Çfarë hidrokalikoz veshkave dhe pse ajo ndikon në trupin e njeriut


Indeksi artikull

Cilat janë shkaqet e fillon sëmundjaManifestime dhe simptomat kryesoreProcedurat diagnostike për diagnozënSi për të trajtuar lezione në veshkaSpecifikimet komplikime patologji


Hidrokalikoz veshkave është një sëmundje e cila karakterizohet me shkeljen e një shkarkimin e urinës në fshikëz nga veshkat, zgjerimin aktive dhe shtrihen e hi veshkave. Ajo në të njëjtën kohë mund të zhvillojnë komplikime të tilla si papilla veshkave atrofi.
Hidrokalikoz mund të jetë një shenjë e tuberkulozit, ose tumorit papilare tumoreve renale gota qafë.


Sëmundja mund të jetë i njëanshëm, dhe shpesh zhvillon hydrokalyoz të dy veshkat.


Cilat janë shkaqet e fillon sëmundja


Kur një person zhvillon hydrokalyoz, arsyet për këtë shtet, duke shkaktuar zgjerimin përhapur e pelvisit në veshka mund të jenë të proceseve patologjike në zhvillim në sistemin urinar, ose në sëmundje të lidhen me dëmtimin e sistemeve të ngjitur dhe organeve.

Kjo është e rëndësishme! Nëse ndonjë person ankohet kalimit të gabuar të urinës, shkakton akumulimin e urinës në gota dhe lojë me birila kështu fillon një presion të fortë mbi parenchyma shëndetshme veshkave. Në këtë drejtim, qarkullimi i gjakut, dhe në infeksione të tjera - në zhvillim një proces aktiv e inflamacionit.


Shkaku i saktë i sëmundjes është themeluar vetëm gjatë diagnozës komplekse. Shkaqet kryesore të sëmundjeve përfshijnë:Faktorë të veshkave, domethënë nephrolithiasis, tuberkulozi, tumoret e llojeve të ndryshme, etj Nephroptosis
Faktorët Эkstrarenalnыe - tumoret që shfaqen në hapësirën prapa peritoneum, patologji kongjenitale të enëve të gjakut, enët limfatike dëmit në peritoneum hapësirë.Sipas vëzhgimeve të veshkave e duhur të ekspertëve hydrokalyoz ndodh shumë më shpesh.


Manifestime dhe simptomat kryesore


Simptomet e patologji shpesh ngjan simptomat e sëmundjeve të tjera, të tilla si dhimbje barku biliar, sëmundje ndihmon tretjen e ushqimit, forma akute apendiksit, etj
Tabloja klinike është të identifikojë karakteristikat e mëposhtme:Dhimbje në rajonin e mesit të palës së prekur.
Dridhura.
Dhimbje në ndjenjën e rajonit mesit.
Rritja e temperaturës trupore.
Të përzier me të vjella.
Urinë trazim.
Përzierje të vogël të gjakut në urinë.
Urinim i shpeshtë dhe shkarkimin e urinës në pjesë të vogla.
Hydrokalyoz kongjenitale ose të majtë veshkave veshkave drejtë shpesh është asimptomatike. Ndonjëherë kjo situatë është karakteristikë individuale të trupit, dhe është një nga më normale.
Në çdo situatë në ndonjë nga këto manifestime nevojën urgjente për të vizituar një specialist i cili do të zhvillojë metoda të përshtatshme të diagnozës dhe një diagnozë të saktë. Është e rëndësishme të mos harrojmë se trajtimi i hershëm ndihmon për të arritur rezultatin më pozitiv. Ky proces ka të bëjë me qarkullim prej ndryshimeve kryesore patologjike që ndikojnë veshkat. Nëse sëmundja fillon të drejtuar vdes papillae veshkave, struktura papillae zhdukja është e pakthyeshme. Por edhe në këtë situatë, trajtimi lehtëson sëmundjen dhe të ndalojë zhvillimin e saj aktiv.Procedurat diagnostike për diagnozën


Si me lezione të tjera të veshkave kryesisht për diagnostifikim klinike realizuara urinalysis, teste të ndryshme urinës të ndihmojë për të ngritur aftësinë e trupit. Bazuar në laborator lartpërmendur metodat diagnostike të dështojnë për të vënë diagnozën e saktë, sepse ndryshimet nuk janë të urinës specifike.
Me metoda instrumentale e diagnozës përfshijnë:urography nxjerrës, e cila është zbatuar duke hyrë në një agjentëve kontrast venë dhe të imazhit. Këto imazhe të ndihmojë të kuptojnë strukturën dhe shkalla e sistemit urinar.

Renal angiografi ku agjentët kontrast injektohet direkt në arteries e veshkave. Kjo metodë jep informacion më objektive.
Veshkat Hydrokalyoz mund të zbulohen duke përdorur pyelography reaksionar. Për Ky kontrast agjentëve të administruara me anë kateteri direkt në veshka.
Tomography Multislice.
Kjo është e rëndësishme! Rezultatet e diagnozës janë kryesisht në vendosjen diagnozë të saktë. Është e rëndësishme për të përcaktuar shkakun e humbjes. Për këtë qëllim specialist shqyrton ankesat e pacientit dhe historinë dhe përparimin e sëmundjes, dinamikën e simptomat, praninë e patologjive akute ose kronike.
Si për të trajtuar lezione në veshka


Trajtimi i definuar në mënyrë strikte në sëmundje mungon. Për uyazyka se si rezultat i diagnozës diagnostikuar veshkave hydrokalyoz, trajtimi hydrokalyoza veshkave mund të ndryshojnë nga operacioni dhe të zbatojë mbikëqyrjen periodike nga mjeku.
Metoda Përzgjedhja e inspektimit varet nga gota zgjerimit ashpërsia dhe lojë me birila, dhe shkaku që shkaktoi sëmundjen.
Kështu, shumica e shkaqeve të sëmundjes janë anatomike janë pengesat që prishin shkarkimin e urinës. Kjo preferencë për kirurgji. Vëllimi i transaksioneve lidhen krejtësisht me një mekanizëm të veçantë për zhvillimin e sëmundjes. Gjatë operacionit, hiqni ngushtim ureteral, tumoret malinje, gurët në veshka, të vendosura në lojë me birila dhe ureters.
Nëse hydrokalyoz ishte shkaktuar nga proceset e ndryshme inflamatore në veshka apo infeksion ndikon trupin si një komplikacion, ajo është e organizuar terapi me antibiotikë dhe mucositis.
Trajtimi i kësaj sëmundjeje shpesh mbetet operacional. Metodat moderne kryesisht konsistojnë në kryerjen e operacioneve endoskopike, e cila në krahasim me metodat klasike janë invazive dhe pothuajse nuk sjellin dëm për shëndetin e pacientit. Nga koha shkon operacione të ngjashme dhe zënë jo më shumë se një orë. Një birë të vogël në murin e peritoneum mjeku heq një bllokim që pengon urinës larg nga veshka dhe normalisht pengon zhvillimin e komplikimeve të mundshme.

Nëse hydrokalyoz asimptomatike dhe pa shenja të tjera të lezioneve të sistemit urinar, personi i treguar mbikëqyrje të vazhdueshme nga një mjek, të paktën 1-2 herë në vit. Kjo një herë në tre muaj zbatohet ultratinguj, dhe lezionet veshkave në pediatër këshilla nevojave të fëmijës.


Specifikimet komplikime patologji


Hydrokalyoza Zhvillimi manifestim i rrezikshëm i një rreziku të komplikimeve. Një manifestim i stagnimit të urinës, rrjedhjen e gjakut të dëmtuar gjithashtu mund të manifestuar procesin infektive-inflamator. Përveç kësaj, prania afatgjatë në Bali urinë mund të shkaktojë një rritje në formimin e gurit dhe zhvillimin e sëmundjes së gurit në veshka.


Kjo është e rëndësishme! Pasojat e sëmundjes mund të bëhet transformimi hydronefrotycheskaya veshka e ashpërsi të ndryshme apo dështimi kronik i veshkave, janë praktikisht të shërueshme.