnë" me të vogël, lëvizje të pasuksesshme. Para se ju mund të kuptoni se pse i trullosur, ju duhet të kuptoni se çfarë e shkakton këtë gjendje mund të jenë të ndryshme, por në vetvete sëmundje marramendje pavarur nuk është. Pothuajse gjithmonë në favor simptomat marramendje të ndonjë sëmundje dhe këtu është arsyeja pse ajo është e rëndësishme për të gjetur se pse i trullosur që shkakton këtë gjendje, me të cilin është e lidhur marramendje, ajo nuk është e rrezikshme për shëndetin dhe madje edhe jetën?


Në thelb, marramendje mund të ndodhë edhe pa arsye të dukshme, nën ndikimin e faktorëve të caktuar. Megjithatë, nëse marramendje korrente, ju duhet të konsultoheni me mjekun dhe të nënshtrohen një ekzaminim mjekësor hartuar ato. Është e mundur që marramendje është një simptomë e një sëmundje serioze që duhet të trajtohet menjëherë, kështu që ju duhet të trajtojnë këtë ndjenjë me vëmendje të duhur. Edhe një sulm i vetëm është në gjendje për të treguar praninë e sëmundjeve të caktuara, duke e lejuar atë kohë identifikojë, të njohin, të vazhdojë me rrjedhën e trajtimit, uyazyka që e problemit u bë i njohur specialist mjekësor. Pra, pse një person mund të kampion kokën se shkaqet më të shpeshta të kësaj gjendje?


Shkaqet e marramendje të lidhur me sëmundje.
1. otitis. Kjo është një sëmundje e veshit të brendshëm, e cila është shumë e zakonshme dhe ndodh shpesh, sidomos tek fëmijët. Në këtë sëmundje ka inflamacionet, një simptomë e cila është marramendje. Kuptoni se një person zhvillon otitis media mund të jenë dhimbje në dispozicion në vesh, si dhe disa karakteristika të tjera.

2. TBI. Një nga simptomat kryesore të tronditje të rëndë si pasojë e lëndimeve traumatike të trurit është shoqëruar shumë marramendje me nauze, të vjella ndonjëherë.


3. Helmimi. Dehje shkakton marramendje në njerëz. Helmimi mund të ndodhë si rezultat i alkoolit, mbidozë droge për shkak të, si pasojë e helmimit me ushqim, etj Ajo mund të shoqërohet me nauze, të vjella, shkelje të stol, dhimbje në stomak dhe të tjerët.

4. osteokondroza. Shumë shpesh osteokondroza njeri i sëmurë me një lëvizje të mprehtë të qafës apo të sulmit të dështuar ndihet i trullosur.

5. tumor të trurit. Rritje që zhvillojnë në organet e tilla të mëdha të trupit të njeriut si të trurit, të aftë për të ofruar një sërë problemesh. Ndër shkeljet e mundshme të bashkërendimit, probleme me dëgjim, vizion, për më tepër, në mënyrë periodike mund të jetë një sulm i rëndë i marramendje.


6. Sëmundjet e veshit të brendshëm. Duke rritur vëllimin e lëngjeve në veshin e brendshëm të thënë rreth sëmundjes Meniere. Zhvilluar si rezultat i komplikimeve të otitis media, të CCT pas infektimit, etj Sëmundjet e aparatit vestibular, të vendosura edhe në veshin e brendshëm që mund të shkaktojnë marramendje. Perylimfatychna gyp zhvillon për shkak të shpërthimit të membranës në mes veshit të brendshëm dhe të mesëm.

7. migrenë. Kjo marramendje shpesh shoqërohet me simptoma të tjera - të përzier, zhurma në vesh, fotofobi, zvukoboyaznyu.


Shkaqet e marramendje nuk janë simptomat e sëmundjes.
1. Pranimi i barnave të caktuara. Në mesin e këtyre barnave që mund të shkaktojë një ndjenjë e marrje mendsh, është anti-alergji, disa antibiotikët, antiseptics, qetësuesit dhe qetësuesve.

2. Perceptimi False. Që në fakt është cheating trurit, e cila është e gatshme për të perceptojnë mjedisin në një perspektivë të caktuar, por shqisat (të tilla si sytë) të paraqesë informacion tjetër që truri nuk ka kohë për të analizuar. Ajo mund të ndjehen të trullosur, thyer koordinimit motorik, etj


3. lirimin e adrenalin. Nëse ju goditi një pjesë e madhe e adrenalin në gjak, pavarësisht nga ndjenja të këndshme shkaktuar atë apo jo, mund të shkaktojnë ndjenjat e marramendje për shkak të vrull enëve të gjakut, që shkakton adrenalin.

4. kokat pasuksesshme kthehet. Kjo mund të ndërpresin furnizimin me gjak të trurit, duke shkaktuar vështirësi koordinimin e lëvizjes.

5. Mungesa e ushqimit. Trupi zgjatur agjërimi fillon të ndjejë mungesën e substancave të nevojshme, duke përfshirë glukozë, duke shkaktuar dobësi, marramendje, imunitet të dobësuar.


6. Lartësia. Siç e dini, shumë njerëz mund të përjetojnë periudhave të shkurtra të pazakontë të marramendje, ndërsa në lartësi të madhe.

Çfarë ndodh nëse merren mendtë?
Shumë shpesh, marramendje ndodh papritur për person, dhe ai nuk e gjithmonë e di se çfarë të bëjë, ai i hutuar. Rregulli kryesor - është jo për panik dhe për të ndërmarrë hapa për të siguruar që ju të mos bien, për shkak se ajo është e lehtë për të humbur ekuilibrin tuaj. Është e dëshirueshme që të shtrihem apo edhe të ulen diku, kreu duhet të vendoset në nivel shpatull, e cila do të krijojë një furnizimit me gjak. Nuk ka nevojë për të bërë ndonjë lëvizje të papritur, ju mund të mbyllni sytë tuaj. Kur ju sulmojnë është e këshillueshme që menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore. Rreziku më i madh, kur papritmas ka pasur një sulm i marramendje qëndron në rrezikun e mosbalancim dhe në rënie.