Pse lipoma formuar buds dhe çfarë duhet të bëjmë për të parandaluar patologjive


Indeksi artikull

Shkaqet e sëmundjes dhe mekanizmi i formimit të sajSimptomet e sëmundjesDiagnostikimin e sëmundjeveProcesi i trajtimin e sëmundjes


Veshkat Lipoma - një tumor beninje e indit dhjamor, veshkave zhvillohet nga qelizat e trupit kapsulë dhjamor indet ngjitur apo qelizave. Në përgjithësi, lipoma zhvillon në gratë në moshën e mesme dhe arrin një pjesë të madhe, duke shkaktuar dhimbje të forta dhe hematuria.

Kjo është e rëndësishme!
Ashtu si tumore beninje të tjera me kalimin e kohës me lipoma mund të kthehet në kancer. Për shkak të largimit të saj nevojën kirurgjikale duke përdorur nephrectomy apo operim të veshkave.

Shkaqet e sëmundjes dhe mekanizmi i formimit të saj


Mjekësia moderne nuk është themeluar plotësisht arsyet kryesore për lipomas formimit. Por nga disa faktorë të rrezikut, të cilat përfshijnë abuzimin e alkoolit, pirja e duhanit, drogës, faktorët trashëgues, ekspozimit ndaj rrezatimit, peshë të tepërt trupore.
Disa herë a lipoma është formuar kur pacienti nuk është e ekspozuar tek ndonjë nga këto faktorë.
Lipoma Struktura knotted zakonisht brenda qelizave yndyrë janë të mbushura me diametra të ndryshme - nga të vogla në të mëdha. Në mesin e qelizave të zakonshëm yndyrë mund të takohen të veçantë - embrion ose cambial që lejojnë qelizat e një lloj të ndryshme të rritet. Lipoma rritet ngadalë dhe ka vazhduar pa shkaktuar parehati. Por në kohën e lëndimit lipomas konstante e transformimit mund të formojnë një tumor malinje.Simptomet e sëmundjes


Kur lipoma veshkave është i vogël, kursin e saj është zakonisht nuk shoqërohet me asnjë simptomë. Patologji është diagnostikuar rastësisht, gjatë çdo provim.
Me përhapjen e rritje të tumorit janë karakteristika të tilla si presion të lartë të gjakut, pamja e gjakut në urinë. Dhe të burrave - zgjerimin e lumen e venave të kurrizit sperme. Përveç kësaj, pacienti ankohet për xhoko dhemb dhimbje në rajonin e mesit dhe bark.

Kur lipoma po rritet fuqishëm, ajo mund të jetë shumë e lehtë për të ndjehen gjatë prekje. Të gjitha manifestimet e sëmundjes lidhen me ngjeshje e veshkave dhe organeve, të cilat janë të vendosura pranë tij, një tumor në rritje.


Diagnostikimin e sëmundjeve


Diagnoza e lipoma veshkave në identifikimin e tiparet karakteristike nuk është e vështirë. Ajo është e bazuar në vendosjen e shenjave klinike të sëmundjes, të dhënat blerjes së X-ray dhe hulumtime laboratorike, të dhëna, tomography kompjuterike dhe ultrazërit.


Kjo është e rëndësishme!Rol të rëndësishëm në procesin e diagnozës luan ultratinguj. Në kontabilitet për sëmundje të shpeshta asimptomatike në shumicën e rasteve ajo lipoma diagnostikuar gjatë ultrazërit parandalues. Vendosur më saktë madhësinë e tumorit, struktura e saj, vendndodhja ndihmon tomography llogaritur.Procesi i trajtimin e sëmundjes


Për shkak të faktit se lipoma veshkave është një rrezik të lartë të transformimit malinje në natyrën e tumorit. Kur ajo është e zbuluar, mjekët kanë tendencë për kirurgji.

Set shkallën e dëmtimit të organeve dhe gjerësia e shkatërrimit, pastaj mbajti heqjen e tumorit, ose tumore të hequr të gjitha veshka e dëmtuar.
Në fazat e hershme të lipoma nuk është treguar ndërhyrjen kirurgjikale dhe trajtim të veçantë në këtë situatë është e nevojshme. Ky pacient është e nevojshme për të vizituar mjekun, marrë inspektimin e duhur, në mënyrë rigoroze ndiqni udhëzimet e tij dhe një herë në disa muaj të kaluar monitorimin dinamike me Ultrasonografi dhe tomography llogaritur.

Në varësi të modelit të mjekut sëmundje mund të përshkruajnë ilaçe, mund të ngadalësojë përhapjen e tumorit. Është e rëndësishme të mos humbasë sëmundjen dhe për të parandaluar përparimin e saj.