Çfarë është më e veshkave si është formuar dhe pse


Indeksi artikull

Shenjat e formimin patologjiShenjat klinike të patologjisëZbatimi i masave diagnostikueseParashkrimi i trajtimit dhe Performance


Kjo anomali si më deri sa të rralla. Zakonisht, kur formacioni i saj, ajo ka një furnizim i ndarë në gjak, dhe uretres, i cili lidhet tek veshkave ose uretres goja kryesore pavarur lidhet direkt tek fshikëzës.
Ndonjëherë uretër veshkave эktopyrovan shtesë, duke shkaktuar rrjedhjen e vazhdueshme e urinës. Në mënyrë tipike, kjo është lokalizuar disi më poshtë normale dhe është në të ulët mesit rruaza ose çapokor zonës, rrallë - në legen. Dimensionet e tij janë të ndryshme në secilin rast, por në thelb veshkave është shumë më pak se trupi normal.


Aktualisht, diagnostikimin më shumë raste të shpeshta të veshkave, si përmirësimin e masave diagnostikuese. Ndonjëherë kjo patologji instaluar aksidentalisht në qendrën shëndetësore të planifikuar ose mjeku për trajtim kur probleme të tjera të sistemit urinar.


Shenjat e formimin patologji


Në formimin e veshkave shtesë zakonisht ndahen pjesët e sipërme dhe të poshtme, ndarë nga një zakon. Ajo karakterizohet nga karakteristikat e mëposhtme:Pajisja kapsulë e vet.
Vetë sistemi ynë furnizimit me gjak.

Prania e uretër vet.Ajo rezulton se veshka e tretë shtesë është shpesh vetëm nën një të shëndetshme. Në qoftë se ai është afër thelbin, furnizimi i tij i gjakut është arterie shkak. Nëse nën është shumë e ulët në rajonin e legenit apo çapokor, furnizimi me gjak është për shkak të arterie çapokor.

Kjo është e rëndësishme! Madhësia shtesë veshkave të vogla, herë pas here arrin madhësinë normale. Ajo mund të jetë pa formë, nganjëherë ka një formë dardhe. Zakonisht struktura shtesë trupi mban personi i pjesshëm Shembulli mund të funksionojnë siç duhet, dhe mund të jenë thjesht të punojnë më.


Uretër shtesë veshkave, zakonisht kombinohet me fshikëz normale ose uretër shëndetshme. Komplikim konsiderohet nëse uretër boshatis në vaginë ose zorrën e trashë.
Më shpesh veshkat janë formuar anomalitë e ndryshme të tjera të tilla si dyfishuar ureters dhe legen, shpesh e kombinuar me patologji të tilla patologjitë normale veshkave.


Shenjat klinike të patologjisë


Shpesh nuk ka shenja klinike janë vërejtur. Njeriu nuk është ankuar rreth shëndetit të sëmurë dhe dhimbje.
Shenjat patologjitë zhvillohet vetëm në rastin e lezioneve shtesë të veshkave. Kjo mund të jetë një shkelje e të fluksit që e bënte të urinës për shkak të strukturës së pahijshme, duke shkaktuar formimin ose zhvillimin e hydronephrosis gur.

Lokalizimi i gabuar parenchyma veshkave shtesë dhe hipoplazise provokojnë zhvillimin e pielonefrit, i cili zhvillohet shumë të vështirë dhe të trajtohen keq. Dil uretër nuk sistem mochevыvedenyya është plotësuar mosmbajtjeje.


Zbatimi i masave diagnostikuese


Diagnostifikimit veshkat shtesë kryera duke përdorur cystoscopy, urography nxjerrës dhe ultratinguj.Nga vetë, prania e veshkave të tjera nuk janë të dukshme për shkak se organizata nuk kërkon trajtim. Por zakonisht Struktura anormale e trupit shpesh të ekspozuar kushteve të rënda shoku. Kjo është kryesisht urolithiasis, hydronephrosis ose pyelonephritis.

Ndonjëherë zhvillimin ectopia uretër, kur ai bie në një trup tjetër në vend të fshikëzës - mitrës. Zorrëve, kanali urinar, vagina. Pra, nuk është një rrjedhë e vazhdueshme e urinës nga uretër.


Parashkrimi i trajtimit dhe Performance


Procesi terapeutik është i lidhur me gjendjen e më shumë buds, funksionimin dhe strukturën e tij. Shumica e mjekëve të përpiqen për të shpëtuar atë, dmth shmangur nephrectomy. Është shumë e rëndësishme për të kontrolluar autoritetin shtetëror. Çdo dëmtim të trajtimit të rregullt, e cila në disa raste është i paefektshëm.


Kjo është e rëndësishme! Për uyazyka këtë veshkave shtesë patologjisë kërcënojnë shëndetin e pacientit dhe për të zvogëluar punën e madhe, mjeku përshkruan organizimin e operacionit.

Treguesit kryesore për nephrectomy - një nephrolithiasis, hydronephrosis, pielonefrit, etj Zgjedhja e trajtimit për fëmijën, në varësi nga shkalla e funksionimit të veshkave dhe manifestimet tjera klinike të shkatërrimit. Nëse dhimbja, rrit presionin e gjakut veshkat mungojnë mbajtur duke punuar, 40% të operacionit të realizuar organeve ose trajtim konservativ uyazyka mbikqyrje konstante veshkave parregullt.