Çfarë është artriti dhe cilat janë simptomat e saj


Artrit - nje semundje e karakterizuar nga inflamacion dhe dhimbje në nyje gjatë lëvizjes. Gjithashtu artrit mund të shoqërohet me ethe, skuqje në të përbashkët prekur.

Deri më sot nuk është përcaktuar se çfarë saktësisht është artrit. Disa ekspertë thonë se sëmundja shfaqet për shkak të infeksionit, kjo e fundit - ballafaquar me rastet kur artrit provokuar dëmtime të ndryshme. Gjithashtu, sëmundja mund të shkaktohet nga një reaksion alergjik. Kjo nuk është një listë të plotë të shkaqeve. Ndër shkaqet dhe faktorët që shkaktojnë artrit, çrregullime metabolike, mori pjesë vitaminë mangësi, etjArthritis e nyjeve përparon ku sistemi imunitar nuk është duke punuar. Kjo sëmundje, në formën e saj reaktive mund të lindin në trup pas infektimit. Megjithatë, zhvillimi i tij i shpejtë merr vetëm pasi imuniteti i njeriut pranojnë dështimin në periudhën e rehabilitimit. Mikrobet depërtojnë përbashkët dhe provokojnë artrit, dhe kjo është një nga arsyet. Shpesh, infeksioni i parë merr në nyjet e duarve. Është e rëndësishme për të filluar për të trajtuar pacientin në fazat e hershme sëmundje, përndryshe ajo mund të shkaktojë paaftësi. Bazuar në faktorët që mund të shkaktojnë sëmundje, si dhe për shkak të diferencës së këtyre faktorëve, sëmundja është e ndarë në llojet e mëposhtme:


1. Arthritis, i cili u ngrit për shkak të infeksionit në infeksionit të përbashkët ose.

2. për shkak të faktorëve të dëmshme, çrregullime metabolike, mënyrë jetese të caktuar, ushqim të varfër apo të parregullt, hipotermi shpeshta dhe të tjerët. Ky lloj quhet sëmundje degjenerative.

3. A, e cila ndodh kur trauma. Vetë natyra e lëndimit mund të jetë: e vetme, për shkak të përplasjes së fortë; ose të përsëritura në ushtrimin e rregullt të rënda fizike (atletët, punonjësit, etj)

Përveç tre llojeve të mëdha ajo mund të ndahet në dy kategori: inflamatore dhe degjenerative. Kategoria inflamator përfshin artrit:

· Abscesi;
· Rheumatoid;
· Përdhes, e cila duket për shkak të depozitimit të tepruar të acidit urinës në çrregullime metabolike.
Inflamator edhe duke gjykuar nga emri, është i lidhur gjithmonë me inflamacion i indeve të brendshme të përbashkët.Simptomet kryesore të artritit


+ Dhimbje në nyje të shkaktuara nga lloji përkatës të sëmundjes; lëvizshmëri të ulët, gjë e shëmtuar, skuqje e lëkurës në rajonin e përbashkët e pacientit, edhe ethe të jetë e mundur. Gjithashtu, simptomat mund të përfshijnë: kriza e nyjeve gjatë tendosje fizike ose mungesa e mundësive për të transferuar ushtrimin në përgjithësi.


+ E rëndësisë së madhe është studimi i trajtimit të historisë që i japin mundësinë për të folur në lidhje me diagnozën. Është tërhequr vëmendja për paraqitjen e sëmundjes, se sa shpejt ajo zhvillon, lëvizshmëria e pacientit në mëngjes, dhimbje, "mbyll" ose të përbashkët për shkak të aktivitetit të kufizuar, etj Gjithashtu për më shumë diagnozë të saktë duke përdorur X-rrezet dhe tomohramu.