Si të zhvillimit jonormal të mitrës ndikojë riprodhimin


Mitra quhet dardhë femër e brendshëm të organeve në formë, e cila është e vendosur në rajonin e legenit. Në gjatësi queen arrin 75 cm, gjerësia - 5 cm, dhe thellësinë -. 25 cm muret e saj janë të përbëra prej të muskujve të butë dhe të tretë të ulët e trupit është lidhur në vaginë, duke formuar një qafës. Mitra ose pjesa e sipërme - një vend në të cilin veza e fekonduar jep veten, e cila si pasojë e zhvillimit të embrionit. Me zgavrën e mitrës në vezore janë dy tubat fallopiane nëpërmjet të cilave veza bien në mitër.


Në gjendje normale e mitrës duhet të jenë të vendosur prapa fshikëzës, sikur pak të përkulur mbi të. Në mjekësi, një agjenci shtetërore të quajtur "antefleksiya", por në disa raste gratë kanë shmangie mitrës mbrapa - retroversyya. Kjo gjendje nuk është serioze anomali, pasi vendi është trup thyer vetëm, ndërsa struktura e saj mbetet e njëjtë. Retroversyyu diagnostikuar në 15% të të gjitha femrave, por mos u bëni merak për këtë, si depërtimin e spermës në zgavrën e mitrës në një pozicion të tillë nuk mund, dhe shanset që të krijoj nuk është zvogëluar. Konsideroni se si zhvillimi i parregullt i mitrës ndikon riprodhimin.


Rreth 3% e femrave është struktura e mitrës devijon nga norma, ndërsa vendi i saj nuk ka ndryshuar - ajo e quajtur patologji apo anomalitë e strukturës. Jo të gjitha gratë nënshtrohen provimeve të rregullta gjinekologjike dhe kërkojnë kujdes mjekësor në kohë, në mënyrë që këto shifra mund të jenë shumë më të larta. Shanset e gjetjes shtatzënë varen nga lloji i sëmundjes, edhe pse në përgjithësi, parregullsi në strukturën e mitrës pothuajse nuk parandaluar konceptim dhe gratë më shtatzëna edhe pa e ditur se ata kanë probleme me organet riprodhuese. Në mënyrë tipike, kjo është nëna e ardhshme do të dini vetëm pas ultrazërit rutinë. Megjithatë, ka disa devijime që mund të provokojnë komplikime gjatë shtatzënisë, atëherë flasin në mënyrë specifike në lidhje me patologji të tilla.


Simptomet e zhvillimit jonormal të mitrës:
- menstruacionet e dhimbshme;
- reduktim ose humbje e dëshirës seksuale;
- marrëdhënie seksuale të dhimbshme;
- dhimbje ovulatory;
- abort ose infertilitetit;
- ndërprerja e sistemit gastrointestinal;
- PMS shqiptuara, të shoqëruar nga dhimbje;
- urinim i shpeshtë;
- dhimbje në uretrës.

Agenesis
Kjo patologji është shumë e rrallë, për një nga disa mijë raste. Kjo grua është diagnostikuar madhësisë shumë të vogël të mitrës, apo edhe mungesën e tij të plotë. Përveç kësaj, në pacientët e tilla nuk i zhvilluar plotësisht ose vaginës shumë të shkurtër. Të identifikuar problemin në adoleshencë, kur vajza për një kohë të gjatë nuk ka filluar me menstruacione. Duhet të theksohet se kjo patologji është shumë e vështirë për seksin, duke shkaktuar shumë gra për të rënë dakord për kirurgji. Kjo agjenci i parregullt zhvillim ka një ndikim të madh në riprodhim, kështu që e vetmja mënyrë që të ketë një fëmijë në këtë rast është zëvendësimi.


Dyfishim i mitrës
Në këtë anomali është zhvillimi i dy dëmtimit të dhëmbëve mitrës, secila prej të cilave ka vaginë e saj dhe qafën e mitrës. Edhe përkundër faktit se shkelje të tilla janë të komplikuara shumë, kjo nuk do të ndikojë në riprodhimin femërore dhe pjellshmërisë, ndërsa ruhen plotësisht.

Unicorn mitrës
Odnorohoy quajtur mitrës, që është më e vogël se dy herë mitrës normale. Emri është për shkak të faktit se kanceri është vetëm një tub fallopian. Kjo patologji është diagnostikuar shumë rrallë, shkeljet e para ndodhin në fazën e zhvillimit të fetusit të grave në të ardhmen, kur formimin e indeve mitrës fillojnë të rriten siç duhet. Në mënyrë tipike mitrës odnorohoy mbahen dy vezoret, tubat fallopiane pse është vetëm një prej tyre. Nëse vezoret dhe tubat fallopiane janë normale, fertilizimit të jetë e mundur.


Mitër Antlered
Një mitër të tilla forma e tij i ngjan një zemër, e cila është përqëndruar në gjurmë të lartë. Të gjitha patologjitë ekzistuese gjetur këtë shumë shpesh - kjo zakonisht është përgjegjëse për rreth 20% të anomalitë e mitrës. Në riprodhimi i shkeljes nuk ndikon, megjithatë, fëmijës gjatë gjithë shtatzënisë mungesës së hapësirës për rritjen normale. Shpesh, gratë me mitër antlered ndodh fetusin prezantim kundërvajtja.

Mitër shalë
Mitër shalë ndryshon pak nivel në pjesën e sipërme të mesme. Në mënyrë tipike, një zhvillim i tillë anormale e trupit absolutisht asnjë efekt mbi riprodhimin, dhe shanset e gjetjes ndërsa shtatzënë mbeten të pandryshuara.


Mur intrauterine
Në uterusit tillë patologjisë ndahet mur fibroze ose muskulare në dy pjesë, që rezulton në zgavrën mur mitrës është formuar, i cili mund të jetë i pjesshëm ose i plotë. Ndarje e pjesshme zbuluar në 33% të rasteve të organeve riprodhuese jonormale, ndërsa bulkhead plotë është shumë më rrallë. Ndonjëherë gjendja anormale e mitrës të parandaluar konceptim, por kjo nuk është e natyrshme.

Metodat e diagnostikimit të strukturës anormale të mitrës:

- ultratinguj tre-dimensionale;
- Imazhe rezonancë magnetike;
- hysterosalpingography;
- Ekzaminimi laparoskopike.

Trajtimi Strategjia e anomalive të mitrës
Në mënyrë tipike, diagnoza e strukturës së parregullt të mitrës zhvillohet pa komplikime në shumicën e rasteve ekzaminimit mjaft të thjeshtë gjinekologjike. Trajtimi ka për qëllim heqjen e inflamacion të mundshme kronike dhe normalizimin e limfatik dhe sistemet e qarkullimit të gjakut.

Në fazën e parë të trajtimit me emërimin e anti-inflamator fizioterapi nevojshme, bashkangjitur pastaj masazh legenit. Gjithë trajtim është treguar pengesë kontraceptivë. Ndarja intrauterine në disa raste eliminohet përmes operacionit.