Si te zgjidhni një aparat matës tensioni Çfarë më i përshtatshëm për juUyazyka e jetës moderne të tilla që sistemi kardiovaskular është vazhdimisht duke përjetuar ngarkesa të larta. Stresi, dietë të varfër dhe zyra jetese i bën zemrës dhe enëve të gjakut të punojnë në kushtet e rritjes së rrezikut.
Sot ju shpesh mund të dëgjoni historinë kur një njeri në dukje asnjë arsye, fillon të përkeqësohet shëndetin, ndërsa një vizitë te mjeku që ai të zbulojë presionin e lartë të gjakut.
Hipertensioni nuk është për asgjë quajtur "vrasës i heshtur": disa vite që ju nuk mund të injorojë presionin. Për këtë arsye, ju duhet rregullisht të matur presionin. Sipas mendimit tim, një njeri i shëndetshëm të mjaftueshme për të kryer këtë procedurë për një herë në javë.
Llojet kryesore të pajisjeve. Çfarë aparat matës tensioni është më e mira për ju?

Para se të zgjidhni një aparat matës tensioni për të matur presion, le t'u njohur me pikëpamjet e tyre kryesore.
Kjo është hera e parë që presioni i gjakut është matur britanik Shkencëtari Stephen kolesterolit rreth 300 vjet më parë. Metoda e tij ishte pak si një vend modern dhe kërkoi arterie birë.
Prototipi i parë i sotëm aparat matës tensioni u shfaq në fund të XIX ndonjëherë. Që atëherë, ajo mori një kohë të gjatë dhe tani tregu na ofron një gamë të gjerë të vëzhguesve presionin e gjakut, por ato mund të ndahen në 3 lloje kryesore.

Mekanik. Unë mendoj se pavarësisht progresit, shumica e njerëzve të matur presionin e lidhur me një pajisje të tillë. Komponentët kryesorë të një aparat matës tensioni të tillë është një shuplakë që është derdhur me një llambë gome, dhe phonendoscope dial.
Në duart e një pajisje profesionale të tillë është duke punuar pothuajse pa gabim. Shumë mjekë edhe ndoshta të përdorë një model më të avancuar është zgjedhur ende aparat matës tensioni mekanik.
Por profesionistë, dhe duhet të zgjidhni një person të zakonshëm aparat matës tensioni? Këtu ju duhet të i kushtoj vëmendje për disa pika.

Së pari, një pajisje e tillë presion masë në vetvete nuk është shumë i përshtatshëm, por ju mund të përshtatet.
Së dyti, saktësia e matjes varet nga aftësia juaj për të trajtuar pajisjen. Prandaj, në qoftë se ju nuk jeni të sigurt në aftësitë e tyre, është më mirë për të zgjedhur një aparat matës tensioni. Gjithashtu, nuk ka kuptim për të zgjedhur një alternativë mekanike për përdoruesit me probleme dëgjimi.
Automatike. Pajisje të tilla janë të pajisura me një kompresor që pompa e ajrit në pranga, hipur mbi supe apo dore.
Zgjidhni llojin e aparat matës tensioni automatik të bazuar në stilin e jetës dhe sistemin kardiovaskular.

Sphygmomanometers kyçit të dorës më të përshtatshme për të rinjtë që të çojë një jetese aktive. Një pajisje e tillë lehtë mund të marrë një udhëtim biznesi apo udhëtim. Por njerëz të moshuar nuk e rekomandojmë këtë opsion, sepse matja e tonnost do të jetë e ulët. Kjo është si anije që mosha humbasin elasticitetin e tyre.
Gjithashtu modeli i kyçit të dorës nuk është i përshtatshëm për njerëzit me hipertension, aritmia, etj Mirë për të zgjedhur aparat matës tensioni mbi supe. Rastësisht, modelet aktuale janë të shkëlqyera për monitorimin e vazhdueshëm - ata mund të kujtojmë rezultatet e kaluara, dhe disa mund edhe të ndërtojë orarin.

Gjysmë-automatike. Këto pajisje në mënyrë të pavarur të llogaritur dhe të shfaqin dëshmi të presionit në ekran, por ju duhet të pompë deri ajrin me duart e tyre.
Çfarë aparat matës tensioni më mirë të zgjidhni automatike ose gjysmë-automatike? Me sa duket, kjo është kryesisht një çështje financiare. Kompaktësinë dhe mundësia e një bateri më të gjatë - avantazhin e posedojnë semiautomatic. Shpesh ato janë përdorur për të dhënë apo rrugë.


Si te zgjidhni një aparat matës tensioni? Gjë Përmbledhje.

Le të përmbledhim. Këtu është një listë mostër e pyetjeve që ju duhet të përgjigjem se do të jetë për të zgjedhur modelin më të përshtatshme për veten e tyre.

1. Sa shpesh ju të matur presionin? Nëse keni nevojë të mbani një ditar çdo ditë, makinë të mirë. Nëse ju të kryer matjet vetëm për parandalimin, ju mund të zgjidhni një alternativë më të lirë.
2. Cila është mosha juaj? Për njerëz të moshuar Modeli përsëri më mirë automatike cuffed mbi supe, dhe i riu mund të qëndrojë në kyçit të dorës apo edhe manuale presionin e gjakut të monitoruar.
3. A keni sëmundje të zemrës ose enëve të gjakut? Një përgjigje pozitive, ju më mirë të zgjidhni aparat matës tensioni brachial pranga dhe zbulimin e aritmisë.

4. E pra në qoftë se ju dëgjoni? Nëse jo, të ndjehen të lirë për të thënë "jo" sphygmomanometers manual.
5. A keni nevojë për ekstra tipare? Modelet aktuale nuk mund të jetë absolutisht e nevojshme që ju të funksionojë: aftësinë për rrjedhojë zëri, aftësia për të eksportit të dhënave në një kompjuter, LED lëvizje, etj Nëse ju nuk keni nevojë për "Gadgets" të ndryshme, kjo nuk ka kuptim për ata që të paguajnë. Por në qoftë se, për shembull, kanë shikim të dobët, "Asistent Voice" do të jenë të dobishme për ju.
6. Dora Sa? Sleeves për monitoron presionin e gjakut të vijë në madhësi të ndryshme, dhe kjo është gjithashtu me vlerë duke i kushtuar vëmendje për kur blejnë.

Një tip i fundit. Para se të zgjidhni një aparat matës tensioni, të jetë i sigurt për të lexuar komente. Ndoshta ju do të gjeni diçka të dobishme.