Çfarë duhet të bëni nëse fëmija patkua veshkave


Veshkave patkua është e rrallë tek fëmijët, gati një në 500. patologji zhvillohet në utero në kohën e lëviz trupin e tij në vendin e duhur (në të dy anët e shtyllës kurrizore, vetëm mbi bel). Kjo anomali formuar nga bashkimi i dy bazave të saj të ulët. Bashkimi me veshkat, merr formën e një patkua, kështu që emri "veshka Patkoi".
Rreth një e treta e fëmijëve me këtë sëmundje kanë një tjetër anomali ose komplikime të tilla, si:

Gastro-intestinale, manifestime kardiovaskulare (anomalitë skeletore aparatet anorectal keqformime ose sistemit);
Hydrocephalus apo spina bifida;
Kanceri, ose sëmundje polycystic veshkave;
Tumori Wilms - ndodh gjatë zhvillimit të fetusit (embrionit);
Hydronephrosis - një zgjerim i sistemit të legenit-chashechnoy është zakonisht rezultat i pengesave të traktit urinar;
Gurët në veshka janë formuar duke përdorur proteinat dhe kristaleve që mund të shkaktojnë pengesë të traktit urinar.Manifestimeve anomali mund të jetë edhe e pavarur dhe e kombinuar me çrregullime të tjera.Manifestimeve simptomat

Shumë fëmijë simptoma patkua në veshka nuk janë vërejtur. Disa komplikime janë të lidhura me urogjenital, sistemin nervor ose kardiovaskular dhe mund të ketë sëmundje të tjera. Në varësi të dëmit të organeve, simptomat ndryshojnë. Për të konfirmuar diagnozën dhe për të përcaktuar strategjinë e trajtimit të fëmijëve gjithmonë duhet të shikoni një doktor.


Miratimi i masave të nevojshme diagnostikimin e sëmundjeve


Në rastin kur një fëmijë të diagnostikuar me këtë anomali, dhe tregon jo jo, ajo nuk kërkon trajtim. Nëse ai nuk ka komplikime të përmendura më lart, mjeku juaj mund të përshkruajnë provimet e mëposhtme diagnostikuese:
Urinalysis (duke përfshirë për mbjellje)
Analizat e gjakut (për të përcaktuar funksionin e veshkave);
Intravenoz pyelography - një metodë e diagnostikimit me X-rrezeve, të cilat përdoren për foto vizual të strukturës së traktit urinar, si dhe për të identifikuar praninë dhe rrjedhën e çrregullimeve urinës (zbulimit pengim);
Tsystouretrohrafyya - metoda me të cilën të studiuar gjendjen e traktit urinar. X-ray tregon praninë e rrjedhës së kundërt e urinës në veshkat dhe ureters;
Ultrasonografia - metodë diagnostike përdoret për të vlerësuar dhe për të përcaktuar funksionin e rrjedhjes së gjakut nëpër enët.


Trajtim


Veshkave patkua në një fëmijë nuk kërkojnë trajtim Nëse nuk ka komplikime dhe simptoma të tjera. Por nëse ka komplikime, fëmijët kanë nevojë për kujdes mbështetës, që do të thotë trajtimin e simptomave ekzistuese dhe kuruar sëmundje nuk ndodh.
Mjek të veçantë trajtimi do të përcaktojë anomalitë në bazë të:Historia e sëmundjes;
Shëndeti i përgjithshëm;
Mosha;
Ashpërsia e sëmundjes;
Perceptimi i fëmijës për procedurat, drogës apo terapi;
Menduar dhe preferencat e prindërve;

Prania e simptomave.Fëmijët të diagnostikuar me veshka patkua duhet gjithmonë të respektohen nephrologist mjek apo urolog.