Pse janë formuar ndryshime të fshehtë në renale çfarë duhet të bëjmë


Koncepti i një ndryshimeve shumëpalëshe shpërndara. Kjo nuk është konsideruar si një diagnozë, dhe është përfundimi i rezultateve të ekzaminimit me ultratinguj të sistemit urinar. Në formën kronike të glomerulonefriti apo diabetik ulje veshkat karakter nefropati në madhësi vetëm në fazën duhet dializë për një organizatë të pacientit.
Çdo ndryshim në veshka është një ndryshim në strukturën e trupit, qelizat e saj apo indet. Në përputhje me natyrën e kursit patologjisë ajo mund të lindura apo të fituara, tregojnë përparimin e ndonjë sëmundje apo anomalitë e strukturës. Shperndare ndryshon HMS të dy veshkat mund të jetë proces patologjik, në mënyrë që të arrihet një fëmijë tre vjeçar ka strukturën e veshkave lobed.Kjo është e rëndësishme!
Kur diagnoza qëndron për një strukturë difuze dhe çrregullime të veshkave - përkatësisht ndryshuar - e trupit rritje, sugjeron zhvillimin e inflamacionit dhe zvogëlimin e trupit sugjeron zhvillimin e sëmundjeve kronike për shkak të hollimin e parenchyma. Struktura e trupit të thyer është zbuluar gjatë një ultrazërit.

Për të përhapur anomalitë parenkimale përfshijnë trashje, përhapur ndryshon sinuset - zakonisht rritet, dyshimin e pranisë së lëngut në tas, prania e një abscesi, ndryshimet në Vjenë dhe veshkave dyshuar formimin trombozë. Ndonjëherë diagnoza e ndryshimeve të shpërndara sugjeron praninë e gurëve në veshka.

Ndryshimet në veshka janë të klasifikuara në llojet e mëposhtme:paqartë;
të qarta;
dobët;
shqiptuar;
përhapur moderuar.
Kjo është e rëndësishme!
Pavarësisht nga situata, një përfundim i tillë konsiderohet preliminare dhe miratojë një diagnozë të veçantë vetëm pas një shqyrtimi gjithëpërfshirës mbi bazën e analizës marrë rezultate.Ndryshimet e përhapur e indeve të veshkave


Personi i lartë ka veshkave kapsulë lidhës i përbërë nga një ind të veçantë, përzgjedhja e sistemit dhe urinës. Pëlhurë special është një grup i përbërë nga qeliza lëvore dhe palcë.

Qelizat e veshkave parenchyma formua edhe si gjendje të shërohet. Për të përcaktuar gjendjen e indeve është ultratinguj kryhet dhe tomography llogaritur.
Ndryshimet e përhapur në parenchyma të dy veshkat janë formuar për disa arsye:Faza e parë e sëmundjes guri veshkave, kur në zonën e piramidave pllaka shfaqet, atëherë kthehet në gur.
Hyperэhohennыe jetë komponentë gjendje ndryshime të tilla.
Përhapur ndryshime që lidhen me ind ose veshkave anijeve dhjamor.Vetëm një rishikim të plotë të organizatës për të diagnostikuar sëmundjen.

Parenchyma renale habitur shpesh nga neoplasms ndryshme beninje ose anhyomyolopomoy dhe patologjitë malinje të lidhura me onkologjisë veshkat. Shenjat që plotësojnë formimin e tumoreve të klasifikuara në эkstrarenalnыe dhe renalnuju. Por ata duket pothuajse identike. Karakteristika tipike përfshijnë zbulimin e gjakut në urinë, dhimbje gjatë prekje sektor.
Gjithashtu në ndryshimet e shpërndarjes mund të tregojnë shenja si në lezione të tjera të parenchyma veshkave. Patologji është akute dhe është konvertuar më pas në kronike. Ndryshime të përhapur janë vërejtur në pielonefrit kronike.


Kjo është e rëndësishme! Hijet asimetri në fotografi veshkave, sistemit pyelocaliceal deformim, shtigjet pabarabartë, trashësi pabarabartë i parenchyma veshkave, tregon zhvillimin e pielonefrit kronike dhe thotë se procesi kronike degraduar. Ajo duhet të jetë një ndërhyrje urgjente mjekësore për sëmundjen.
Në rast të vonesës largimin e lëngjeve nga nephrons zhvillim të thjeshta apo kist vetmuar veshkave.
Një kist e thjeshtë është një edukimi të vetme me mure të hollë, i formuar nga parenchyma, ajo ka një formë të rrumbullakosura dhe ajo përmban lëngun lëngshëm, ndonjëherë të përziera me gjak.

Metodat moderne të trajtimit të shpejt të të hequr qafe të kist nëpër pronat plastike të trupit pëlhurë.


Ndryshimet e përhapur në ultrazërit


Ndryshimet e përhapur në indet e veshkave e sinuseve strukturës ndryshe manifestohen në ultrazërit, përkatësisht:Patologji akute është plotësuar zakonisht nga rritja e madhësisë së trupit të inflamacionit edema. Por sëmundje kronike, në të kundërt, duke shkaktuar një reduktim në madhësinë e trupit duke i hedh lëng i parenchyma veshkave. Në rrjedhën kronike e glomerulonefriti dhe nephropathy diabetik në buds natyrës fillojë të tkurret në madhësi vetëm në rast të nevojës për dializë.

Ndryshimi Эhohennыe - Rritja ose zvogëlimi i echogenicity pasqyrohet në ndryshimet në strukturën histologjike të indeve.Sipas diagnostifikimit ultratinguj përfshijnë:trashje e indeve të veshkave;
marrjes së sinjalit jehonë nga veshka sinus;
ulet në echogenicity;
Forma akute e nefrit intersticiale ose pielonefrit;
trashje dhe afrohet parenchyma dhe i hedh lëng i sinus;
një tas zbuluar praninë e lëngshme;
defekte perfuzioni dhe rritja vaskularizim përreth indeve;

Venë trombozë veshkave.
Definuar dobët strukturën jehonë.
Simptomet e formimit venoz trombozë.
Formimi trombozë tumor.
Dështimi për të kujtoj autoritetin venat, mungesa e rrjedhës së gjakut në këto venat apo zhvillimin e rrjedhës së kundërt në arteriet renale me indeks rezyzstentnosty lartë.