Çfarë coloboma e nervit optik dhe se si ajo mund të shërohetGjatë optike kolobomoy kuptuar sëmundje mjaft të rrallë kongjenitale që lidhen me mungesë të membranës së syrit. Për fat të keq, eliminimin e kësaj sëmundjeje në mjekësinë është një detyrë e pamundur. Në këtë drejtim, njerëzit që vuajnë nga kjo sëmundje, ju duhet rregullisht të vizitoni një okulist. Përndryshe, coloboma i optike nervore mund të çojë jo vetëm në një humbje të konsiderueshme të vizionit, por edhe për të përfunduar verbëri.Besohet se kjo patologji mund të transmetohet tek fëmija trashëguar nga njëri prind; shkaku kolobomы mund të jetë i ndonjë crregullime intrauterine, të tilla si infeksionit citomegalovirusin. Përveç kësaj, ka raste të sëmundjes në fëmijët prindërit e të cilëve (sidomos nëna) gjatë shtatzënisë abuzuar kokainë. Në disa raste, ky defekt është shoqëruar me defekte të tjera si cik treten gojë treten etj


Përkundër faktit se coloboma optike nervore është shpesh pamjen e një fëmijë në botë, ka shenja të tjera, të cilat mund të përcaktohen nga kjo sëmundje në trupin e njeriut.

Simptomet kryesore të defekteve, të quajtur kolobomoy janë:
- ulur ndjeshëm mprehtësi vizuale;

- rritjen e nervit optik;
- mungesa e ndryshimeve të ndryshme në enët e gjakut të retinës.
Siç u përmend më herët, në realitet e sotme ka metoda të përshtatshme dhe të besueshme të trajtimit përshkruar sëmundje. Për trajtimin e nervit optik nuk kolobomы marrë klinikat edhe kryesor izraelit njohur okulare njohuritë e tij. Kjo është për shkak, kryesisht, për faktin se nervore optike është e përbërë nga të veçantë, indeve të veçantë për të zëvendësuar atë ilaç ende dështon.

Pavarësisht pamundësisë së heqjen e plotë të defektit, një person vuan nga një sëmundje e tillë ka ende nevojë për ndihmën e profesionistëve. Mungesa e ophthalmologists kohë vëzhgimit të kualifikuar mund të përkeqësojnë sëmundjen. Coloboma nisur të nervit optik mund të shkaktojë komplikime të rënda, ndër të cilat janë të tilla si rehmatohennoe dhe shkëputje lëngshëm retinës, zgjerimin e gërmimit (progresiv) dhe të tjerët.