Çfarë është ushqimi salmonellosis dhe si të merren me taSalmonellosis ushqimit - një sëmundje mjaft e zakonshme me origjinë bakteriale. Agjent shkaktar është një grup i madh i mikroorganizmave të gjini Salmonella. Në shumicën e rasteve, bakteret parazitëve në zogjtë dhe kafshët.Salmonellozave: metodat e infeksionit
Në patogjen njerëzor merr kontaminuara me ushqime - një pulë, mish lope, mish derri, vezë, butak, peshk, ndonjëherë edhe fruta dhe perime. Transmetimin shumë më pak e vërejtur shtëpiake nëpërmjet kontaktit me një person të infektuar apo kafshe.Ia vlen të përmendet se Salmonella - jashtëzakonisht rezistues organizma që janë në gjendje të përballoj edhe mjedisin më të rënda të jashtëm. Për shembull, në bakteret ushqimore të ngrira mund të jetojnë 6-13 muaj, dhe vezë dhe vezë pluhur - 9-13 muaj. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme trajtimi i duhur ngrohjes e ushqimit.
Simptomet kryesore të salmonellosis

Salmonellosis ushqimit janë të shoqëruara me simptoma mjaft karakteristike. Periudha e inkubacionit është e shkurtër në të shumtën e rasteve - shenjat e para të dehjes shfaqet pas në 2 - 6 orë pasi të hahet ushqim të kontaminuar. Sëmundja fillon akute. Pacienti ndjen dridhura, dobësi dhe dhimbje të trupit. Tjetra, temperatura e trupit rritet në 38-39 gradë, ndonjëherë dhimbje koke.

Një nga simptomat përsëritet vjella. Pacientët gjithashtu ankohen për dhimbje në rajon epigastrike. Brenda disa orësh ka dhimbje dhe dhimbje të mprehtë në stomakun e tij. Dehje plotësuar shkelje në traktin e tretjes. Pacientët që vuajnë nga diarreja dhe salmonellozave në baltak, stools tipike erë të keq.
Trajtimi dhe diagnoza e salmonellosis
Në praninë e këtyre simptomave duhet menjëherë të kërkojnë ndihmë mjekësore. Për të konfirmuar diagnozën mjeku caktimin testime laboratorike të fekale dhe pastaj të vjellësh. Është gjithashtu e dëshirueshme për të analizuar e dyshimtë e ushqimit që mund të jetë një burim potencial i infeksionit.

Sa për trajtim, mjekët janë respektuar disa parime themelore. Për të filluar transmetimin Lavage stomakut. Pas kësaj glukozës makinë pacientit dhe zgjidhje kripur me elektroliteve të parandaluar dehidratim dhe për të normalizuar ekuilibrin me ujë kripë. Dhe antibiotikët e nevojshme për të ndihmuar të ndaluar riprodhimin aktiv dhe veprimtarinë e baktereve patogjene. Duhet të theksohet se trajtimi i kryer vetëm në një spital, pasi pacienti duhet të jetë gjithmonë nën mbikëqyrje mjekësore.

Moti për pacientët me salmonellozave është mjaft i favorshëm, sidomos në qoftë se trajtim të hershëm. Në rastet më të rënda, ka dehidratim të rëndë, trombozë dhe dështimi akute renale.
Si metodat e parandalimit, mbrojtja më e mirë është një kontroll i bërë ushqim të plotë dhe trajtimin e duhur të ngrohjes.