Pse Ambulanca mund të refuzojë asistencën


Shpesh ndodh që të gjithë shpresën e shpëtimit qëndron vetëm në "ER". Se sa shpejt ajo do të vijë mund të varet jo vetëm të mëtejshëm të shëndetit, por edhe jetën. Telefoni 03 di gjithçka një fëmijë, kështu që në rast emergjence po fiton atë. Por pse Ndihma mund vidyazykaty për të ndihmuar kur është kështu shpresoj dhe madje edhe emri jep shpresë se gjithçka do të jetë veprim i mirë dhe i domosdoshëm do të jenë në atë kohë.
Numrat shtypni ju merrni ambulancës Dispeçerike, mbi të cilat varet kryesisht nga se sa mirë do të vlerësojë situatën dhe se ajo do të caktojë kategori. Tashmë në këtë fazë shpesh kanë probleme dhe frikë se ju nuk do të vijë dhe nuk do të ketë kujdesin e duhur mjekësor. Pra, shpesh njerëzit fillojnë të shtrihem dhe të shpikë atë që nuk është në të vërtetë duke i dhënë arsyet për faktin se të shpejtë në vidyazykaty mos jetë në gjendje të pranojë thirrjen. Spekulimet se "le të vijë më parë dhe pastaj ne do të kuptojnë" shpesh çon në konflikt, të cilat mund të shmanget lehtësisht.Pse mund vidyazykaty Ambulanca për ndihmë
Në përgjithësi, kjo shprehje nuk duhet as të ekzistojnë, por megjithatë, kjo është jeta, dhe ajo nuk ishte e parashikueshme dhe nganjëherë mizor. Në një përpjekje për të ndihmuar të afërmit dhe miqtë e tyre, dhe ndoshta një soditës, ne shpesh nuk e vlerësojnë në mënyrë adekuate situatën drejt ekzagjerim. Nga ana tjetër, ne shohim ankthin e njeriut, dhe në anën tjetër të telefonit mund të vlerësojnë vetëm gjendjen e fjalëve tona. Jenë të përgatitur për faktin se në disa raste ju mund të vidyazykaty ardhjen në ambulancë, duke iu referuar rregullave të caktuara. Le të njihen me ta më afër.

1. A nuk e llogarisin në kujdesin mjekësor të lirë, në qoftë se ju duhet vetëm për të transportuar pacientët nga një institucion mjekësor në tjetrin ose nga një kujdesi shëndetësor vendosjen në shtëpi.
2. A nuk merrni mjekët dhe ambulanca në qoftë se keni nevojë për të marrë një ekspert ose raport mjeko-ligjor.
3. Ju refuzojnë të pranojnë thirrjen dhe në qoftë se ju doni të merrni në shtëpi për të instaluar shërbimin e alkoolit apo drogës. Rastësisht, organet e inspektimit dhe hartimin e akteve të punëtorëve të ambulancës vdekja nuk është i përfshirë.

4. A mos presin që do të marrë thirrjen tuaj nëse keni nevojë për vetëm një recetë për trajtim, për një ndihmë mjekësore ose tjetër.
5. Në kërkesën tuaj mund të mohohet dhe ju nuk e merrni tretmane, kur janë nën mbikëqyrje mjekësore. Motivimi: planifikuar trajtimi kryhet në klinikë në rezidencën e pacientit.
6. Që alkolikët kronike duhet të shërbehen në klinikat e drogës në komunitet, atëherë telefononi stafin ambulancës që pacienti nuk mund të mbeten të dëgjuar.

7. Menaxheri vidyazykat ju, nëse ju poskarzhytesya në se ka një dhimbje dhëmbi e mprehtë do të ketë nevojë për injeksion ose ligation.
8. Ju mund të drejtohet në një klinikë lokale dhe në qoftë se ju poshletesya rritur temperaturën e trupit, dhimbje prapa, dhimbje koke, përkeqësimin e sëmundjeve kronike ose të presionit të lartë të gjakut. Kanceri vazhdon në këtë listë.
Lista nuk ishte aq i madh, dhe për këtë arsye, në të gjitha rastet e tjera, ne mund të presim ardhjen e punëtorëve të ambulancës. Por në fakt kjo nuk është gjithmonë rasti.


Sa kohë është shpenzuar në ardhjen e ambulancës pas thirrjes?
Ju fat dhe kërkesa juaj pranohet, por gjithmonë momente të vështira duke pritur. Ajo rezulton se ka rregulla, të cilat përcaktojnë se sa kohë është shpenzuar në ardhjen e personelit mjekësor. . Urdhri i Ministrisë së Shëndetësisë dhe Social Zhvillimin e 1112004 g № 179 "Për miratimin e dhënies së ambulancës" në p.30 thotë:
- ekipet mobile të ambulancë mbart një largim të menjëhershëm dhe ardhjen në pacientit (në vendin e ngjarjes) brenda afatit kohor të rregullimit të përcaktuar për këtë zonë administrative.


Kjo është, për secilin lokalitet do të jetë koha e tij, por mesatarisht është rreth 20 minuta. Ajo duhet të marrë në faktor aksesit të transportit llogari, si dhe gjendjen e pacientit. Kjo e fundit mund të konsiderohet si një mundësi se nëse gjendja nuk është kritike, atëherë një pacient i tillë "nuk është një mëkat dhe vonuar" nëse personi është në radhë që kanë nevojë për shtrimin në spital ose ndihmën e parë. Sigurisht, ju e dini në lidhje me të nuk do, por sepse ambulanca mund të prisni një kohë të gjatë.

Nëse dispeçer juaj ka marrë një telefonatë, ai e klasifikon atë sipas të dhënave të marra nga ju dhe të përcaktojnë kategorinë e urgjencës për të bërë një shenjë në thirrjen kartë:

1 kategori - afat (p.sh., thikë ose me armë zjarri plagët, bie nga lartësi);
Kategoria 2 - simptomat e kardiak (dhimbje të zemrës);
Kategoria 3 - mesme (të tilla si orë të gjatë hiccups);
4 kategori - është nevoja për ardhjen me ambulancë pas konsultimit me një mjek.
Në disa raste, mund të vidyazykaty e mbërritjes, por kalon në pikën medicinale këshillimor ku specialist do të dëgjojnë për të gjitha ankesat, simptomat dhe të japin këshilla në telefon në lidhje me ndihmën e parë apo përmirësim.


Vonesa Ambulanca e dënueshme me ligj
Nëse ambulancë po udhëtonte shumë kohë, ose ju keni qenë mohuar thirrjen e pranimit, duke shkaktuar pacienti ka vdekur ose kanë ardhur pasoja të rënda, ju mund të padisë. Fajtor mund të njohin ambulancës dispeçer që vidyazykav në ardhjen ose jo vlerësuar siç duhet urgjencën e thirrjes. Ajo mund të dënohet në bazë të Art. 293 i Kodit Penal "Neglizhenca".

Pse vidyazykaty Ambulanca mund të ndihmojë - pak a shumë të qarta. Një tjetër hutuar pse rastet kur refuzimi për të thirrur çon në vdekjen e pacientit. Çfarë është ajo - personel nekompetentsyya ose luan rolin e faktorit njeri.

Ne jemi mirënjohës për ambulancë që me të vërtetë janë profesionistë dhe janë të shpëtuar mijëra jetë.