Si të merren me frikën e errësirës në fëmijë


Shpesh prindërit duhet të merren me problemin e frikës së errët. Disa besojnë se ai nuk duhet të paguajnë shumë vëmendje, dhe dikush në të kundërtën - është një alarm dhe konsultohet me të gjithë ekspertët të cilët mund të ju tregojnë se si të merren me frikën e errësirës në fëmijën. Frika për të hyrë në dhomën e errët atje, pasi fëmija ka thënë se ka "babayka" ose karakter tjetër e tmerrshme dhe jo mitik.

Se si të merren me frikën e errësirës, ​​thonë se për herë të parë të gjitha psikologë. Ajo duhet të mbahet mend se ky është një nga phobias më të zakonshme shpesh lindin në një fëmijë, dhe ajo duhet të luftohet delicately. Mos e lini fëmijën gjatë natës në dhomë është krejtësisht pa dritë. Lini të paktën një të vogël dritë natën zbehtë për të krijuar mungesën psikologjike


Errësira - shkakton frikë.
Uluni pranë fëmijës zasыpayuschym them përrallë qetë, nuk e le faktin se imagjinatën e tij luajtur jashtë në errësirë.
Zakonisht problemi është se si të merren me frikën e errësirës, ​​nuk është një fëmijë nën moshën prej dy deri në shtatë vjet. Kjo është mosha kur fëmija më i shpejtë në zhvillim imagjinatën dhe fantazi. Edhe në fëmijët e tij vet hije shohin rrezikun dhe disa përbindësh dhe lodër e preferuar është parë si një rrezik.

Ndikim të madh në formimin e imagjinatës së fëmijës jo vetëm që ndikon në sjelljen në familje dhe të qetë, por karikatura moderne. Ata janë goodies të rralla dhe të mirë, por vetëm të keqen, luftërat, lufton dhe skena të tmerrshme të shumtë.

Për fëmijën nuk duket nga frika e errësirës dhe duhet të sillen siç duhet. Ju nuk mund të telefononi atë frikacak dhe krahasojnë atë me dikë që nuk ka frikë. Kjo nuk është vetëm të provokojë frikën e errësirës, ​​por do të zhvillojë komplekset. Frika e tij e fëmijës pushon për të treguar mbyllet në vetvete, por frika nuk ka shkuar larg. Një fobi e zakonshme rriten në një mani.

Në mënyrë që të mos pyes veten se si të merren me frikën e errësirës, ​​për nevojën e vazhdueshme vidyazykatysya nakazыvanyya fëmijëve. Disa prindër mund të dënojë një fëmijë dhe të bllokoj atë në një dhomë, dhe kjo është edhe frika e hapësirave të mbyllura.

Mundohuni të flisni me fëmijën në lidhje me shqetësimin e tij dhe se ajo është e frikshme në errësirë. Nëse ai ka frikë nga hijet, atëherë kuptoj dorën, të shkojnë në dhomën e errët dhe tregoni fëmijës, ku dhe pse nuk janë hijet dhe reflektime. Kujdes dëgjoni fëmijën, duke i dhënë atij në këtë mënyrë të kuptojë se ai nuk është i vetëm në frikën e tij. Na tregoni se si keni qenë si fëmijë, gjithashtu, frikën e tyre, por ata ishin të pabaza dhe ishin vetë.

Psikologët thonë se frika e një fëmijë i errësirës është formuar nga prindërit duke fjetur në shtrat. Zakon gjithmonë të jetë e ardhshme për të dikush rritet në ngurrimin zatyate të jetë një, e lëre fle gjatë natës në krevat apo dhomë të veçantë. Mundohuni për të ushtruar durim dhe të jetë çdo herë në dhomën e një fëmijë në pikën derisa ai bie në gjumë.

Kujdestarinë e tepërt e fëmijës gjithashtu mund të luajnë me të dhe me ty shaka e keqe. Duke u përdorur për faktin se prindërit janë gjithmonë aty, gjithmonë shikojnë pa kujdes, fëmija humb autonominë. Ai pastaj do të jetë e vështirë për të marrë të përdoret për gjumë të pavarur.
Një mënyrë e mirë dhe efektive për të kapërcyer frikën - përshkruaj atë në letër. Mundohuni fëmijë uyazykaty për të nxjerrë çfarë shqetësuar tij dhe të frikësuar. Ju do të gjeni që kjo të çuditshme përbindësh-krijimit, i cili, për shembull, sytë e madhe, dhëmbët e mprehtë apo diçka që shkakton frikë në fëmijën. Kur fotografia është gati, thjesht pyesni fëmijën tuaj për të prishur atë.


Psikologët këshillojnë se si të merren me frikën e errësirës nëpërmjet lojrave. Për shembull, ju mund të luajnë fshehur dhe të kërkojë. Kur një fëmijë ngjitet në një cep të errët ose zabizhyt një dhomë të errët, kjo nuk menjëherë të përpiqemi për të gjetur atë dhe t'i japë të ulen disa minuta në errësirë.
Paramendoni me fëmijën tuaj. Mendoni, cili do të jetë i shkëlqyer dhe të gjithë-fuqishme hero që mund të kapërcejë të gjitha të këqija. Po, fëmija do të jetë heroi i tyre imagjinar i cili gjithmonë do të mbrojë.
Në dhomën e fëmijës mund të lihen muzikë të butë. Kur heshtja e plotë në dhomë, fëmija të dëgjoni ndonjë tingujt, fillimi i tij për të trembë të gjithë shushurimës. Kështu që ju mund të lënë një dritë natën me muzikë mbytur, të qetë dhe të ëmbël.

Para se të shkojnë në shtrat një fëmijë mund t'i ofrohet një gotë qumësht të ngrohtë. Zakonisht ajo vepron si qetësues të mirë.

Për fëmijë më të fortë flinte natën dhe nuk zgjohem çdo tingull me vete për të luajtur më shumë, duke e detyruar atë të lëvizë dhe në mënyrë aktive të ushqejë ditë emocionale të jetë e mundur. Sa më shumë Përshtypjet e reja të ndritshme, fëmija të fortë do të fle natën dhe më pak kohë ajo do të jetë shtëpi për të reflektuar mbi frikën e tyre.