Çfarë nefrit Çka e shkakton inflamacion i veshkave


Indeksi artikull

Çfarë është lodh?Informacione mbi patogjenezënSi sëmundje diagnostikuar?Cilat janë nefrit motit?


Sot në praktikë urological mund të plotësojnë një numër të sëmundjeve që mund të përshkruhet si inflamacion i veshkave të llojeve të ndryshme.
Në këtë artikull ne do të diskutojmë një numër të anomalive të veshkave, të quajtur nefrit dhe shkakton inflamacion i veshkave.

Kjo është e rëndësishme! Duhet të theksohet se proceset inflamatore janë versione të ndryshme të ndryshme të kursit, mund të jetë e kufizuar ose me karakter lokal, varësisht nga agjenti bakterial që goditi traktit urinar apo veshkat veten.

Çfarë është lodh?


Jade është një grup i proceseve inflamatore prekin veshkat. Për këto procese kurs tipike nga opsionet e mëposhtme:inflamacion akut përhapur nga veshkat;
inflamacion kronik;
Dëmi fokale veshkave.Pastaj ne do të përqëndrohet në një shumëllojshmëri të lodh.
Në praktikën klinike për të dalluar mes kushteve të mëposhtme të përbashkët:pyelonephritis akute dhe kronike;
glomerulonefriti;
pyonephrosis (vatra purulent në inde veshkave);
Veshkat TB.


Informacione mbi patogjenezën


Kjo gjendje patologjike është mjaft i fshehtë, sepse ajo zhvillohet shpejt, në varësi të llojit të agjentit infektiv në organet urinare. Infeksioni zhvillon në tubthave veshkave, sistemit pyelocaliceal, glomeruli veshkave dhe sistemit të qarkullimit të gjakut.

Kjo është e rëndësishme! Nefriti janë proces i pavarur ose patologjike, ose për shkak të komplikimeve të disa sëmundjeve, të tilla si: dështimi akute renale, inflamacion të sistemit urogjenital, infeksionet seksualisht të transmetueshme, dhimbje barku i veshkave dhe urolithiasis.


Në shumicën e rasteve, pezmatimi i veshkave që dalin kundër arsyet e mëposhtme:Proceset ndenjur;
Abuzimi Alkooli, duhani;
Ulur imunitetin;
Reduktuar mobilitetin;
Hipotermia;
Ushtrim të tepruar;
Dietë të pahijshme;
Terapia e zgjatur me antibiotikë;
Diabeti;
Sëmundje të tjera sistemike.


Si sëmundje diagnostikuar?


Një nga manifestimet kryesore klinike të kësaj sëmundjeje është një funksion shkelje urinar.

Në disa raste, agjenti infektive merr në veshkat nga vendosura afër organeve, p.sh., uretër dhe fshikëz.

Kjo është e rëndësishme! Masat diagnostike bazuar në historinë e të dhënave të jetës, ankesat kryesore të të dhënave dhe laboratorike pacientit studimeve.

Le të shikojmë në to në mënyrë më të detajuar. Numërimin Qëllimi i gjakut - një studim mund të zbulojë treguesit e mëposhtme të inflamacionit - rritur shkallën eritrociteve sedimentimit dhe qelizat e bardha të gjakut në plazmën e gjakut).urinalysis - i eritrotsiturii, leukocyturia dhe cylindruria;

kulturë urine të medium kulture;
Përcaktimi i ndjeshmërisë ndaj antibiotikëve;
Ultratinguj Emërimi i veshkave - duke përdorur ultratinguj mund të në mënyrë të qartë e konsiderojnë veshkave, inflamacion shënuar rritje në madhësinë e veshkave, arsimit dhe filxhan vulë Calculous mureve lohanochnыh;
Gjaku biokimike;
Test Zimnitskiy - të nevojshme për të krijuar vodovыdelytelnoy dhe përqendrimit aftësinë e veshkat.


Normalisht, si një mënyrë shtesë për të aplikuar urography nxjerrës me kontrast dhe rezonancë magnetike (identifikimi abscese veshkave apo xhevairi).Cilat janë nefrit motit?


Në shumicën e rasteve prognoza është e favorshme në trajtimin e pacientëve nefrit shërohen plotësisht brenda 30-60 ditëve të manifestimeve klinike.
Procesi i rikuperimit shtyhet në prani të procesit kronik, një rritje të presionit të gjakut, edemë, hematuria dhe ruhet.

Kjo është e rëndësishme! Sipas vrojtimeve statistikore, rreth 120% e Jade kanë tendencë të rritet në një proces kronik.

E gjithë kjo mund të shmanget me diagnozën e hershme dhe trajtimin e duhur dhe adekuate, e cila do të përmirësojë prognozën e sëmundjeve të veshkave.