Çfarë është tumor kanzeroz basal qelizë dhe se si për të kuruarKanceri basal - kancer që është karakterizuar nga pamja e keqdashje të lëkurës të aftë për të përhapjes dhe metastazë.Shkaqet e kancerit basal më shpesh janë faktorë kancerogjene, të tilla si vaj motorik, rrezatimi ultravjollcë dhe efekteve të tjera të dëmshme në lëkurë. Përveç kësaj, ekziston një teori virale e kancerit, sipas të cilit, mutacion i strukturave qelizore ndikohet nga një lloj të caktuar të virusit.
Lokalizimi më i shpeshtë i sëmundjes si kanceri basal është kokë dhe qafë rajon shpesh prekur zonën paraorbytelnыe, ballin, veshët, folds nasolabial, krahë hundë.Në varësi të varieteteve klinike xhepat e jashtme të sëmundjes mund të ndryshojnë nga mezi e dukshme në formimin e proceseve destruktive në formë eczematous. Përveç kësaj, nuk janë të varieteteve të kancerit basal ulcerative, të shoqëruar nga pamja e lëkurës ulcerat trofik. Shumica forma klinike të kancerit konsiderohen pushtuese, karakteristikat infiltrative rritjes, që do të thotë mbirjes e qelizave të tumorit përmes strukturave të shëndetshme anatomike në kundërshtim me funksionet e tyre.
Rritja e ngadaltë e kancerit basal, kronike, shpesh shkaku i trajtimit në fund të pacientëve në shërbimin shëndetësor. Megjithatë, ky lloj i kancerit metastazë vërejtur si shumë të rrallë, në fazat e fundit të sëmundjes. Më shpesh kanë aftësinë për të metastasize kancerit përsëritjen basal. Qelizat tendencë kryesor për ndarjen e qelizave të tumorit patologjike e trupit nuk e bëjnë.


Zgjedhja e trajtimit varet nga madhësia e sëmundjes dhe neglizhencës së tumoreve ekzistuese të kancerit. Kështu, madhësia tumor që nuk i kalon pesë centimetra, të ekspozuar heqjen e plotë pa terapi të mëtejshme ose të mëparshme kirurgji anticancer. Heqja kirurgjike mund të prodhohen si një metodë tradicionale kirurgjikale, parimi i kancerit me teknikat radikale dhe inovative duke përdorur cryosurgery.
Rrethojnë kancerin basal, e cila ka një madhësi prej më shumë se 5 cm, pasi heqja kirurgjikale kërkon kimioterapia për të shkatërruar të mbetur në plagë ose të shpërndara në të gjithë trupin me qelizat e kancerit të gjakut. Kjo metodë e trajtimit në shumicën e rasteve për të parandaluar përsëritjen e tumorit.