Çfarë është formimi me hope në veshka dhe pse ajo është e formuar


Indeksi artikull

Llojet e tumoreve të kanceritCilat janë simptomet më shpesh ndodhinSi është diagnoza e tumoreveTrajtimi i formimit fokale


Tumoret e veshkave quajtur edukimi hope lidhur me rritjen anormale e parenchyma veshkave, i përbërë nga qeliza të ndryshuar patologjikisht. Natyra e rritjes së tumorit klasifikuar malinje dhe dashamirës.


Llojet e tumoreve të kancerit


Cysts Simple veshkave janë tumoret beninje që kanë shenjat tipike gjatë diagnozës. Cysts thjeshtë nuk mund të kthehet në një tumor malinje dhe zakonisht nuk kërkojnë trajtim të mëtejshëm.


Cysts komplikuara nuk janë gjithmonë neoplasms beninje dhe mund të përmbajnë qelizat e kancerit. Në diagnozën e cysts komplekse të nevojshme për funksionimin e ekzaminim histologjik organizatë.
Një tjetër lloj rritje të tumorit - një tumor solid ose tumor ndryshe parenkimale që nuk përmban të lëngshme. Tumoret e tilla mund të jenë të veshin mirë, por më shpesh malinje.


Cilat janë simptomet më shpesh ndodhin


Simptomet kryesore të formimin e tumoreve në të rriturit janë si më poshtë:
Shfaqja e gjakut në urinë.
Dhimbje lokal në zonën e veshkave vend.
Tumor Oschupыvaemaya.Në identifikimin e këtyre treshe klasike të simptomeve të diagnostikuar praninë e tumoreve në veshka nuk shkakton vështirësi profesionistë. Por është e rëndësishme të kujtojmë se shenjat në bashkimin e tij nuk konsiderohen simptomat shfaqen dhe në të njëjtën kohë është e rrallë. Simptomat dobësive tregon patologjinë neglizhencës dhe komplikime të rënda në veshka.


Si është diagnoza e tumoreveNjë rol të rëndësishëm në organizimin dhënë diagnozën e patologjisë ultrazërit veshkave dhe tomography llogaritur. Shpesh përdoret për diagnostikimin dhe nefrostsyntyhrafyya.
Radiografi Plain ose urography nxjerrës paraqesin asnjë vlerë diagnostike në drejtim të organizimit të diagnostikimit të hershëm të rritje të tumorit në veshka.
Nga studimi i gjendjes së enëve kryesore të trupit të tilla si aortës, enët e gjakut, Cava inferior vena, duke përdorur MRI me administratën materiale kontrast.

Prania e veshkave mpiksje tumorit ndihmon të përcaktojë kavohrafiya, arteriography, aortography në vendndodhjen e tumoreve të Cava inferior vena. Gjithashtu, këto metoda të bëjë të mundur për të identifikuar llojin e vaskularizim të tumoreve dhe praninë e anijeve të tjera. Kjo diagnozë ndihmon për të vendosur qëllimin dhe zbatimin taktikat e kirurgjisë. Biopsi Percutaneous veshkave për t'u numëruar si metoda të tjera diagnostike.

Kjo është e rëndësishme!
Formimi metastazë e malinje zakonisht depërtojnë kockat apo mushkëritë, kështu që çdo pacient në rast të tumorit të dyshuar në radiografi veshkave kryer, Tomografi e kompjuterizuar e kafkës, mushkëritë dhe shpinë.
Trajtimi i formimit fokale

Metoda kryesore për trajtimin e tumoreve në veshka - një operacion kirurgjik. Në tumoreve beninje ndoshta organizuar operim. Me formimin e tumorit malinje trajtimin më saktë është nephrectomy ose heqja radikal i trupit.
Në identifikimin e metastases largët janë heqja lezioni parësor i mundëson trupit të vazhdojnë të jetojnë viktimë.

Kjo është e rëndësishme!
Metastases izoluara për kockat dhe mushkëritë nuk janë konsideruar si një contraindication për heqjen e veshkave, pasi ato mund të zbatohen prerje. Tregues për trupin operim është një tumor i vetëm veshkave apo lezione dypalëshe.


Për të përmirësuar cilësinë e jetës së pacientëve me veshkave dhe onkologjisë në pamundësinë e operacionit të organizuar nga terapisë rrezatuese.