Çfarë nëna ime se në qoftë se ajo ra feeds sëmurë


Njeriu, madje edhe me të gjitha përpjekjet e tij, ajo është ende e prirur për sëmundje, të paktën herë pas here. Jo të imunizuar ndaj sëmundjeve të ndryshme dhe nënat pleqsh. Ka shumë mendime për këtë - nuk gji, shprehur më mirë qumësht për të valoj në temperaturë të lartë nuk kujdesen për fëmijën dhe madje edhe të përkthejnë atë në të ushqyerit artificial gjatë sëmundjes, dhe më shumë. Pas dëgjimit të këtyre rekomandimeve pleqsh nëna është e vështirë për të nxjerrë një përfundim dhe të marrë vetëm vendimin e duhur. Dhe për të sqaruar çështjen e ushqyerjes me gji, gjatë sëmundjes së nënës, ne të kthehet në këshillat e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, të cilat i përdorin gjatë 10 viteve mjekët kryesore. Çfarë Nëna e të ushqyerit, nëse ajo u sëmur; çfarë ajo ka nevojë për të bërë që të mos dëmtojnë shëndetin e fëmijës dhe për të shpëtuar prodhimin e qumeshtit.


Feed ose jo për të ushqyer?
Në thelb, contraindications të ushqyerjes me gji nuk është shumë. Midis tyre janë dështimi i zemrës, sëmundje të rënda të veshkave, mëlçisë, përdorimi i drogës shumë toksike, çrregullime mendore. Në shumë raste, sëmundje kronike nuk ndikojnë laktacionit.
Gjatë sëmundjes së njëjtë fëmija nëna fillon të marrë së bashku me patogjenëve qumështit dhe antitrupa që hyjnë në trup shumë më shpejt se ajo të ndjehen simptomat e kësaj pafuqie. Dhe kur fëmija i tyre është manifestimi imunizuar në mënyrë aktive. Nëse ju të veprojë në përputhje me këshillat e ushqyerjes me gji të vjetër dhe të ndaluar, fëmija do të privohet nga mbështetjen e shumë të nevojshme imun dhe kjo do të duhet të merren me sëmundjen vetë. Një tjetër i njohur këshilla - qumështi i gjirit është i vluar - si një procedurë të dobishme, duke u shembur faktorët mbrojtës. Një rekomandim - të shkojë në të ushqyerit artificial - edhe më e rrezikshme se të ushqyerit me gji gjatë sëmundjes dhe trajtimit të drogës. Nëse jeni të izoluar një nënë të sëmurë me fëmijën, nuk është fakti se ai nuk është i sëmurë. Çfarë është ende për të bërë në këtë situatë është se askush nuk e lënduar? Siç është treguar, gjatë sëmundjes të nënës nuk është diçka që mund të, dhe madje duhet gji. Në këtë situatë të sëmundjes te fëmijët janë të butë, dhe ata shpejt të shërohen.


Çfarë ankues?
Për çdo sëmundje, madje edhe në dritë, ju duhet të shihni një mjek dhe jo për vetë-mjekoj. Ju duhet të ju tregojnë se çfarë ju doni të vazhdojë të ushqyer të gjirit, dhe mjeku do të ju japin këshilla, ju do të bëni gjatë trajtimit me regjim që nuk do të dëmtojë atë, ose ju.
Sëmundjet më të njohur lactating nënat ndahen në dy kategori - virale dhe bakteriale. Sëmundjet virale trajtohen mënyrë simptomatike, e kombinuar me gji. Nuk ka nevojë për t'u shqetësuar për shkak të temperaturë të lartë - një reagim mbrojtës. Nëse temperatura është rritur në një shenjë të 38-385?, Atëherë ajo duhet të reduktohet, duke marrë parasysh karakteristikat individuale. Për të ulur temperaturën gjatë laktacionit paracetamol madhe. Gjithashtu, mjekët rekomandojnë ibuprofen, e cila është një mënyrë relativisht të padëmshme në temperaturë të lartë dhe dhimbje. Kundërindikuar për trajtimin e fëmijë në gji aspirina dhe do të thotë veprim të shpejtë, të tilla si "Flyu Ftohtë", "Ferveks". Ilaçi është marrë më mirë me ose menjëherë pas të ushqyerit atë, për të shmangur përqendrimin e tyre të madh në gjak dhe për këtë arsye në qumësht.


Gjatë sëmundjes së qumështit të gjirit të nënës nuk do të ndodhë asgjë që mund të bëjnë të papërshtatshme për fëmijë konsum. Të gjitha mitet për atë defekt, palosjen, nuk skysanyy si është verifikuar dhe duke përfshirë hulumtimet moderne shkencore.
Nëse ju keni një dhimbje të fytit, pneumoni, mastitit, etj - Një sëmundje e shkaktuar nga mikroorganizmat patogjene për trajtimin e tyre kanë nevojë për antibiotikë. Dhe në këtë rast nuk duhet menjëherë të braktisin gji, sepse aktualisht ka edhe një shumë e antibiotikëve, e kombinuar me të ushqyerit. Antibiotikët ndaluar absolutisht që ndikojnë në rritjen e kockave dhe formimin e gjakut - është tetracycline, chloramphenicol, fluoroquinolones.

Gjithmonë pyesni doktorin tuaj të cilat droga janë në përputhje me gji. Nëse keni kirurgji, ju duhet të tregoni mjekut tuaj që ju jeni të ushqyerjes me gji. Me operacion të thjeshtë shpesh nënë pleqsh është i lejuar për të ushqyer të gjirit fëmijë sa më shpejt që ajo të largohet nga anestezi. Në stomatologji përdorur anestezi lokale është gjithashtu në përputhje me gji.
Ju prapë mund të aplikoni trajtimin homeopatik në vend të mjekësisë konvencionale, pasi ajo është konsideruar si më të sigurta, dhe kjo mund të pengojë ose të konsiderueshme të lehtësuar pothuajse çdo sëmundje. Jo pa rëndësi dhe terapi bimor. Por në këtë rast, gjatë ushqyerjes me gji, ju duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm kur zgjedh bimëve duhet të konsultoheni me një ekspert të bimëve.


Çfarë ndodh nëse trajtimi është i papajtueshëm me të ushqyerit?
Sigurisht, ka disa raste kur nevoja për të ndërpresin ushqyerjen me gji në kohën, në kundërshtim me dëshirat tona dhe synimet. Por ne nuk duhet të vuajnë në masë të madhe në këtë drejtim dhe keqardhje të përkthehet në ushqim artificial fëmijë. Pas trajtimit që ju lehtë mund të shërohen dhe të vazhdojë të gji.

Çfarë duhet të bëni nënë pleqsh gjatë trajtimit:
- 6-8 herë në ditë për të shprehur gjirit.
- Kur sëmundje serioze mund të ulet në mënyrë të konsiderueshme prodhimin e qumeshtit, por kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndalojë gji, sepse në shumë raste laktacionit restauruar plotësisht.

- Feeding me një lugë apo shiringë pa gjilpërë, nëse është e nevojshme, në raste ekstreme, mund të jenë të ushqyerit shishe, përveç kësaj, nëna ime ka për të mësuar se si për të ushqyer, në këtë rast ka rregulla të caktuara.
- Mos harroni fëmijën vidyazyka rrezik nga gjiri.