Pse është gabim e një gruaje


Dje ajo ishte në vete me lumturi - testi tregoi dy shirita - shtatzënë! Sot gruaja nuk është duke treguar askujt në sy, nuk dëshiron të bisedoj me të gjithë, vetëm heshtje duke qarë në jastëk time. Dikush na hedhin që në fillim të shkrimit në pse gruaja ka një dështim, kemi filluar me emocione pidpustyvshy një shkallë të tragjedisë, por ai nuk mund të mohojë faktin se në shumicën e rasteve aborti është goditje mjaft serioze psikologjike për gratë. Sidomos në qoftë se e dëshiruar dhe të gjatë pritur shtatzëninë. Unë pështyu në statistika, të cilat, si një ngushëllim, tha se gjatë këtij viti duke përdorur gjinekologun dhe profesionistët të tjera mjekësore mund të zgjidhë problemin e abortit. Fakti mbetet shtatzënisë ndërprerë, por gratë shpesh pse gabim ndodh, ajo që shkakton, si për të shmangur këtë më vonë në jetë?


Shpesh, në qoftë se një grua me të vërtetë dëshiron të ketë një fëmijë, dëshira e saj e parë është që ju janë përpjekur për të marrë barrë përsëri sa më shpejt të jetë e mundur. Dhe në qoftë se ju nuk mund të krijoj përsëri, yyazytsirnist e madhe që përsëritet gabim përsëri. Përhershëm - të ashtuquajturat ekspertë situatë të ngjashme. Në qoftë se një grua ka pasur një dështim, trupi i saj duhet të pushojnë për disa muaj, gjatë së cilës duhet patjetër të konsultoheni me një gjinekolog, me të cilët ju mund të identifikojë shkakun dhe, nëse është e mundur, të eliminojnë atë. Në abort sotme botërore - kjo dukuri është shumë e përhapur, është se 1/5 e shtatzënive përfundojnë ata janë vetëm se. Rol të rëndësishëm në këtë statistikat trishtuara të luajnë të faktit se gruaja moderne është paguar shumë pak vëmendje për qëllimin e saj kryesor, i natyrës - të amësisë ardhmen. Vajzat nuk e kujdesit për shëndetin e tyre, nuk gjejnë kohë për të vizituar mjekun rregullisht për ekzaminimet mjekësore, dhe numri i shprehive të këqija nuk japin djema.


Kështu, periudha minimale është e nevojshme që trupi i gruas rikthehet pas një gabim dhe të përgatitur për një konceptim të ri të tre cikleve menstruale. Zakonisht mjeku nuk rekomandon për të nxitojnë gjërat dhe le riparimin trupi juaj në vetvete më të plotë, më e mirë për të bërë një përpjekje të re pas rreth 1 vit. Gjatë kësaj kohe mjeku përgatisë gruan e tij para shtatzënisë të zbulojë shkakun e dështimit të fëmijës, sipas rastit, të përshkruajnë trajtim të duhur. Eksperti mund të kuptoj pse gratë e një pacienti të veçantë, është një gabim dhe se çfarë duhet të bëni për të bërë kjo nuk ndodhë përsëri në të ardhmen. Rastësisht, shkaqet e abortit në fazë të vonë dhe në fillim mund të jenë të ndryshme, por në disa raste e njëjtë. Çdo grua nëse ajo është e gatshme për t'u bërë nënë, duhet të dini në lidhje me shkaqet e gabim dhe të jenë të përgatitur për të ndjekur të gjitha rekomandimet mjekësore.


1. Termi për 6 javë. Shkaqet e abortit. Në këtë fazë shkaku kryesor i abortit janë keqformime e embrionit deri në 90% të tyre kanë anomalitë kromozomale të rastit që janë të ngjarë të përsëritet në të ardhmen. Një situatë e tillë mund të lindin si pasojë e një gruaje merr medikamente të caktuara, ose alkool. Kështu natyra "vidbrakovuye" lindja e mundshme e një fëmije me aftësi të kufizuara me aftësi të kufizuara.

2. Termi nga 6 deri 12 javë. Shkaqet kryesore të abortit në këtë periudhë janë:

A) ton mitrës rritet. Mjekësia moderne është tani në gjendje për të zbuluar dhe menjëherë të zgjidhur problemet me ndryshimet hormonale që çojnë në rritjen e ton mitrës, për të korrigjuar ato.

Çrregullimet B) endokrine. Shkelja e bilancit të hormoneve në gratë që janë prodhuar tiroide shpesh bëhet pengesë për të shtatzënisë dhe në qoftë se ajo ende ka ndodhur, ekziston një rrezik i lartë se një vezë pllenohet nuk mund të fituar një terren në mitër do të refuzohen.

B) Disponueshmëria e sëmundjeve të transmetueshme seksualisht. Në mënyrë të qartë, ndonjë infeksion, veçanërisht gjinore, duhet të trajtohet para konceptim, megjithatë, siç e dini, shumë gra janë duke planifikuar shtatzënisë, kjo ndodh rastësisht. Kurë disa infeksione gjenitale gjatë shtatzënisë mund të jetë, por jo të gjithë dhe jo gjithmonë. Çdo sëmundje gjatë shtatzënisë mund të çojë në dështim, kështu që ju duhet kohë për të ekzaminohet nga një mjek.


D) Prania e inflamacionit në mitër. Nuk mund të ketë arsye të ndryshme, për shembull, për shkak të vuajtur një abort, sëmundjet gjinekologjike dhe infeksione të tjera.

D) Arsyeja imun. Në rastin e një faktori rezus negativ femër gjakut dhe fëmijën pozitive, një dështim të mundshëm. Antitrupat që rezultojnë në gjakun e fetusit mund të jetë armiku, konflikti është parashikuar dhe të eliminohen me ndihmën e specialistit më parë. Një tjetër shkak i abortit është imun ulur imuniteti shtatzënë.

E) keqformime të mitrës dhe arsye të tjera anatomike. Janë shpesh një pengesë për amësi të ardhmen. Zgjidhur këto probleme mund të, edhe pse është e vështirë.


3. gabim vonë. Afati prej 12 deri 22 javë. Arsyet për abortin në fund mund të jetë e njëjta arsye që në fazat e hershme. Përveç kësaj, ndodh që një gabim gjatë kësaj periudhe është për shkak të pamundësisë së mitrës për të mbajtur fruta, për shkak të dobësisë së saj është shpallur. Në ekspertët ajo quhet paaftësi qafës së mitrës.

4. Pas javës datën 22. Ajo është konsideruar se një fëmijë i zbatueshëm - është fryt në minutën e 28 javësh, por ka pasur raste kur mjekët arriti ta priste fëmijën e lindur dhe në kushtet e mëparshme. Gabim në kohë të mëvonshme - një goditje e rëndë për gratë, harrojmë shumë të vështirë. Kur planifikoni një shtatzëni shumë e dëshirueshme për të nënshtrohen testimit gjenetik përpara dhe, nëse është e nevojshme, për trajtimin e sëmundjeve ekzistuese.