Çfarë ndodh nëse legen zgjeruara të veshkave në shtatzëni


Indeksi artikull

Arsyet patologjiSimptomat PatologjiaPatologjia diagnostike

Trajtimi Patologjia

Hydronephrosis quhet një gjendje patologjike, kur formimin rritjen progresive në legen veshkave. Pra, ndodh për shkak të çrregullimeve mekanike dhe shkarkimin e urinës është shoqëruar me një rritje të presionit në gota dhe veshkat.
Stanjacioni i urinës provokon zgjerimin lojë me birila dhe hedh lëng i mureve të tyre, kështu që ajo mund të fillojë zhvillimin e atrofi veshkave parenkimale. Zgjeruar legen veshka gjatë shtatzënisë është zakonisht vetëm në njërën anë.
Arsyet patologji


Shkaqet kryesore të hydronephrosis gjatë shtatzënisë përfshijnë:Anomalitë në fshikëz apo uretrës, si pengesa për formimin e këtyre departamenteve provokojnë hydronephrosis.
Ndryshimet në ureters - shtrembërim të tyre, ngjeshja, deformimi dhe ekseset e tjera. Ndryshimet në uretër provokojnë zhvillimin e hydronephrosis në anën e prekur, të cilat shpesh manifestohet gjatë shtatzënisë.
Inflamacion në indet legenit apo retroperitoneale.
Formimi i gurëve në legen i veshkave ose uretër. Ata ndërhyjnë në kryerjen e duhur të urinës, hydronephrosis dhe është konsideruar si një shenjë e hershme e gurëve në veshka.

Ngushtimi i një uretër përmes indit lidhor.
Çrregullime të uretrës - hipotension në legen i veshkave ose ureters, etj Proceset e tilla shkaktojnë një ngadalësim të peristaltikės uretër, duke shkaktuar hydronephrosis në shtatzëni.Çfarëdo shkaku i legenit zgjerimin veshkave sëmundje gjatë shtatzënisë plotësohet shkelje shkarkimin gradual të urinës, urina stagnimit dhe si pasojë të rritur madhësinë e pelvisit të veshkave. Në të njëjtën kohë ka një rritje të presionit të veshkave, qarkullimin e gjakut, manifestohet ass filtrimin dhe atrofi e indeve parenchyma.

Me kalimin e kohës, muri i pelvisit të veshkës shtrirë në masë të madhe nën ndikimin e presionit hidrostatik dhe është i hedh lëng. Ky proces kontribuon në shkeljet funksionet nxjerrës të trupit.


Simptomat Patologjia


Patologji kronike mund të ndodhë pa simptoma klinike. Rritja në legen veshkave gjatë shtatzënisë mund të shkaktojë të përzier me të vjella, dhimbje tërhequr në anën e tij. Në shkelje të rrjedhjes së urinës në dhimbje më të ulët janë për shkak të tensioneve në muret e fshikëzës.

Gjatë shtatzënisë, gratë shpesh ankohen për një dhimbje të shurdhër që i jep në zonën ijë ose në kofshë. Dhimbje më pak të dukshme të fortë, si sulm e dhimbje barku i veshkave. Dhimbje të tilla mund të shfaqen në sfond të dhimbjes dobët neprohodyaschyh, mu në rajonin e mesit.
Në qoftë se një grua shtatzënë të dëmtojë rëndë veshkat, gabim dhimbje të tilla mund të ngatërrojë kërcënimin e abortit apo lindjet e parakohshme. Shpesh dhimbja është plotësuar mbajtjen urinar, dhe dhimbje pas lindjes gradualisht largohem.Patologjia diagnostike


Nëse rritur legen veshkave gjatë shtatzënisë, procesi diagnostike është për të shqyrtuar ankesën dhe mbledhjes së të dhënave histori. Diagnoza vlerësuar është konfirmuar nga ultrazërit të barkut.Në fazat e hershme të zgjerimit kthehet legen pak veshkave. Përdoren më pas në filxhan, dhe një rritje në të gjitha veshkat pyelocaliceal sistemit. Në fazën fund të patologjisë të veshkave është i ngjashëm me formimin e një kist të madhe.

Për të diagnostikuar sëmundjen në gratë shtatzëna organizuar ureteral catheterization. Kjo kateteri është futur në Bali sporozhnyayuchy atë dhe pastaj injektuar materialin kontrast.


Trajtimi Patologjia


Në zhvillimin hydronephrosis e shtatzënisë do të varet se sa kohë patologji ndodhur gjatë ose para shtatzënisë, ka infeksione të tjera, dhe mbetet funksionin normal të veshkave.
Nëse hydronephrosis u shfaq për herë të parë gjatë shtatzënisë, mund të jetë i shpëtuar, përveç formave akute të sëmundjes. Infeksioni është e shërueshme. Dhimbja mund të lirohet në pozitë Bozeman trupit. Shenja të tilla kanë vlerë diagnostike.

Nëse hydronephrosis filloi të zhvillohet përpara shtatzënisë, mjeku mund të ngrejë çështjen e ndërprerjes së saj artificiale. Vendimi duhet të merret në spital dhe vetëm pas një shqyrtimi të plotë të mundësive veshkave, prania e infeksioneve, si dhe konsideratë uyazyka arsye që shkaktoi zhvillimin e hydronephrosis.