Çfarë është gjaku anemi si ajo mund të shërohetAnemia është një kusht i trupit, në të cilin numri i qelizave të kuqe të gjakut në gjak në mënyrë dramatike dhe në mënyrë të konsiderueshme reduktuar. Me zhvillimin e shtetit sëmundjes së shëndetit të pacientit menjëherë mund të përkeqësohet.Në praktikë mjekësore, në varësi të përbërjes celulare, anemi, gjak është i ndarë në tri lloje të ndryshme:Hemolitike,
Aplastike,
Hekuri.Në mënyrë tipike, në zhvillimin e anemisë, një person mund të tregojë shumë simptoma të ndryshme. Këto përfshijnë grupin e mëposhtme të karakteristikave:


Takikardi,
Marramendje,
Dobësi,
Lodhja,
Lëkurë të zbehtë,
Rënie e mprehtë në presionin e gjakut,
Vizibilitet mukozës.Besohet se anemi gjaku mund të zhvillohet për shkak të arsyeve të ndryshme. Më e zakonshme e këtyre janë tumoret malinje të palcën e eshtrave, fëmijë rezus-konfliktit dhe nënës, humbje kronike apo akute të gjakut, sëmundjet e trashëgueshme dhe mungesa e disa ushqyesve (hekur, acid folik, vitamina B).
Normalisht, mjekët të fillojnë për të trajtuar sëmundjen vetëm pas instaluar peshën e anemisë, lloji dhe shkaku i vërtetë i shfaqjes së saj.


Kur formë zhelezodefytsytnom e anemisë, mjekët shpesh përshkruajnë vetëm përdorimi i zgjatur i komplekseve vitaminë dhe hekur. Nëse pacienti është vendosur hemolytycheskoe anemi, mjekët kryen një kurs të trajtimit, në të cilën trupi i njeriut shfaqet të gjitha substancave toksike që e ka shkaktuar zhvillimin e kësaj sëmundjeje.
Anemi aplastike është trajtuar vetëm në mjekët e spitalit - hematologët kryen disa kurse të kimioterapia për të vazhduar për të luftuar tumor. Ndonjëherë një pacient i tillë ka nevojë për një eshtrave të donatorëve palcës transplantim.

Megjithatë, duhet theksuar se anemia e rëndë (hemolitik dhe aplastike) ndodhin në njerëz mjaft të rralla. Kjo është arsyeja pse shpesh anemi zhelezodefytsytnoe trajtohen duke përdorur mjekësi alternative.
Aktualisht, ka shumë receta popullore që shpejt rikthen nivelin e duhur të qelizave të kuqe të gjakut. Për shembull, në qoftë se hemoglobinë juaj, shumë njerëz të përdorim produkte të përditshme të tilla si kungull të zier, ftua, frytin e qimnon, rrënjë ëmbël flamurit, supë hithër, fruta të thata, arra, etj