Çfarë ndodh nëse zyavylosya gjakderdhje gjatë menopauzës


Menopauza ose menopauza është një lloj fazë në jetën e çdo gruaje. Pjesa më e madhe e grave gjatë kësaj periudhe bëhet thuajse pa e kuptuar, ose me ndryshime të vogla psikologjike dhe emocionale.
Në disa gra gjatë menopauzës mund të jetë një ankth, marramendje, shqetësime të gjumit, varur presionin e gjakut, rrit norma e zemrës, etj Problemet gjatë menopauzës, që ndodhin kryesisht për shkak të ndryshimeve të hormoneve në trup.

Shkaqet e gjakderdhje
Megjithatë, në raste të veçanta mund të ndodhë që atje gjakderdhje. Në qoftë se një grua merr terapi zëvendësimi të hormoneve (ZTH), i cili kërkon marrjen e hormoneve ciklike (progesterone) për një numër të caktuar të ditëve të çdo muaji, në saj të një ose dy vitesh mund të shërohen të pakta, mungesa e clots menstruacioneve që kalojnë lehtë dhe painlessly, jo më shumë se 4 ditë. Ky është lloji i vetëm i pranueshëm i gjakderdhjes në menopauzë.
Nëse grua menopausal mos marrë progesterone, paraqitja e gjakut lengjet vaginale është një shqetësim dhe apel për klinikën antenatale. Gjakderdhje mitrës gjatë menopauzës mund të tregojë praninë e sëmundjeve të rënda, të tilla si të tilla si kanceri i mitrës ose endometrium.


Në këtë drejtim injorojë situata nuk mund në asnjë rast. Ajo duhet menjëherë t'i nënshtrohen plota vija analiza histologjike nga mukozën e mitrës dhe të mitrës.
Tip! Hemorragji klimaterike më së shpeshti vërehet në gratë me metabolike dhe endokrine çrregullime. Prandaj edhe duhet t'i nënshtrohen një ekzaminim të plotë për të identifikuar shkeljet e ndryshme të funksionit të mëlçisë, tiroide dhe pankreasit, karbohidrate dhe metabolizmit lipidet.Llojet e gjakderdhjes


Për të treguar gjakderdhje patologjike që ndodhin gjatë menopauzës, termat e mëposhtëm:
Menometrorahiya - të rënda ose të zgjatur gjakderdhje me intervale të rregullta;
Menorrhagjia - gjatë (më shumë se 7 ditë) ose të rregullt të rënda (80 ml) gjakderdhje;
Metrorrhagia - shpesh i paqëndrueshëm pa gjakderdhje e rëndë;
Polymenorrhea - gjakderdhje, avancimin rregullisht në intervale prej më pak se 21 ditë.Për periudhën e premenopausal (5-8 vite para menopauzës) karakterizohet menometrorrahyy. Pas fillimit të menopauzës, kur menstruacionet nuk - metrorrhagia.


Si për të mbijetuar menopauzë me humbje minimale për shëndetin?