Çfarë ndodh nëse ultratinguj shpallur pieloektaziya butë veshkave


Nën kushte të tilla patologjike si pieloektaziya për qëllim zgjerimin e pelvisit veshkave. Kjo sëmundje është shumë më e zakonshme tek djemtë sesa tek vajzat. Ndryshimet patologjike mund të jetë i vogël (pieloektaziya moderuar) dhe mjaft i madh.

Kjo është e rëndësishme! Sëmundje të veshkave, pieloektaziya mund të ndikojë si një (pieloektaziya djathtë të njëanshme dhe të majtë të njëanshme) ose të dyja veshkat. Format e lehta pyeloэktazyy më shpesh zhduken vetë, dhe të rënda pothuajse gjithmonë kërkojnë kirurgji.Cilat janë legen i veshkave?
Legen veshkave quajtur dëmtimit të dhëmbëve, në të cilin urina është mbledhur. Me kupa urine merr në uretër, dhe për të cilat vjen direkt në fshikëzës.
Në pamjen pyeloэktazyy mund të ndikojë predispozitë gjenetike dhe efekte të dëmshme ose toksike ndaj nënës dhe fetusit gjatë shtatzënisë. Në rastet kur rrjedhja e urinës përmes pengesë natyrore lind, urina akumulon mbi këtë zhurmë, kjo është ajo që çon në rritje legen veshkave.Rrezik disponueshmërinë pyeloэktazyy?Kjo është e rëndësishme! Veshkave moderuar pieloektaziya, në shumicën e rasteve, nuk ka një ndikim negativ në shëndetin e fëmijës së palindur. Gjatë shtatzënisë, nuk është vetë-shuarja moderuar legen veshkave zgjerim.

Prania e pyeloэktazyy rënda (më shumë se 10mm) mund të tregojë rrjedhjen progresiv vështirësi e urinës nga veshkat. Ky proces patologjik karakterizuar nga natyra progresive, të çon në atrofi e compression indeve të veshkave dhe funksionin e zvogëluar të veshkave.

Ajo vuri në dukje faktin se shkeljet rrjedhje të urinës shpesh plotësohet bashkuar pyelonephritis (inflamacion veshkave), ajo në mënyrë të konsiderueshme dëmton shëndetin.
Nevoja për ekzaminimin e fëmijës pas lindjes për pyeloэktazyy praninë? Pieloektaziya moderuar veshkave shumica e fëmijëve spontanisht zhduket në sfondin e sistemit të rritjes urinar.
Në pyeloэktazyy moderuar të kursit të mjaftueshme për të mbajtur me ultratinguj të rregullt çdo 3 muaj pas lindjes së fëmijës.
Kur lidh një infeksion bakterial të antibiotikëve kërkuara.

Me shkallën progresion pyeloэktazyy treguar një ekzaminim të hollësishëm urologjike.
Ekziston edhe një ndërhyrje kirurgjikale, e cila eliminon pengesë për urinë daljeve. Disa operacioneve kryhet me sukses duke përdorur teknika endoskopike - pa kirurgji të hapur duke përdorur instrumente të vogël që janë futur direkt përmes uretrës.


Çfarë duhet të paralajmërojë?

Gjatë SHBA) ka një ndryshim karakteristike në madhësi lojë me birila (para dhe pas urinim):
Madhësia e lojë me birila zakonisht arrin ose tejkalon 7 mm;
Madhësia e lojë me birila ka ndryshuar gjatë vitit.Informacion në lidhje me komplikimet e mundshmeatrofi e indeve të veshkave;
pyelonephritis;
ulur në funksionin e veshkave;
skleroza e veshkave (a kusht karakterizuar nga vdekjes së indit veshkave).

Veshkave Terapia pyeloэktazyy


Taktika e trajtimit të përcaktuar vetëm nga një specialist - urolog, zgjedhja e trajtimit në bazë të rezultateve të hulumtimit. Në

Kjo është e rëndësishme! Objektivi kryesor - eliminimin e shkakut themelor të sëmundjes.


Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet parandalimit të pyeloэktazyy - e procedurave gjatë shtatzënisë, dhe kufizimin futje fluide, si dhe trajtim të plotë dhe me kohë të sëmundjeve të lidhura. Është shumë më e lehtë për të parandaluar zhvillimin e procesit patologjike se për luftë të gjatë dhe të dhimbshme me komplikime të ndryshme.