Çfarë është veshkave fibromë dhe pse ajo është e formuar


Indeksi artikull

Shkaqet dhe sidomos formimin e fibroidsSimptomet e sëmundjesMasat diagnostike. Organizimi i tyreProcesi terapeutik dhe organizimi i saj


Veshkave fibromë referohet tumoreve beninje, e karakterizuar nga një rritje e ngadaltë. Nuk ka tumor pushton trupin dhe ka një prognozë të favorshme me organizimin e duhur të trajtimit. Mos injoroni trajtim për shkak se presioni fibromë në parenchyma dhe gjendja e pacientit përkeqësohet.


Shkaqet dhe sidomos formimin e fibroids
Tumor beninj që shfaqet në indet e veshkave, ka disa karakteristika:Përhapja e ngadaltë;
Mungesa e metastases;
fibromë me veshkat vogla punë nuk është i shqetësuar;
fibromë nuk e rrezikon jetën e njeriut;
parashikon trajtim të favorshëm.Në fakt, fibroids nyje mund të jenë të vetme ose të shumëfishta. Njësi të vetme janë të mëdha. Madhësia mesatare e fibroids mund të arrijnë një diametër prej 1 mm deri 2 cm. Në shkencës njohur mjekësore rastet e paraqitjes së fibër gjigant, duke arritur në 17 cm në diametër.

Zakonisht fibroids shfaqen në veshka shtresa e trurit, atëherë ata prodhojnë agjentët antihipertensive.

Kjo është e rëndësishme! Shkaqet e sëmundjeve mbetet i panjohur. As nuk janë vendosur si kriter për të ndihmuar të dalluar fije nga kanceri. Kur ndonjë dyshim në diagnozën, mjekët pothuajse gjithmonë preferojnë të kryejnë kirurgji. Ndonjëherë fibroids zbulimin ndodh rastësisht në një ekzaminim rutinë.Simptomet e sëmundjesPër shkak të madhësisë së vogël të fibromë veshkave rrallë manifestohet asnjë simptomë. Kur aktive, ajo në masë të madhe rrit fibroids ngutshme në parenchyma veshkave, sepse pacienti ankohet:hematuria;
dhimbje në të ulët mbrapa;
presionin e lartë të gjakut;
varicocele;
ndonjëherë me një sasi të madhe të mjekut fibroids rritje të vëllimit hetim në projektimin e veshkave.

Masat diagnostike. Organizimi i tyre


Një grua mund të dyshojnë fibra edhe me monitorimin e kujdesshëm të shëndetit të tyre. Me urinim i shpeshtë, ciklit menstrual shkelje, zhvillimi i kapsllëk duhet urgjentisht të vizitoni një mjek për shqyrtim. Përveç dhimbje në anën e majtë, barkut duhet gjithashtu shqetësim.

Ju duhet të i kushtoj vëmendje të manifestimeve të tjera të sëmundjes - ethe, vjellje me të vjella, të dridhura. Duke fibromë natyrës nuk merr rrezikun, por zbulimi i tij duhet të nënshtrohen ekzaminimit parandalues ​​të paktën një herë në vit.

Kjo është e rëndësishme! Fibromë diagnostikuar së pari gjatë ultratingull ose CT scan e veshkave. Për më shumë informacion në lidhje me sëmundjen nevojë për testime laboratorike - urinën dhe gjakun e pacientit.
Në fibromë ka kapsulë të qartë, ajo përbëhet nga komponentët e indeve dhe enët e gjakut lidhës. Proporcionet e tumoreve mund të ndryshojnë dhe varen nga dendësia e tumoreve.


Procesi terapeutik dhe organizimi i saj


Me një sasi të vogël të rritjes së re dhe mungesa e simptomave dhe ndërhyrjes kirurgjikale është e nevojshme.
Kur fibroids pompimit nevojë për operacion - operim ose nephrectomy. Heqje është operacioni dhe nephrectomy përfshin heqjen e plotë të veshkave. Zgjedhja e metodës varet nga madhësia dhe vendndodhja e tumorit. Gjithashtu, ndonjëherë zgjedhja është e bazuar në ekzaminim histologjik i tumorit.

Në mjeku heq tumori çdo ind të dyshimtë dhe përreth nyjet limfatike. Para operacionit, pacienti tregon një dietë që përjashton përdorimin e ushqimit të rëndë, kështu që të gjitha produktet duhet të jenë të asimiluar me lehtësi nga trupi - zakonisht perime, fruta, drithëra. Kundërindikimet transaksion mund të jetë tumore të mëdha, zemra dhe organe të tjera, mosha e vjetër. Kirurgji nuk garanton një shërim të plotë.
Në tumoreve të mëdha duhet të jetë terapi rrezatimi, të cilat mund të organizohet pas një formë të moderuar të kirurgjisë.