Pse zhvillohet agenesis e veshkave e fëmijës dhe se si për të parandaluar komplikimet


Agenesis fëmija është një mungesë të plotë të një ose të dy veshkat. Humbja e dy veshkave nuk jep sapolindur mundësinë e mbijetesës. Agenesis mund të takohen mjaft shpesh - në 8% të rasteve të sëmundjeve të veshkave. Shumica agenesis mund te kombinohet me sëmundje të tjera të sistemit urogjenital. Sëmundje Boys prek dy herë më shpesh.
Arsyeja është agenesia goditje, e cila zhvillohet në uretër embrionit. Pra, nuk është një pengesë për zhvillimin e plotë të pajisjeve dhe veshkave. Në mënyrë tipike, procesi është i njëanshëm dhe më pak - bilateral. Agenesis e veshkave e duhur në një fëmijë është diagnostikuar më shpesh.


Nuk ishte një veshkë të shëndetshme përmes ekzekutimit kompensim fillon hypertrophied dhe rritur pas një muaji e jetës, por tendenca për një proces të tillë mund të gjenden tashmë në vonuar intrauterine të rritjes. Në kryerjen e anketës rritur эhohrafycheskoho trupi në strukturën e saj nuk është e ndryshme nga një trup normal.


Simptomat Patologjia


Diagnoza agenesia veshkat mund të bëhen si rezultat i urography tomography kompjuter apo me ultratinguj. Agenesis e veshkave fetusit tregohet nga fakti se ai formoi një hundë të gjerë, veshët rënë dhe fytyra e deformuar shtohet edhe më shumë lobes frontal sytë mbjellë shumë larg spikatur.

Megjithatë, aplazionit veshkave shpesh shumë e fortë Report këmbët deformim kanate lëkurës fëmijë madhësive mushkëritë dhe për të rritur stomak.
Agenesis njëanshme vështirë shkaktojnë asnjë simptomë të sëmundjes për shkak se ajo është diagnostikuar rastësisht. Lezione bilaterale plotësohet me një rritje të presionit të gjakut, urinim i shpeshtë dhe dështimi i veshkave.
Në ditët e para të sëmundjes fëmijës mund të pohojnë vetveten me anë të dehidratim, të vjella, urinim i shpeshtë, dështimi i veshkave.

Një mënyrë e formë agenesia ndodh relativisht shpesh, dhe shkaku i saj kryesor është formimi i pamjaftueshëm ose zhdukja e plotë e blastemы nephrogenic dhe veshkave embrionale përbërë nga lëvizje volfovыh.


Llojet e patologjisë

Lezioni njëanshëm me mungesën e një veshkave dhe uretër ruajtjen. Kjo anomali lidhet me zhvillimin e tipit të parë klinik është konsideruar çrregullime kongjenitale. Çdo dëmtim të fetusit njëanshëm ahenezyey, bilanci i një veshkë të shëndetshme merr gjithë ngarkesën e funksionale dhe shpesh rritet në madhësi këtë arsye. Rritja e numrit të elementeve të veshkave strukturore mundëson një veshkë të vetëm të shëndetshme për të bërë punën e një herë dy trup normal. Rreziku i komplikacione të rënda ndodh kur lëndimi mbetur trup të shëndetshëm.

Lezioni njëanshëm me mungesën e një veshkave dhe uretër mungesë. Ky keqformimi shfaqet tashmë në fazat para të formimit embrionale të sistemit urinar. Manifestimi kryesor i sëmundjes është konsideruar jo uretër gojë. Për shkak të karakteristikat strukturore të një trupi të burrave agenesis ata mund të shoqërohet nga mungesa Strait, e cila tregon fshikëzat seminale fluide dhe farës ndryshime patologjike. Kjo shkakton dhimbje në zonën ijë, dhimbje në mollaqe, dhimbje gjatë britmë, e cila mund të çojë në shkelje të funksioneve seksuale.

Humbja Double-njëanshme të mungesës së të dy veshkat. Kjo keqformimi i referohet llojit të tretë klinike. Fëmijët e lindur me këtë defekt, kanë pothuajse asnjë shans për të mbijetuar. Por ka raste kur fëmija u kthye afat dhe të lindur të gjallë, edhe pse në ditët e para të vdekur manifestimet e dështimit. Në botën e sotme të mjekësisë është vazhdimisht në evolim, kështu që ka mundësi teknike për transplantim të veshkave për foshnjat, si dhe organizatat hemodializë. Është e rëndësishme për të diagnostikuar ahenezyyu dypalëshe dhe të dalluar atë nga keqformime tjera të traktit urinar dhe veshkat.


Procesi mjekësore dhe diagnostifikimit


Diagnoza e sëmundjes është i bazuar në të dhënat e marra me anë të ultrazërit tregon një mungesë të plotë të një veshkat dorës.Fëmijët me mungesën e një trupi duhet të shqyrtohen për të vendosur praninë e mundshme të anomalive të tjera.
Pacientët tregojnë të tsystoureterohrafyy shkak të yyazytsirnist lartë të zbaticë fshikëz-uretër në anën e kundërt të humbjes.
Tsytoskopyya bën të mundur për të zbuluar gojën mungesa uretër dhe atrofi në përkatëse trekëndësh mochepuzyrnoho anë.

Për të vlerësuar gjendjen funksionale të veshkave të shëndetshme organizuar urography nxjerrës.
Zgjedhja e trajtimit do të varet nga shkalla e pacientit të organeve. Shpesh operacioni është kryer, të tilla si një transplantim të veshkave, por në të njëjtën kohë pacienti duhet trajtim me antibiotikë.