Çfarë është gjirit në foshnjat Si trajtohetMastopatia në sapolindur është një sëmundje që mund të ndodhë në një gji dhe dy, jo vetëm vajzave por edhe djemve.
Pavarësisht nga fakti se gjirit vijnë në forma të ndryshme, duket e njëjtë në të gjitha rastet. Kur probing gjoksin e prekur ajo ndjehet vulën dhe topa të vogla, dhe kur ju mund të ketë një rënie të lëngshme të qartë.Në shumicën e rasteve gjirit është vetëm gjatë muajit të parë dhe nuk kërkon trajtim, por në disa raste simptomat mund të vazhdojnë për një kohë më të gjatë dhe nganjëherë kërkojnë kirurgji.


Shkaqet e mastitë

Që trupi i fëmijës pas lindjes së botës është një krizë hormonal, niveli i estrogjenit në gjak bie shenjat për më të ulëta, dhe numri anasjelltas e hormoneve të tjera të rritet. Me kalimin e kohës trupi përshtatet për fëmijën e porsalindur kushte krejtësisht të reja mjedisore, ekuilibrin hormonal është i rrafshoi, dhe kështu zhduken të gjitha shenjat e mastitit.
Shpesh sëmundja gjirit në foshnje është shkaktuar nga fakti që bien e fëmijës akoma më shumë hormone nga qumështit të nënës.


Trajtimi i mastitë
Ruajtja simptoma se 1 muaj mjeku mund të rekomandojë nënat hormonet, të cilat në sasi të caktuara do të bien në qumështin e nënës e fëmijës dhe për të siguruar një efekt terapeutik. Megjithatë, një trajtim i tillë kërkon kujdes, sepse droga analfabete që marrin mund të dëmtojë shëndetin e fëmijës. Prandaj, për të marrë pamje të plotë dhe të saktë të sëmundjes fëmija mund të jepet një ultratinguj dhe analizën e gjakut për hormonet.

Nëse pas të gjitha masat e marra, simptomat mastitit nuk zhduken në një fëmijë, dhe të indeve të gjirit vazhdon të rritet ose ata formuan njësi, ju duhet menjëherë të konsultoheni me një profesionist i kualifikuar për të marrë këshilla kompetente.
Çdo nënë duhet të kuptojnë se një gji porsalindur fëmijë është më e rrezikshme se sa një i rritur, kështu që nuk do të injorojë kërcënimin dhe e vë fëmijën tuaj ndaj rreziqeve të panevojshme. Udhëtim në kohë në pediatri ose endokrinolog do të ju ndihmojë të ruajtur shëndetin e fëmijës të porsalindur.