Vaksinimi dëm apo pse jo të vaksinuar fëmijët


Çdo vit mijëra dhe qindra e mijëra fëmijëve të vaksinuar kundër sëmundjeve të ndryshme. Ajo do të duket Children - lule të jetës dhe askush nuk do të dëmtojë ata. Megjithatë, pak njerëz e dinë natyrën e vërtetë të vaksinimit dhe më shumë pasojat e saj. Faktet në vijim nuk janë zbulimet habitshme shkencëtarë, por surprizë dhe shoku.Rezultatet e studimeve ndërkombëtare kanë treguar se vaksinimi është një nga shkaqet e vdekjes së foshnjeve papritur (VDS).
Imunitet gjatë gjithë jetës për të sëmundjes mund të transmetohet nga nëna tek fëmija përmes placentës, vaksinimet japin rezultate të përkohshme. Për më tepër, në një kohë kur trupi është duke luftuar vetëm me sëmundje, fëmija zhvillon një sistem të fortë imunitar. Kur sëmundja është e shtypur artificialisht - ekziston rreziku i shfaqjes së çrregullimeve të ndryshme të sistemit imunitar (artrit, diabet).


Gjatë jetës së njeriut futur disa herë, por nuk ka asnjë provë për të përcaktuar se vaksinat ndërveprimit dhe kombinim, kështu që rezultati mund të jenë të paparashikueshme.
Përbërja e vërtetë e vaksinës, e cila është injektuar në trup, i njohur vetëm për prodhuesit. Por shpesh ajo përfshin substanca që kur prekje jo vetëm dëm (alumini, merkur, të modifikuar gjenetikisht viruset, pesticideve dhe antibiotikët paprovuara) mund.
Pra, si për të provuar faktin se efektet negative që rrjedhin nga vaksina është pothuajse e pamundur, dëmi nuk do të kompensohet. Kjo do të thotë që ju duhet për të shpenzuar shëndetin tuaj, para dhe kohë në udhëtime të mjekëve të tjerë.

Vaksina Tuberkulozi (i njohur si BCG) i njohur i paefektshëm për shkak të tij në Evropë vidyazykalysya, ndërsa në vendin tonë ajo është ende e zakonshme.
Nëse fëmija bën vaksinimin kundër hepatitit B, është e nevojshme të dinë saktësisht origjinën dhe përbërjen. Fakti që raste ku fëmijët janë të administruara serum, e cila është përdorur për të trajtuar të rriturit me shthurur, nuk është menduar për fëmijët - jo e izoluar.
Si pjesë e tetanozit serum është zhiva, alumini. Secili prej këtyre përbërësve mund të çojë në pasoja të pariparueshme.
Për të përmbledhur. Për shkak se prodhimi farmaceutike vaksina biznesi zë një pozitë udhëheqëse, shumë fillojnë prodhimin e tyre për hir të fitimit. Prandaj, cilësia ka asnjë pikë për të kujtuar.
Imuniteti normale në fëmijën formuar vetëm 6-7 vjet. Dhe në qoftë se ju vendosni të bëni atë vaksinimit, më mirë për të filluar me këtë moshë, si një ndërhyrje e rëndësishme në zhvillimin e trupit mund të ndikojnë në pjesën tjetër të jetës së tij.