Si abortet ndikojnë në shëndetin e grave


Aborti është një ndërprerje artificiale e shtatzanisë në të cilën vdekja e embrionit. Implikimet e kësaj, shumë procedura të rrezikshme mund të ndodhë edhe pas një kohe të konsiderueshme, kur një grua nuk lidhet ta realizuar ndonjëherë e abortit. Për fat të keq, venturing në një hap të tillë të rëndë, shumë prej tyre nuk mendoj ndikimin e abortit në shëndetin e grave. Pas të gjitha pasojat që dalin më vonë mund të ndryshojë përgjithmonë jetën e një familjeje të tërë.
Aborti në fillim
Aborti i hershëm është kryer, zakonisht 8 javë përmes drogës provokim abort apo aspiratë vakum. Që nga shtatzënia në trupin e një gruaje është në ndryshime të mëdha hormonale, ndërprerje të cilat mund të shkaktojnë një goditje e rëndë për shëndetin dhe të çojë në mosfunksionim të sistemit nervor dhe endokrine. Aborti është një e madhe e grave kërcënim nerozhavshym se ata që tashmë kanë fëmijë.Aborti të ndikojë në ciklin menstrual, duke çuar për të dëmtuar dhe pengimin e tubave fallopiane, kontribuojnë në shfaqjen e Endometrioza dhe kancerit të gjirit. Në një procedurë të vogël abortit termi është i verbër, i cili në masë të madhe rrit rrezikun e intrauterine të dëmtojë muret e një instrumenti mjekësor që mund të shkaktojë gjakderdhje. Nuk është një mundësi e infeksionit, e cila shpesh shkakton procese të ndryshme inflamatore në zonën e legenit, dhe kur të infektuar e gjakut është e mundur edhe me vdekje.


Një nga pasojat më të zakonshme dhe më të rrezikshme të abortit është ende e infertilitetit. Shumë shpesh gruaja që pësoi një abort përballet abort shumta myyazytsilnymy, shtatzëni ektopike, placenta accreta ose lindje të parakohshme. Abortet bëjë një ndikim të madh në gjendjen mendore të nënës ndodhur. Ajo mund të zhvillohet depresion të zgjatur që shpesh përfundon përdorimin e tepruar të drogave narkotike ose psikotrope, dhe alkoolit. Ndjenja e vazhdueshme e fajit dhe pendimit të çojë në shfaqjen e këqija, frika ngulët dhe pagjumësi. Në raste të rënda, ndonjëherë edhe nevojë për ndihmë psikiatër.


Aborti vonë
Aborti më vonë në javën e 22 të kryer nga fetusi kirurgjikale scraping nga mitër. Pas pesë muajve të ndërprerjes së shtatzënisë është me anë të provokuar lindjen e parakohshme. Çdo aborti, pavarësisht nga gjatësia, ka një ndikim të rëndësishëm në shëndetin e grave, kështu që para se të vendosni për të marrë këtë hap, ju duhet me vetëdije dhe përgjegjësi peshojnë "pro" dhe "kundra".

Pasojat e abortit
Në fillim
Nga efektet e para që dalin menjëherë pas abortit përfshijnë:

- gjakderdhje të rënda
- këputje nga muret e mitrës që lidhen me aborteve të shumëfishta apo papërvojë mjek dhe analfabetizmit;
- Gjaku plotësuar mitër si rezultat i tkurrjes dëmtuar muskujve dhe problemeve koagulimit të gjakut;
- ndodhja e kontraktimet e dhimbshme, shoqëruar nga humbja e madhe e gjakut dhe ul tkurrshmërisë e muskujve, duke rezultuar në heqjen e dobët e grimcave të fetusit dhe placentës;
- Heqja jo e plotë e një embrion të vdekur, që kërkon curettage përsëritura.
Në mënyrë që të lehtësojë këto simptoma duhet të kryejë ultratinguj shtesë zgavrën e mitrës për të zbuluar në kohë çarje të mundshme si dhe mangësitë në qafën e mitrës. Kjo është për shkak të faktit se muskujt e mitrës gjatë operacionit të humbasin integritetin.


Vonë
Aborti në çdo fazë të ndikojë në shëndetin e grave, por ato shpesh ndodhin komplikime pas një kohe të gjatë. Një komplikime të tilla të rënda janë sepsa shkaktuar nga depërtimit të baktereve infektive në trup që të ndikojë në të gjitha indet dhe organet. Sëmundje të rrezikshme të tilla si metroэndometryt, të shoqëruar nga inflamacion të mukozës dhe muskujve të mitrës. Komplikime të tilla shpesh i lidhur me heqjen jo të plotë të pjesëve të fetusit dhe placentës. Gjithashtu pas abortit është rreziku i adnexitis lidhur me inflamacion adnexal, i shoqëruar nga ethe, shkarkimit purulent dhe dhimbje të rënda në rajonin e mesit, kryqe dhe bark të ulët.

Trajtimi i këtyre proceseve inflamatore janë zakonisht shumë të gjatë dhe komplekse, dhe kërkon një kurs të rehabilitimit në vendpushimet e specializuara shëndetësore.

Deleted
Pasojat e abortit mund të manifestuar veten në disa muaj, këto përfshijnë:
- ndryshimet në ciklin menstrual;
- inflamacion i sistemit femër riprodhues dhe organeve të vendosura në bark;
- formimi i mbështjelljes në vezore dhe tubat fallopiane, të cilat janë të vështira për të trajtuar dhe shpesh çon për të përfunduar varfëri;

- e tumoreve malinje te gjirit dhe kancerit;
- shtatzëni ektopike;
- miscarriages shpeshta;
- lindje të parakohshme.

Psikologjik
Pasojat e abortit psikologjike janë jo më pak kërcënime ndaj shëndetit të grave sesa fizike. Shpesh një grua, veçanërisht pas abortit të parë, u përball me mungesë të oreksit, dëshpërim, faji, apati dhe depresioni zgjatur. Shumë vërejtur gjumë të varfër të shoqëruar nga ëndrra të këqija, dhe nganjëherë ka një varësisë nga alkooli.

Plus, ajo mund të jetë një çekuilibër në sistemin endokrin, sëmundje tiroide, diabeti, dhe nëse shtatzënitë e mundshme edhe të mëvonshme të konfliktit Rh.

Bazuar në të gjitha më lart, ne mund të konkludojmë se nuk ka abort të sigurt. Në fund të fundit, gruaja do të ballafaqohet me një ose komplikime tjera, kështu që mos harroni që aborti të ndikojë negativisht në shëndetin. Dhe në anën morale e çështjes - kjo është një çështje private e çdo gruaje.