Çfarë ndodh nëse fëmija ka zgjeruar legeni veshkave


Situata ku një fëmijë zgjeruar legen e veshkave, nuk janë të rralla. Në një tjetër kjo patologji në mjekësi quhet pyeloэktazyey. Ajo mund të jetë e lindur, kur u zgjerua legen porsalindur të veshkave ose të fituar, ndikon në ndonjë nga dy veshkat dhe rrallë vetëm dy.
Në thelb ajo është një sëmundje gjendet në djemtë, dhe rreziku i zhvillimit të saj në vajzave në 3-5 herë më e ulët. Për shkak të faktit se veshkat - është çiftëzohet organ, mjekët klasifikojnë rritje të njëanshme dhe dypalësh në legen.


Në qoftë se në të njëjtën kohë me zgjerimin e pelvisit renal është zgjeruar gota, kjo mund të tregojë veshkave dhe transformim. Gjithashtu në të njëjtën kohë me lohankoy mund të rrisë madhësinë e uretër.


Shkaqet e sëmundjes


Pyeloэktazyy Zhvillim promovon predispozicion gjenetik efektet toksike apo të dëmshme për nënën dhe fëmijën gjatë shtatzënisë.
Në thelb, sëmundja është shkaktuar nga një shkarkesë shkelje e urinës.
Kur fshikëz-mochetochnykovom zbaticë urinës nga fshikëza merr përsëri në legen të veshkave, kështu që parakusht i formimit extensions legen konsiderohet rrjedhën e kundërt urinar. Në funksionimit normal te refluks kryesore pengesa - një valvul të vendosura në bashkimin e uretër në fshikëzës. Nëse valvula ndalesa duke punuar si duhet, urina shkon prapa në tas, duke shkaktuar një rritje në dimensionet e saj.

Një tjetër arsye pse ka një rritje në legen veshkave fëmijë - një presion të rritur performancën në fshikëz zhvillimin e një shkelje të furnizimit nervore në fshikëz.


Fazat e zhvillimit dhe manifestime të sëmundjes


Procesi kur një fëmijë ose një të porsalindur rrit legen veshkave mund të ndahet në tri faza:Zgjerimi i legen i veshkave, pa përfshirë shkelje të veshkave.
Zgjerimi i legen i veshkave dhe hi, i shoqëruar nga një shkelje të pjesshëm të veshkave.

Zgjerimi i legen i veshkave, i shoqëruar nga simptoma hedh lëng indeve dhe veshkave mosfunksionim.Në shumicën e rasteve, mjekët nuk mund të zbulojë zgjerimin e legen i veshkave janë 16-17 javë të shtatzënisë, sepse kjo patologji është përmendur shpesh si e lindur.
Norma e foshnjeve nuk mund të tejkalojë 7 - 10 mm. Procesi i rritjes së tas nuk shkakton dhimbje ose parehati të tjera për shkak asimptomatike. Nëse ultratinguj u gjet legen zgjerimit, mjeku përshkruan shtesë x-rrezet e fshikëzës dhe veshkat.

Rreziku i rritur pelvisit renal është që të rrisë rrezikun e anomalitë tjera që pengojnë rrjedhjen e urinës. Në thelb shoqëruar pieloektaziya me komplikime të tilla:Hydronephrosis - një patologji provokuar krijimin e pengesave në zonën e tranzicionit të legenit dhe uretër është manifestuar në një rritje të mprehtë në madhësinë e tas pa rritur madhësinë e uretër.
Pyelonephritis - zhvillimi i inflamacionit në veshka.
Vesico-ureteric zbaticë - procesi i rrjedhës së kundërt e urinës nga veshka në fshikëz.

Mehaureter - një rritje të mprehtë në uretër shkaktuara nga zbaticë ureteric, ureteral ngushtuar në pjesën e poshtme dhe nivele të larta të presionit në fshikëz.
Valvulave në pjesën e prapme të uretrës në djemtë.
Ureters ektopike - është turmë e uretër në uretrës në djemve dhe vajzave në vaginë. Shpesh një komplikim zhvillon në dyfishuar veshkat.
Ureterocele - në bashkimin e uretër në fshikëz është fryrë në formën e flluska. Prizë e tij, ndërsa ngushtimi.Variacione të lehta e procedurës pyeloэktazyy kryesisht mbahen pa ndërhyrje mjekësore, dhe manifestime të rënda kërkojnë organizimin e trajtimit dhe në disa situata - kirurgji.Procesi i shërimit


Nëse rritur legen veshka e një fëmije, tashmë në muajt e parë të jetës për të ultrazërit të traktit urinar dhe veshkat. Kur Zgjerimi diagnoza kupat nevojë për të monitoruar vazhdimisht madhësinë e tyre dhe urinë.
Nëse patologji ka kurs lehtë, mjekët kanë provime të rregullta me ultratinguj çdo tre muaj. Me zbulimin e infeksionit urinar apo me rritjen e shkallës fëmijën pyeloэktazyy dërguar për ekzaminim urological duke përdorur metoda radiologjike. Këto Teknik metoda merr një pamje të plotë të sëmundjes, të përcaktuar nivelin e zhvillimit të saj, forma, shkakton shkelje shkarkimit urinës dhe të zhvillojnë trajtimin e duhur. Është e rëndësishme të kuptojmë se zgjerimi i pelvisit të veshkës në një fëmijë - kjo nuk është një sëmundje e tmerrshme për jetën. Kjo sëmundje është yzlechyvanyyu lehtë.
Fëmijët të diagnostikuar me pyeloэktazyy trajtohen në përputhje me formën e përshkruar të sëmundjes dhe shkaqet e saj. Nëse legen veshkave pak rritje, e cila prek një ose dy veshkat - kjo është fazë të lehta ose të moderuara të sëmundjes. Në këtë situatë, fëmija duhet të jetë nën mbikëqyrjen e një nephrologist mjek vazhdimisht nënshtrohen një ekzaminim me ultratinguj e veshkave dhe të kalojë urinë. Pa shëndetësore dhe të dukshme manifestimeve të dukshme sëmurë të sëmundjes mjeku pacienti përshkruan një kurs të terapisë fizike, përdorimi i barnave të bimor dhe ultratinguj kontrollit. Me trajtimin e përshkruar në shumicën e fëmijëve të lehta dhe forma të mesme të zgjerimit është myyazytsilno legen.

Është e rëndësishme për të kuptuar se nuk do të kuruar sëmundje apo metodë universale vetëm ilaçe. As nuk do të parashikojnë zhvillimin e pyeloэktazyy pas fëmijës në botë.
Në disa raste - me një rritje të fortë në legen i veshkave ose uretër në strukturën e gabuar - nuk mund ta bëjë pa kirurgji, e cila përfshin heqjen e pengesave ekzistuese për shkarkimin e urinës. Në këtë situatë, ekspertët nuk e rekomandojmë duke pritur për momentin kur samousunetsya problem, pasi kjo mund të çojë në humbje të plotë të veshkave.

Nëse pieloektaziya merr një kurs të rënda, dhe madhësia e pelvisit renal vazhdon të rritet gjithashtu kërkon ndërhyrje të shpejtë në sëmundje, e cila do të bëjë të mundur për të hequr pengesën apo të shpëtoj nga zbaticë fshikëz-uretër. Teknologjitë moderne në mjekësi të bëjë të mundur për të shpërndarë me operacionet në kuptimin truest të fjalës, sepse operacioni është duke u organizuar me ndihmën e metodave endoskopike - duke përdorur mjetet madhësi të vogël, të cilat kryhen nëpërmjet kanalit të urinimit.

Rregullat themelore të trajtimit - një proces për të parandaluar sëmundjet e lënë pas dore, nënshtrohen sondazhe të rregullta të nephrologist mjek, ekzaminim tejzanor.